С деца на море – полезни съвети за безопасност

Морето е едно от най-незабравимите и прекрасни преживявания за всяко дете и кошмар за всяка майка

Докато детето се забавлява на плажа и събира морски спомени, то майката се чуди как да го предпази от всички опасности, които дебнат наоколо.
Все пак не е нужно да изпадате в крайности и да контролирате всяка крачка на детето. Намерете баланса, за да може и вие и детето да имате незабравима почивка.

Кои са основните опасности, които вървя в комплект с морската почивка и как да се справим с тях?

Слънцето

Ако детето ви страда от слънчева алергия, то преди заминаването трябва д посетите лекаря на детето си, който ще ви даде подробни инструкции. В другите случаи нещата, които трябва да правите, за да предпазите детето от слънчеви изгаряния, слънчев и топлинен удар са: носене на предпазна шапка, редовна употреба на подходящ слънцезащитен продукт, консумацията на достатъчно течности. Освен това не забравяйте правилата за излагане на слънце: сутрин – между 8 и 11; след обяд – след 16 часа. Не се изкушавайте да държите детето на плажа по цял ден – това е много опасно за здравето.

Водата

Едва ли има дете, което да може да излезе от водата без хиляди уговорки от страна на родителите си. Но знайте, че не е препоръчително престоят във водата да бъде повече от 10 минути. Освен това не позволявайте на детето да влиза във водата рано сутрин, тъй като водата е все още твърде студена; да влиза във водата след хранене или да стои там твърде дълго. Веднага след излизането то водата подсушете детето и го намажете със слънцезащитен крем.

Другата опасност е свързана с инцидентите във водата – НИКОГА не оставяйте детето без надзор, опасността, която се крие на морското дъно не е видима и това означава, че подводните течния и ями не могат да се избегнат. Освен това внимавайте с надуваемите играчки, които много лесно могат да повлекат детето навътре в морето.

more

За безоблачна почивка – бъдете подготвени предварително

Винаги посещавайте охраняем плаж, който има на разположение спасител и медицинско лице.

Ухапвания от насекоми

Тази опасност не е свързана само с морския бряг, но и там също трябва да й се обърне внимание. Ако детето бъде ухапано от насекомо или ужилено от медуза, веднага потърсете лекарска помощ, за да избегнете усложнения.

Стомашно-чревни вируси

Един от най-често срещаните проблеми при морската почивка са стомашно-чревните вируси. Причините могат да са различни – от развалена и заразена храна, заразена вода, поглъщането на морска вода до зараза от други хора. Ако детето внезапно започне да повръща или получи разстройство и температура потърсете лекарска помощ веднага, тъй като децата се обезводняват лесно, а това е сериозна опасност.

Аптечката

deca moreВинаги, когато тръгвате на море с деца трябва да имате пълен арсенал от лекарства за първа помощ. Това включва:

  • Медикаменти за понижаване на температурата
  • Медикаменти против повръщане и разстройство
  • Противоалергични медикаменти
  • Медикаменти при ужилване от насекоми
  • Бинт, марля, риванол, памук, лейкопласт
  • Медикаменти против дехидратация

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *