Оглушаване: Глухарче расте в ухото на момиче

Глухарче и оглушаване: Когато казват, че глухарчетата могат да растат навсякъде, определено не преувеличават

Самото име на глухарчето говори, че то е свързано с оглушаване. Попадането на летящото семенце от узрелия цвят на глухарчето може да бъде опасно и да причини временно оглушаване, гласи поверието. Но дали това е истина? Проверихме специално в дебелите книги и това се оказа действителен факт. Не един и два са случаите на оглушаване. То може да се излекува, ако се реагира навреме.

Ето няколко такива истории, при които различни неща попадат в тялото на пациенти и как биват премахвани.

Лекар в Пекин, отстрани глухарче не от къде да е, а от ушния канал на 16 месечно бебе. Детето от месеци изпитвало дискомфорт в областта на ухото и имало сърбеж. Също и основните симптоми на оглушаване.

Вероятно в ушния канал на детето е попаднало семе от глухарче, което буквално е пораснало там. До момента, в който родителите на бебето го завели на лекар в Института по Педиатрия в Пекин, глухарчето вече било запълнило ушния канал на бебето.

Лекарите предупреждават, че дори и най-малкият натиск би могъл да предизвика сериозен вътрешен кръвоизлив, тотално оглушаване и „натрапникът“ трябва да бъде премахнат незабавно.

Специалистите успешно отстраняват цветето от ухото на детето

Специалистите успешно отстраняват цветето от ухото на детето

И ако това глухарче да расте в нечие ухо ви се струва странно вижте още странни истории за различни неща, които… не са си на мястото.

През юли англичанка, която от дълго време страда от главоболие научава, че ушите й са пълни с червеи, които разяждат плътта, с които тя се „сдобива“ при посещение в Перу.

Миналата година, жена от Китай установява, че в ухото й „живее“ паяк.

Медицината познава какви ли не странни случаи – от поглъщането на пирони, забиване на копия в черепа, пирони, „изненадващо“ попаднали в главата на неподозиращи хора, поглъщане на ножици, мобилни телефони и какво ли още не.

Оценка на читателите
[Гласували: 3 Средно: 4.3]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.