Ето на какво се дължат дебелите бедра и крака!

Пълните бедра са признак за това, че прекаляваме със сладките неща редовно. Мастните депа по бедрата се натрупват, когато прекалено често не можем да устоим на сладките изкушения. Когато похапваме в големи количества въглехидрати, които се усвояват бързо от организма, задстомашната жлеза отделя големи количества инсулин, който не е необходим на организма. В същото време, се натрупват  мастни депа по бедрата и ханша.

Специалистите в областта на храненето съветват да се ограничат количествата консумирани прости въглехидрати и храните, които съдържат концентрирана захар. За сметка на това, добре е да се консумират сложни въглехидрати и такива, които бавно се усвояват от тялото. Такива са например тези в пълнозърнестите храни, плодовете и зеленчуците.

В същото време, мазнините по корема и талията се натрупват в резултат на прекомерната консумация на храни, които са от животински произход или с богато съдържание на мазнини. Според някои медицински статии, обиколката на корема расте и когато човек е подложен на силен стрес.

дебели крака
Искате ли такива бедра?

В стресови ситуации тялото отделя завишени количества кортизол, известен като хормон на стреса. Именно той се смята за един от основните източници на килограми в областта на талията и корема.

На свой ред, „любовните дръжки”, заключават експерти, се получават в резултат на проблемно функциониране на щитовидната жлеза.

Оценка на читателите
[Гласували: 10 Средно: 2.2]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.