Ето го главния виновник за болките в гърба!

Болките в гърба мъчат милиони хора по целия свят

Д-р Хане Алберт публикува сензационно изследване, според което голяма част от болките в гърба са причинени от бактерията Propionibacterium acnes.

Бактерията е позната като причинител на акне, среща се и в устната кухина. От там може да премине в кръвообращението в следствие на прекомерно четкане на зъбите, което води до нараняване на венците. При наличието на дископатия бактерията получава по-лесен достъп до гръбначния стълб. Попадайки там започва да образува киселина, водеща до разяждането на прешлените и появата на много силна болка.

Според д-р Албeрт близо 50% от случаите на болки в гърба могат да се излекуват с обикновен антибиотик.

Д-р Алберт, която е изследовател в катедра по ревматология и физиотерапия в Дания и екипът й смятат, че именно бактерия причинява голяма част от проблемите с гърба, от които всеки страда поне веднъж в живота си.

При проучването си д-р Алберт и екипът й изучават проби от прешлените на хора оперирани, поради болки в гърба. Било установено наличието на един тип бактерия. След проведеният експеримент, при който група пациенти поучили антибиотичен курс с пеницилин и клавунова киселина, а друга група – плацебо. Тези, които били лекувани с антибиотик имали значително подобрени.

Съвети за запазване на здрав гръб

В България повече от 60% от хората над 30 се оплакват от болки в гърба. Обикновено за причина за това се смята заседналия начин на живот, липсата на спорт и движение, затлъстяването и неправилната стойка на тялото, остеопороза, диабет.

болки в гърба

Идва ли краят на болките в гърба?

Според д-р Алберт поне 40% от страдащите от болки в гъба могат да почувстват сериозно подобрени и дори да се излекуват с новия метод.

Специалисти от медицинските среди като д-р Питър Хамлин от Лондон смята, че това е откритие достойно за Нобелова награда за медицина.
Предстоят още тестове и проучвания, за да се може този вид лечение да се прилага масово, пише „Дейли мейл“.

Мислите ли, че това откритие ще промени медицината?

Болките в гърба могат да бъдат симптом на инфаркт, прочетете повече за другите симптоми ТУК

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *