С природни средства срещу вредните цигари. Лобелия и др. билки

На всички са известни ужасните последствия от тютюнопушенето, за които предупреждават и надписите върху кутиите за цигари

Преди няколко десетилетия обаче ситуацията е съвсем различна и този толкова вреден навик дори е официално насърчаван, а хората са убеждавани в неговите полезни за здравето им свойства.

На всички са известни ужасните последствия от тютюнопушенето, за които предупреждават и надписите върху кутиите за цигари

Сега обаче ситуацията е много по-различна и медицината единодушно предупреждава за опасностите, заплашващи пушачите, а многобройните кампании се опитват да внушат този несъмнен факт на колкото се може повече хора по света.

Има създадени и много фармацевтични средства, които да помогнат на пушача да направи по-лесно тази толкова важна крачка в живота си, което да стане с минимален стрес за него самия. Съществуват обаче и много природни методи, които също могат да дадат желания ефект.

Лют червен пипер

Този природен продукт осуетява нуждата от цигари, правейки дихателната система по-малко чувствителна на тютюна и химичните дразнители. Лютият червен пипер е добре да се използва всеки ден, а за да бъде засилен неговият ефект, няколко щипки могат да се добавят към чаша вода.

Женшен

Жешнешът потиска освобождаването на допамин, наблюдаващо се вследствие на приема на никотин и представляващо част от процеса на пристрастяване към вредните цигари. Добавянето към зърнена закуска или шейк на 1 чаена лъжица стрит на прах женшен помага да бъде намалено пристрастяването.

Жълт кантарион

Използва се главно за депресия, но много изследвания доказват, че може успешно да бъде използван и за отказване на цигарите.

Лобелия

Тази билка също може да се използва успешно срещу никотиновата зависимост, като тя присъства и в много медицински продукти, създадени именно с такава цел. Лобелинът, който е активната съставка на билката, е с много сходни на никотина действия върху организма, увеличавайки също нивата на допамин в мозъка.

Преди всичко обаче човек трябва да е максимално мотивиран да се раздели с вредните цигари, за да има силата действително да го направи.

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.