Мъж живя 20 дни с разкъсан далак без да знае и без болки

Болки не е имало. Благодарение на късмета си и лекарите 71-годишният мъж оцелява

Въпреки че цели 20 дни живее с разкъсан далак мъжът бива спасен. След като претърпява лека катастрофа в София мъжът няма оплаквания и смята, че се е отървал от никакви наранявания. Но в последствие се оказва, че далакът му се е разкъсал след като коланът се е врязал в корема му по време на сблъсъка.

Няколко дни след катастрофата той започва да изпитва гадене, разстройство и повръщане, но не и болки в корема.

Оказва се, че в корема на пациента има 2 литра кръв

След ехография на коремните органи се установява, че има сериозни наранявани в областта, а далакът дори не се вижда, обясняват лекарите от Втора хирургична клиника на болница „Пирогов“.

Налага се операция, при която се оказва, че в корема на пациента има 2 литра кръв и съсирек с размерите на футболна топка. Медиците премахват далака и изчистват коремната кухина.

В началото от лечебното заведение заключват, че мъжът е станал жертва на побой, преди да разберат за катастрофата.

Оказва се, че преди години пациентът е бил подложен на сериозна хирургична интервенция за поставяне на протеза поради аневризма на аортата, както и два байпаса на сърцето, фактори, които също оказват влияние за настоящото състояние на пациента.

Лекарите споделят, че в последно време често пъти се получават подобни наранявания и е важно хората да се подлагат на сериозни изследвания дори и след наглед леки наранявания, за да не се стига до толкова сериозни последствия.

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.