Доброто зрение се постига с няколко упражнения за очи

Ако имате усещането, че вашите очи ви подвеждат и губите ясна представа за предметите разположени около вас, тогава направете следните упражнения за очи, които ще подобрят зрението ви.

Зрението на човека е на-голямото богатство, с което Бог ни е дарил, за да можем да се любуваме на близките си хора и на заобикалящият ни свят.

Чрез зрението си ние осмисляме и приемаме всичко около нас, научаваме нови неща, разпознаваме различни предмети и животни. Така че грижата за очите не бива да бъде подценявана и при първите нарушения трябва да се потърси лекарска помощ. Също така трябва да се храним здравословно, защото очите се нуждаят от витамини. Яжте колкото се може повече витамини, съдържащи се в плодовете и зеленчуците.schi
Избягвайте да натоварвате очите си, ако това е възможно с ненужно гледане на телевизия и стоене пред монитора на лаптопа си, по-добре се насладете на заобикалящата ви природа.
Очите са огледалото на душата. В тях може да се огледате. Само те казват истината и само те не остаряват, както се случва с тялото.

Това е гимнастика за очи, с която ще се фокусирате по-добре върху заобикалящата ви среда.

Затворете едното от двете си очи , а с другото гледайте в предмет разположен пред носа ви. Гледайте само него известно време, след което погледнете предмет разположен на по-далечно разстояние. Направете това няколко пъти, за да заздравите мускулатурата на очите.

Изплезете езика си и го погледнете за няколко секунди, след което насочете погледа си в предмет разположен в края на стаята. Направете това толкова пъти колкото се сетите през деня. Подобрява зрението.

Затворете очите си и ги стиснете за известно време, а след това ги отворете. Стискайте и отваряйте поне пет шест пъти, за да раздвижите мускулите си.

Напишете числа с очите си в права и обратна посока. Пробвайте с колкото е възможно повече на брои числа.

Това само няколко от нещата, които може да правите и зрението ви да се подобри.

Още за четене, свързани публикации:
Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *