Лекарите препоръчват ортопедични матраци

Много лекари препоръчват ортопедични матраци на пациентите си, оплакващи се от остеохондроза, дискова херния, гръбначни изкривявания, системни болки в гърба и кръста следствие на физическо натоварване, раждане, бременност и др.

Много хора с здравни оплаквания се тревожат какви матраци да изберат, за да не си вредят допълнително и да натоварват излишно гръбначния стълб.

Подходящите матраци трябва да са удобни, и прекалено меките и прекалено твърдите вредят на гръбначния стълб, смятат лекарите. Спането на ортопедични матраци, проектирани спрямо конструкцията и физиологичните извивки на тялото са за предпочитане и като профилактика при здравите хора.

Лекарите съветват да смените старите матраци, ако всяка сутрин се събуждате с болки в гърба, изнервени, недоспали, а често и с главоболие и виене на свят.

Гръбначните изкривявания са широко разпространени и сред децата с тенденция за увеличаване през последните години. Правилната поза по време насън е също толкова важна, колкото и позата при седене. Често твърдите или хлътнали, деформирани матраци карат децата да се свиват, изгърбват или въртят по време на сън.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Качествените матраци не натоварват тялото и осигуряват комфортен сън.

Освен ортопедични матраци, можете да изберете и анатомични възглавници, които следват естествените контури на главата и врата и не причиняват болки и схващания.

медицински ортопедичен матракМакар някои лекари да препоръчват да се спи без възглавница при остеохондроза, едва ли много хора биха могли да свикнат с това неудобство.

Човек прекарва по-голямата част от живота си в сън показва статистиката, какво по-нормално от това да си осигурим малко удобство и да се погрижим за здравето на семейството си, като инвестираме във висококачествени ортопедични матраци.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 5 Средно: 2.8]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.