Анална болка – ето как да я избегнем!

Прерязване със стъкло! С това съчетание най-често се сравнява аналната болка. Сама по себе си, тя може да бъде предизвикана от различни фактори.

За да се заключи каква точно е причината за появата й, задължителен е преглед при специалист, но предлагаме ви няколко изпитани метода, чрез които временно можете да облекчите състоянието си.

Ето как се да противостоим на аналната болка:

–          като за началото, внимавайте как се храните – консумирайте храни, богати на фибри, много плодове и зеленчуци, като по този начин ще си гарантирате, че няма да се стигне до запек, който е сред основните причини за появата на болка в и около ануса;

–          за да облекчите болките, можете са си купите болкоуспокояващ гел или мехлем. Подобен лек в аптеките можете да откриете сред продуктите за лечение на хемороиди, като чрез употребата му ще намалите спазмите, причиняващи неразположения;

–          ако имате време и подходящи условия, можете да правите топли бани поне два пъти на ден. Във водата добре е да се постави около шепа готварска сол.

Обърнете внимание на проблем скоро!

Задължителен обаче си остава прегледът при специалист особено ако в продължение на седмица – две болките не са преминали, а са се усилили.

Въпреки че травмираната зона е доста специфична, един преглед навреме ще ви спести множество неразположения и неудобства, свързани с болката в ануса.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 16 Средно: 2.3]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *