Диетите смъкват бъбреците. Колан за смъкнат бъбрек. Мнения и как да действаме

Добре ли е да се ползва колан за смъкнат бъбрек? Какви мнения съществуват за това? Пишете ни и вие! Нефроптозата е позната като „плаващ” или смъкнат бъбрек

Едно от честите заболявания, които поразяват бъбреците, е нефроптозата. Типично за болестта е, че от нея боледуват в много по-голяма степен жените, отколкото мъжете. Най-често това състояние се индикира при слаби момичета или при жени, които се подлагат на диети редовно, тъй като по този начин тлъстините, които обвиват бъбреците и спомагат за неговата стабилност, се елиминират.

Характерна особеност на нефроптозата е, че тя засяга в повечето случаи десния бъбрек, като ясно забележимо е преместване или смъкване на органа.

Притеснение предизвиква фактът, че нефроптозата често протича, без да са налице видими симптоми. Като знак за усложнения може да се възприеме болката в областта на кръста, а като съпътстващо заболяване – пиелонефритът или възпалението в областта на легенчетата.

Като резултат от смъкването на бъбреците може да се появи и високо кръвно налягане, също така невроза, подуване на корема, проблеми с храносмилането или запек.

колан за смъкнат бъбрек

Диетите увреждат бъбреците

Ако болестта се установи на ранен етап, носенето на корсет, пояс или бандаж би било достатъчно, за да се възстанови първоначалното разположение на органите. Освен това, специалистите препоръчват приема на медикаменти, укрепващи съдовете, както и балансираното и здравословно хранене.

Когато тези практики не доведат до пълно възстановяване, се препоръчва оперативно лечение, като по време на операцията „плаващият” бъбрек се фиксира.

Колан за смъкнат бъбрек. Мнения. Как да действаме?

В интернет се продават специални колани за смъкнат бъбрек. Те се водят, че са за всякакви проблеми в областта на кръста, включително и травми. Добър такъв колан за смъкнат бъбрек е на MediLast и се казва Ultra Waist Support. Неговата функция е главно подкрепяща, защото е еластичен и приляга добре към кръста и гърба, като пречи на бъбреците да се смъкват по-надолу. В същото време не стяга излишно и дава спокойствие, докато се движите. Все пак притиска, но умерено, без да причинява болка, като допълнително загрява и масажира. Спомага за намаляването на болките, ако ги имате и премахва напрежението в мускулните влакна и сухожилията. Цената му е само 16 лева, но не се намира лесно в интернет. По-добре отидете в близката аптека и попитайте. В „Ремедиум“ го имаше, като гледах последния път.

Миро Ангелов от Монтана

Пишете ни и вие, като ни изпратите мнения в нашия форум ТУК или директно по-долу в коментарите. Как се справяте с проблема смъкнат бъбрек? Ползвали ли сте специалния колан? Доволни ли сте от него?

Демир бозан билки против инсулт

Още за диетите

Вижте и ТОВА:

Как да спрем системното преяждане? – 3 лесни техники!

Видео за колан при смъкнат бъбрек

И едно видео как се ползва такъв колан от автомобилистите:

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.