Защо мъжете слушат, но не чуват?

Едно от нещата, което най-много вбесява жените е, когато мъжете не чуват какво им говорят

Психолозите имат няколко съвета за вас дами, за да общувате по-добре с половинките си.
Има няколко неща, които карат мъжете да „изключват“, когато жените говорят. Те наистина се опитват да чуват, но не успяват…

Вижте какво „пречи“ на мъжете да чуват, въпреки че слушат:

Прекаленият контрол

Никой не обича да бъде контролиран, това важи и за мъката част от населението. И когато една жена каже на мъжа да направи нещо, мъжете моментално решават, че ако я послушат ще се превърнат в „мъже под чехъл“. Не се дръжте с мъжа като с малко дете или като с подчинен. Директните заповеди го карат да се чувства притиснат и да се защити като просто не изпълни „заповедта“. Измислете начин да го накарате да направи това, което искате така сякаш самият той го иска. Това си е цяло изкуство и изисква упражнения, но резултатът си струва!

Мъжете искат да слушат, трябва да им помогнете

Прекалено натякване

Ако започнете да бълвате нескончаем поток от думи, които са вас са изпълнени със смисъл, но за мъжа са просто досадно натякване, не се учудвайте, че той ви игнорира. Ако постоянно говорите за едно и също нещо и не получавате адекватен отговор, то просто трябва да смените подхода.

Видове емоции и чувства

Дългите монолози ги отегчават

Когато общувате с мъжа, трябва да използвате похватите на телевизионните реклами – да привлечете вниманието от първото изречение. Ако не успеете, просто си губите времето – той отдавна вече не ви слуша. За това се опитайте са започнете разговора с нещо, което ще го заинтригува, за да поддържате интереса му.

Просто говорите твърде много

Обикновено, за да кажат на мъжа, дори нещо свързано с ежедневието, жените използват прекалено много думи, които мъжът просто спира да чува в един момент. Използвайте кратки изречени, говорете без да се отплесвате в ненужни подробности и бъдете директни.

Уловете момента

Ако започнете да изяснявате лятната почивка по време на мача „Барселона“ – „Байерн- Мюнхен“, каузата ви е обречена на тотален неуспех. Имайте предвид, че в този момент вашият любим просто гледа мач – точка. Вместо да беснеете, че не ви слуша, просто изчакайте полувремето (ако изходът на мача не му хареса), изчакайте следващия ден.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Защо мъжете слушат, но не чуват?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.