Отслабва ли се от цигарите? Не! Дебелее се, вижте защо!

Възможно ли е отказване на цигарите без напълняване? Всеобща е заблудата, че от цигарите се отслабва. Напротив, дебелее се, твърдят британски изследователи.

Те правят своите заключения върху изследвания, продължили близо пет години и обхванали над 3000 активни пушачи.

Самите изследователи останали изненадани от резултатите, които проучването им констатирало, защото те самите очаквали да потвърдят за пореден път тезата, че макар и вредни, цигарите водят до понижаване на телесното тегло.

Ръководителят на екипа с подробности пояснява, че намаляването на теглото при пушачите не съществува, защото на практика те много по-трудно контролират хранителните си навици в сравнение с хората, които нямат навика да припалват цигара.

Че хората на средна възраст, които пушат, изглеждат по-слаби, също е заблуда, която се радва на особена популярност, твърдят още изследователите.

Тютюневите изделия съдържат множество вещества, които оказват влияние върху ендокринната система, в резултат на което дори минимални, количествата натрупани мазнини се разпределят неравномерно и водят до деформация на фигурата и видимо загрозяване на тялото.

отказване на цигарите без напълняване
С цигарите няма как да отслабнем

Това явление е факт, дори в случаите, когато не става дума за наднормено тегло.

Като допълнение към тези си заключения, британските изследователи посочват още, че при хора, които спрели наскоро цигарите, се наблюдава много по-често отслабване с няколко килограма, отколкото напълняване, както и видимо подмладяване на кожата с години.

Непременно погледнете и ТОВА:

Как да откажа цигарите? – Отведнъж или постепенно

Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 5]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.