Как хлябът съсипва здравето ни?

Дали хлябът, който консумираме не ни нанася по-голяма вреда, отколкото полза

По данни на американската компания „Монсанто“, концерн за производство на пестициди, България е страната с най-много поръчки за пестициди, с които се обработват зърнените култури, в цяла Европа.

Компанията не коментира ползите и вредите от продуктите си, но отбелязва фактът, че страната ни е сред най-големите й клиенти.
Голямото количество пестициди,с които се обработват, безспорно води до промени в състава на културите, от които се приготвя хляб и другите изделия, които консумираме ежедневно.

Пшеницата и зърнените култури, произвеждани преди 40 години не са същите, които консумираме днес, а тези от преди 40 години се различават от тези, отглеждани преди 80 години. Ако в миналото хлябът е бил основна храна и е носел ползи за здравето, то модерните технологии са променили драстично това.

След обработката с пестицидите, химикалите преминават в брашното и така попадат в организма ни чрез хляба и другите тестени изделия, които консумираме

Оказва се, че у нас няма достатъчен контрол върху обработката на зърнените храни с вредни химикали, което води до появата на редица здравословни проблеми и неразположения.

Вредата се изразява с проявата на редица алергии, проблеми с храносмилането, натрупването на токсини в тялото. Все повече хора страдат от здравословни проблеми, които биват решени само след спиране консумацията на хляб.

хлябът

Дали хлябът, който консумираме не ни нанася по-голяма вреда, отколкото полза

Много жени установяват, че след спазването на режим без хляб и зърнени храни не само намаляват обиколката на талията си, но и започват да изглеждат по-добре – бръчките им се изглаждат.

Оказва се, че концернът „Монсанто“ ще преустанови работата си в Европа, след обвиненията, че продуктите му тровят храната и редица протести.

Смята се, че ако човек преустанови консумацията на храни съдържащи пшеница, ще намали значително телесното си тегло, ще може да контролира успешно и без усилия диабета, няма да има кожни проблеми.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 7 Средно: 3.3]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Как хлябът съсипва здравето ни?

  1. Много хубава статия.Трябва да има повече такива,а също и пишете повече за храните които са годни за консумация, разбира се искренно!!! Българина вече се чуди какво да купува.От всички продукти лъха на масирана атака за масово изтребление на народа ни.Бавно но сигурно.Време е да кажем СТОП.Всички имаме нужда от повече информация и публикуването на такива статий ще жънат успех и по -дълъг живот сред българите.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *