Изтръпване на ходилата може да е знак за диабет или рак на кожата

Изтръпване на ходилата може всъщност да се окаже сигнал за някакъв по-сериозен здравословен проблем, който да бъде дори рак или диабет

Именно ходилата са първите, реагиращи на даден проблем в нервната система, тъй като са най-отдалечени от сърцето и гръбначния стълб, и поради това трябва да ги наблюдаваме за някакви възможни знаци, че нещо със здравето ни не е съвсем наред, които могат да сигнализират дори за рак на кожата или диабет.

Проблемите с ходилата могат всъщност да се окажат сигнал за някакъв по-сериозен здравословен проблем, който може да бъде дори рак или диабет

Загубата на косми вероятно е сигнал за проблем с кръвообращението и е много възможно в ходилата да не постъпва достатъчно кръв, която да подхранва космите.

Честото схващане на ходилата говори за липса на хранителни вещества и дехидратация. Ако сме по-активни физически, трябва да изпиваме по-големи количества вода, защото именно дехидратацията често води до спазми, а освен това и да увеличи приема в организма на магнезий, калий и калций.

Раните, които дълго време не зарастват, могат да са знак за рак на кожата или пък диабет. Неовладяната кръвна захар може да доведе до увреждане на нервите в ходилата и човек няма да усеща нищо, когато се нарани. Ампутацията пък е най-зловещият възможен сценарий при някаква инфекция.

Рани, които дълго време не могат да бъдат излекувани, могат да са и знак за рак на кожата. Меланомът може да се появи абсолютно навсякъде по кожата, заради което е препоръчително и ходилата да се проверяват от време на време за подобни образувания.

Студените ходила могат да са причинени от хипотиреоидизъм – понижена функция на щитовидната жлеза.

Изтръпването на ходилата (т.нар. периферна невропатия) много често се дължи на диабет, хроничен алкохолизъм или пък е страничен ефект от химиотерапия. Носенето на неудобни обувки също може да причини изтръпване на ходилата.

Деформациите на ходилата най-често са наследствени и могат още повече да се задълбочат заради носенето на неподходящи обувки.

Болките в петата са знак за разтегнато сухожилие.

Сърбежът и лющенето на кожата на ходилата говори за гъбички, екзема или псориазис.

Демир бозан билки за бъбреци
Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.