Прашките на мама са на показ! Пак ли?

Децата се притесняват от неадекватното поведение, език, облекло на своите родители

Майките, които се обличат като тийнейджърки, носейки прекалено къси поли, изрязани блузи, прашки и прочие, както и бащите, които използват жаргон, които крещят като хамали, карат децата си да се чувстват неудобно.

Тази тенденция придобива толкова големи размери в световен мащаб, че вече въведен е дори специален термин за състоянието, в което подобно поведение поставя децата – Синдром на смущението от родители, пише електронното издание dnes.bg.

Много родители дори не осъзнават какво причиняват на децата си. Според резултатите от проведена от компанията „OnlineOpinion“ анкета, много от младежите се чувстват в една или друга степен засрамени от родителите си.

Най-често тийнейджърите се притесняват, когато майка им обуе джинси, над които изскачат прашките й и когато баща им използва думи като „пич”, „жестоко”, пише „Дейли експрес”.

Психолози, които обобщават данните от анкетата и правят анализ на ситуацията, в която се намират младежите, страдащи от Синдром на смущението от родители, са категорични, че родителите трябва да осъзнат невидимата линия, която ги разделя от поколението на техните деца.

Нека прашките бъдат скрити!

Тийнейджърите винаги са имали свой стил  на обличане, свой жаргон – това е забранена територия, която е добре родителите на избягват.

Всеки преминава през този етап, но след определена възраст връщане назад няма.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.