Лекарите препоръчват ортопедични матраци

Много лекари препоръчват ортопедични матраци на пациентите си, оплакващи се от остеохондроза, дискова херния, гръбначни изкривявания, системни болки в гърба и кръста следствие на физическо натоварване, раждане, бременност и др.

Много хора с здравни оплаквания се тревожат какви матраци да изберат, за да не си вредят допълнително и да натоварват излишно гръбначния стълб.

Подходящите матраци трябва да са удобни, и прекалено меките и прекалено твърдите вредят на гръбначния стълб, смятат лекарите. Спането на ортопедични матраци, проектирани спрямо конструкцията и физиологичните извивки на тялото са за предпочитане и като профилактика при здравите хора.

Лекарите съветват да смените старите матраци, ако всяка сутрин се събуждате с болки в гърба, изнервени, недоспали, а често и с главоболие и виене на свят.

Гръбначните изкривявания са широко разпространени и сред децата с тенденция за увеличаване през последните години. Правилната поза по време насън е също толкова важна, колкото и позата при седене. Често твърдите или хлътнали, деформирани матраци карат децата да се свиват, изгърбват или въртят по време на сън.

Качествените матраци не натоварват тялото и осигуряват комфортен сън.

Освен ортопедични матраци, можете да изберете и анатомични възглавници, които следват естествените контури на главата и врата и не причиняват болки и схващания.

медицински ортопедичен матракМакар някои лекари да препоръчват да се спи без възглавница при остеохондроза, едва ли много хора биха могли да свикнат с това неудобство.

Човек прекарва по-голямата част от живота си в сън показва статистиката, какво по-нормално от това да си осигурим малко удобство и да се погрижим за здравето на семейството си, като инвестираме във висококачествени ортопедични матраци.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.