Трайното отслабване не е непостижимо

Ако вашата цел е отслабване, но не постигнато за седмица или две и не видимо за същия период, то обърнете внимание на тези няколко основни съвета за отслабване.

Те ще са ви от помощ в борбата с излишните килограми.

1.      Определете си дневно количество калории, които е добре да консумирате, в зависимост от ежедневеното натоварване, ритъма на живот, навиците ви.

2.      Храненето по няколко пъти през деня – поне 5-6 – е задължителен елемент за трайното отслабване. По този начин няма да позволите на кръвната ви захар да понижи стойностите си прекалено и ще си гарантирате бягство от почти сигурно преяждане. Всяко едно от храненията не бива да надвишава 200 калории, като за предпочитане са комбинациите между здравословни протеини, въглехидрати, мазнини.

3.      Яжте по няколко порции плодове и зеленчуци всеки ден.

4.      Четете какво се съдържа в храните, които купувате; елиминирайте трансмазнините и наситените мазнини от менюто си.

5.      Насочете се към пълнозърнестите въглехидрати. За успешно отслабване заменете бялото брашно с пълнозърнесто.

6.      Редуцирайте порциите си постепено.

7.      Подсладените напитки и плодовите сокове заменете с вода, като количеството й не бива да е по-малко от 8 чаши на ден.

Как отслабването е трайно?

8. Поне три пъти в седмицата консумирайте риба – съдържащите се в нея омега-3 мастни киселини са незаменим помощник в отслабването.

9.      И накрая – позволявайте си мънички удоволствия понякога. Пачрче сладкиш няма да ви навреди, напротив, ще ви вдъне желание да продължите с отслабването. Е, не бива да се прекалява!

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *