Отслабването с ядки е неефективно. Диетата не важи!

Диетите, които препоръчват консумацията на ядки, не само че не водят до отслабване, но и развалят фигурата.

Много хора живеят със заблудата, че спазването на диети, които препоръчват консумация на ядки, ще им помогне да се сбогуват с излишните килограми.

В действителност ядките са полезни и препоръчителни за здравето, но не и за фигурата.

Последните проучвания в областта на здравословното хранене и отслабването показват, че хората, които се придържат към режим на хранене или диета, съставена на базата на ежедневния прием на различни семена, сушени плодове и ядки, е много по-вероятно да повишат телесното си тегло, но не и да отслабнат.

Тези заключения се правят върху редица изследвания и върху знанието, че количествата наситени мазнини, които се съдържат в ядките, са прекалено високи и нездравословни за организма.

Що се отнася до неблагоприятния за отслабването ефект на сушените плодове, той се дължи на прекалено високото съдържание на захар в тях.

За пример може да се посочи, че в 100 грама орехи се съдържат 16,4 грама наситени мазнини, което на практика представлява 75% от препоръчителния дневен прием за една жена.

Ядки са полезни, но не и за отслабването

В същото време в една шепа сушено грозде (стафиди) се съдържат около 70 грама чиста захар, достигаща почти максималната препоръчителна доза за деня.

Само като пример – в шоколадово десертче, равняващо се на 100 грама, се съдържат 47,8 грама захар.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Отслабването с ядки е неефективно. Диетата не важи!

  1. Тази информация не е особенно вярна. Бадема, примерно на 100г има 52г мазнини, от които само 4г са наситени. Ядките (бадем, лешник, сусам, ън) са богати на ненаситени мазнини, кооето и ги прави толкова ценни. Те също са богари на протеини, което пък спомага за ускоряването на метаболизма.

  2. Абсолютно безполезна и глупава статия! Ядките са изключително полезни и МОГАТ и ТРЯБВА да се консумират и по време на диета, стига да се внимава с грамажа!

  3. И аз в последно време срещам толкова тъпи статии……

  4. Абе аз съм яла по 100-200 грама сурови ядки на ден + няколко кг плодове и зеленчуци, дали не съм отслабвала??? Има разлика между наситени и ненаситени (каквито са в ядките) мазнини, между прости въглехдирати (шоколадово десертче) и сложни(плодове), много е „компетентен“ авторът на статията. Само дето е пропуснал препоръката си – да се тъпчем с шоколад, вместо с ядки, щото нали е по-ниско калоричен :))))))))))
    И все пак, ако се тъпчете с боклуци, и отгоре им 100 грама сурови ядки, няма да отслабнете.. ако това се има предвид в статията……

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *