Внимание! Силиконовите импланти водят до риск от срастване на гърдите

След операция: Ако силиконът бъде неправилно поставен, може да се стигне до срастване на двата импланта, а от там и до визуалната заблуда за това, че гърдите са съединени.

От особено значение при поставянето на силиконови импланти е на мястото, което те ще заемат в гърдите, да бъдат изградени специални джобове. В зависимост от предпочитанията на жената и от спецификата на конкретния случай, тези джобове могат да са над пекторалния (гръдния) мускул и под самата млечна жлеза или под въпросния мускул.

Ако обаче имплантите не бъдат поставени по правилен начин и джобовете бъдат изместени прекалено много към средата на гърдите, това може да се превърне в предпоставка за миграцията им и за съединяване на бюста.

Освен неприятна за окото и за самочувствието на жената, тази промяна може да бъде и изключително болезнена. Затова при първите индикации, че съществува опасност от срастване на вата импланта, е задължително да се потърси мнението на специалист, най-добре на хирурга, който е извършил първата намеса.

срастване след операция

Поредният риск от поставянето на силикон в гърдите

След повторна операция най-често имплантите се премахват, а гърдите заемат първоначалната си форма.

Ако обаче не се вземат своевременни мерки за раздалечаване на гърдите, може да се стигне до редица усложнения, сред които руптура на импланта, появата на бръчка, инфекции, болезненост. Далеч по-трудоемко и изискващо време ще бъде връщането на гърдите в нормалната им позиция, ако решението на проблема се забави, категорични са експерти.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.