Нов ботулинов токсин се смята за най-смъртоносен в света!

Осмият токсин от семейството ботулиновите токсини се смята за най-смъртоносния познат на човечеството

Тъй като все още не е намерен антидот на токсина, генната последователност зад протеина остава тайна, тъй като учените се опасяват, че може да попадне в неподходящи ръце.

Новият токсин е класифициран като „ботулинов токсин Н“, тъй като останалите протеини от вида са

именувани ботулинов токсин A-G”.
Учените алармират, че само 13-милиардан частица от токсина на бактерията Clostridium botulinum е способен да убие човек.

Попадайки в тялото токсинът блокира ацетилхолина, вещество отговорно за дейността на мускулите, което се отдела от нервите.

Опасността от това ботулиновият токсин да се използва за биотероризъм е един от най-големите кошмари на експертите

Поглъщането на токсина от човека е възможно, тъй като бактериите могат да попаднат в хранителните продукти. В следствие на това човек се разболява от ботулизъм и парализата, която предизвиква бактерията води до летален край.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Осмият тип ботулинов токсин е открито от учените от California Department of Public Health в изпражненията на дете, страдащо от ботулизъм.

Тъй като последяващите лабораторни опити и анализи показват, че учените не са способни да изолират антидот за момента, то токсинът е засекретен като изключително опасен.

Авторите на проучването провеждат изследвания и консултации с редица държавни институции, за да се създаде антидот на опасния токсин.

Експертите по биологични сигурност смятат, че публикуването на данните от анализите и изследванията на токсина биха били необмислен и рискован ход, който може да доведе до потенциална опасност от създаването на биологично оръжие.

Опасността от това ботулиновият токсин да се използва за биотероризъм е един от най-големите кошмари на експертите.

Учените са на мнение, че това вероятно не е единственият неоткрит смъртоносен токсин в природата, който чака да бъде открит.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.