Канелено масло против целулит и за отслабване

Доказано е, че кората на канелата е изключително ефикасен естествен лек срещу целулит и в същото време е незаменим източник на антиоксиданти.

Последните изследвания в тази посока са проведени от група учени от Гренобъл, в проведения от които експеримент участие взели над 80 жени, които в продължение на години търсели лек срещу „портокаловата кожа”. До този момент обаче опитите им така или иначе не се увенчавали с успех.

Дамите, които взели участие в експеримента, целящ да потвърди тезата за активното въздействие на канелената кора по отношение на неприятното образование целулит, били разделени на две групи.

През периода на опита половината от дамите се подложили на различни козметични продукти, препоръчвани като един от най-ефективните за премахване на целулит.

Другата половина от доброволките всеки ден от продължителността на опита нанасяли върху кожните участъци, засегнати от целулита, екстракт от канела, редуван с канелено масло.

канелено масло за отслабване
Канелата премахва целулита

Резултатите от проучването показали, че дамите, които се подложили на коземтичните процедури, можели да се похвалят с едва 10% по-малко целулит. За сметка на тях, при дамите, заложили на канелено масло, „портокаловата кожа” била намаляла с по около 60%.

Допълнителен ефект при някои от дамите, доверили се на лечебните свойства на канелата, бил и намаляването на телесното тегло със средно по 4 килограма, подобряване на обмяната на веществата в областта на кожата.

Непременно вижте и ТОВА: Премахване на целулит с кремове, мехлеми и др. народни средства!

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.