Тичането през зимата е полезно

Тичането през зимата е важна част от поддържането на фигурата!

Мнозина вярват, че тичането навън при ниски атмосферни температури е предпоставка за разболяване, което обаче е погрешно схващане.

Отслабването на имунните сили на организма в комбинация с вирусна атака са причинителите на настинката, но не и спортът на открито при минусови температури.

Важното обаче е да към този род активности да се подходи с нужното внимание и подготовка.

Дрехите, които се препоръчват, са такива, които биха оставили тялото и кожата да дишат и в същото време предпазват от ледените повеи на вятъра. Добре е ръцете и главата също да са облечени – за целта обикновената шапка и ръкавици са достатъчни.

Дълбокият сняг трябва да се избягва, тъй като при нагазването в преспи често обувките „се пълнят” със сняг, който след като се разтопи, мокри краката. Добре е заледените участъци и стълбите да се избягват, защото вероятността от падане и нараняване е голяма.

Условие да не се разболеете, когато тичате навън през зимата, е да не спирате.

тичане през зимата за отслабване
Тичане през зимата

Когато не ви останат сили да се приберете у дома, а тялото ви е загрято и вероятно мокро, то тогава съществува риск от изстиване.

Веднага след като приключите с тичането, добре е да си вземете душ, като не са за препоръчване големите температурни разлики.

Оценка на читателите
[Гласували: 2 Средно: 3.5]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.