3 съвета за премахване и лечение на стрии

Премахването и лечението на образувалите се по кожата стрии е една от основните цели на много хора.

Те заради различни промени и етапи в живота си са се сдобили с неприятните нацепвания на кожата – след порастване на височина, при силови тренировки и най-често – след бременност и кърмене тялото се променя, а това видимо се отразява на кожата.

Продукти, които напълно заличават стриите и връщат кожата в първоначалния й вид, няма, но с помощта на изброените по-долу ще намалите видимостта на тези определено неприятни неравности по кожата. А ето ги и самите продукти против стрии:

–          гликолова киселина – тази киселини се добива от захарната тръстика. Тя се слави с мощни подмладяващи свойства, като основното сред които е стимулиране на производството на колаген;

–          витамин С – витамин С се смята за естествен продукт, заличаващ белезите. Съветът е с витамин С да се третират стрии, които скоро са се образували, като за по-силен ефект той може да се комбинира със споменатата вече гликолова киселина;

лечение на стрии

Стриите не се харесват на никой!

–          ретионоиди – витамин А е представител на ретиноидите.

Смята се, че те подпомагат образуването на колаген и еластин, като отново е добре да се прилага в ранен стадий след появата на стрии.

Важно условие е бременните жени и родилките, които все още кърмят, да не използват продукти, в които се съдържат ретиноиди.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.