Това са най-опасните начини за отслабване!

Диетите за отслабване са нож с две остриета и вместо в елегантни дами, могат да ви превърнат в пациенти на личния ви лекар

Желанието да приличате на фотомоделите от телевизията и списанията може да бъде много по-опасно, отколкото си мислите. Безбройните диети, които ни заливат отвсякъде и обещават бързо, трайно, безопасно и лесно отслабване в повечето пъти са по-скоро маркетингови трикове, отколкото реално работещи диетични планове.

Хапчетата за отслабване са една от най-опасните мании

Съдържанието на хапчетата за отслабване реално погледнато не се контролира от здравните власти, тъй като те се водят хранителни добавки. Освен това Интернет предлага свободен достъп дори и до такива продукти, които са забранени за продажба и употреба. Рекламата им води до лавинообразна употреба и никой не се замисля за страничните ефекти.

Повечето медикаменти за отслабване водят до бърза загуба на течности, но не и на мазнини, освен това редица хапчета съдържат канцерогенни съставки.

Ограничаващи диети

Премахването на цели групи храни от менюто води до загубата на важни хранителни вещества и изтощаване на организма. А това от своя страна предизвиква здравословни проблеми. Ако не консумирате протеини, белтъчини или въглехидрати тялото ви започва да използва резервите си и дори това да води до отслабване, то със сигурност не е здравословно.

Пречистващи диети

Диетите, които се състоят от пречистване с кленов сироп, лимон, люта чушка и други подобни са меко казано рискови за здравето.

dietingТялото е подложено на ролкова силен стрес, че ще не ще се отърва от излишните килограми, но не за дълго. Освен това, когато започнете отново да ядете ще го подложите на още по-голям стрес.

dangerous diet

Повечето медикаменти за отслабване водят до бърза загуба на течности, но не и на мазнини

В крайна сметка нито една диета, която ви кара да се чувствате зле – психически и физически не е подходяща за вас. За това преди да се доверите на поредната модна диета, по-добре се замислете струва ли си да рискувате здравето си.

Балансираното хранене и редовната физическа активност са най-добрата гаранция за добро здраве и елегантна фигура.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.