Преяждане вечер! Вижте какво може да го провокира!

Вече има отговор на множеството въпроси защо късното вечер при голяма част от хората се появява почти неконтролируем апетит!

Преяждането късно вечер е проблем, от който се оплакват голяма част от хората. Но изследвания, които са обхванали различни аспекти на здравето, са открили пряката зависимост между вечерното преяждане и проблемите, които поразяват човек на психическо и психологическо ниво.

При тези, при които доказано е наличието на психични отклонения, злоупотребата с храна късно вечер се възприема като допълнителна страна на състоянието, която често е съчетана и с редовното прекаляване с алкохол и дори с алкохолизъм.

Хиперфагията, какъвто е научният термин за склонност към преяждане, късно вечер е проблем, от който се оплакват около 1,5% от населението на планетата.

При хората, при които установен е определен психически проблем, честотата на проявление на това състояние се повишава до 12,3%, допълват учени от Университета в Пенсилвания, които са провели последните проучвания в областта.

преяждане вечер симптоми
Преяждането вечер е провокирано от различни фактори!

Според изследователите, тези хора също така са зависими в определена степен не само от храната, но и от различни психотропни вещества или от алкохол.

Тепърва ще се трупат още знания в областта, защото проучванията в тази посока са твърде оскъдни, за да се правят генерални заключения, които са в състояние да всеят смут. Все пак не може да се смята, че психическите проблеми са единствената причина за преяждане вечер.

Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 5]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.