Ето коя е най-полезната закуска за отслабване!

Спорът за това дали закуската е полезна за отслабване или не вероятно никога няма да приключи, но междувременно се появяват все нови и нови теории

Последната теория, идваща от израелски учени, гласи, че закуската не само е полезна за отслабване, но освен това е най-добре да се състои от…шоколад.

Учените смятат,че ако хапнем пай, шоколад, торта или кекс за закуска отслабваме по-лесно. Причината е, че тези храни са богати на въглехидрати и протеини, а това подпомага загубата на килограми.

Широко разпространената теория, че нискомасленото мляко с фибри без захар стимулира метаболизма ни се отрича от учените от Тел Авив. Според тях съдържанието на захар в храната, която консумираме сутрин, ни кара да ядем по-малко през останалата част от деня. Освен това калориите, които приемаме сутринта се изразходват до края на деня и не се трупат под формата на мазнини.

Можете да редувате шоколада с овесена каша, която също засища. В комбинация с орехи или друг вид ядки, дава енергия и тонизира.

Полезна напитка за отслабване е и млякото. Проучванията сочат, че ако пиете по чаша и половина мляко на ден ще отслабнете по-лесно, отколкото, ако пренебрегвате млякото. Това се дължи на факта, че съдържа големи количества витамин Д.

Но все пак не прекалявайте със захарта

Освен, че всичко, което консумираме в прекалено големи количества е вредно за здравето и фигурата, то имайте предвид, че захарта помага на времето да остави следите си върху кожата ни.

Ако виждате, че бръчките започват да опасват лицето ви, замислете се дали не прекалявате със захарта.

Доказателството за това, че захарта ни състарява идва от холандски учени, които дълги години изучават връзката между захарта и състаряването.

най-полезната закуска, отслабване с шоколад

Шоколад или мюсли на закуска за отслабване

Ако не можете да живеете без захар, то консумирайте я в малки количества, най-добре сутрин и не забравяйте, че всяко прекалено нещо е вредно.

Не забравяйте, че много храни съдържат изкуствени подсладители и заместите на захарта, които в някой случаи са дори и по-вредни от самата захар.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *