Диетите смъкват бъбреците

Нефроптозата е позната като „плаващ” или смъкнат бъбрек

Едно от честите заболявания, които поразяват бъбреците, е нефроpтозата.

Типично за болестта е, че от нея боледуват в много по-голяма степен жените, отколкото мъжете. Най-често това състояние се индикира при слаби момичета или при жени, които се подлагат на диети редовно, тъй като по този начин тлъстините, които обвиват бъбреците и спомагат за неговата стабилност, се елиминират.

Характерна особеност на нефроптозата е, че тя засяга в повечето случаи десния бъбрек, като ясно забележимо е преместване или смъкване на огана.

Притеснение предизвиква фактът, че нефроптозата често протича, без да са налице видими симптоми. Като знак за усложнения може да се възприеме болката в областта на кръста, а като съпътстващо заболяване – пиелонефритът или възпалението в областта на легенчетата.

Като резултат от смъкването на бъбреците може да се появи и високо кръвно налягане, също така невроза, подуване на корема, проблеми с храносмилането или запек.

колан за смъкнат бъбрек

Диетите увреждат бъбреците

Ако болестта се установи на ранен етап, носенето на корсет, пояс или бандаж би било достатъчно, за да се възстанови първончалното разположение на органите. Освен това, специалистите препоръчват приема на медикаменти, укрепващи съдовете, както и балансираното и здравословно хранене.

Когато тези практики не доведат до пълно възстановяване, се препоръчва оперативно лечение, като по време на операцията „плаващият” бъбрек се фиксира.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *