Зърната на гърдите ми са разранени!

Предлагаме ви съвети за лечение на разранени зърна. Чувствителни зърна на гърдите.

Много млади майки се оплакват от това, че докато кърмят бебета си, зърната им се разраняват. Това състояние специалистите определят като типично за този период, но то не бива да се възприема като нормално.

За нормално, ако въобще може да се използва тази дума, е майката да усеща гърдите си изострено чувствителни и болезнени. Ако тази болка не само не престане, но и се засили, това не бива да се смята за състояние, което трябва да се търпи, а жената трябва да се консултира с лекаря, който след здравословното й състояние.

Кърменето трябва да носи приятни емоции както за самото бебе, така и за майката, поради което най-малкото раздразнение в областта на зърното на гърдата трябва да бъде проследено и лекувано.

Най-честата причина за раздразнение на зърното е неправилното му захапване от страна на бебето. Същото се получава и тогава, когато майката често поставя бебето неудобно на гърдата си.

Болката при разраняване е силна!

Съвет, който може да се даде на това отношение, е да се постави гърдата така към устичката на кърмачето, че долната му устна да обхване добре както зърното, така и част от ареолата.

Ако бебчето бъде оставено само да придърпва с устни зърното, това по всяка вероятност ще предизвика болка, а на по-късен етап – и разраняване!

Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 5]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.