Стягащото бельо може да причини рак на хранопровода

Много жени избират да носят стягащо бельо, но това изненадващо може да им докара куп здравословни проблеми, включително язва и рак на хранопровода

Някои жени прибягват до подобен тип бельо само и единствено в определени случаи, като например, когато обличат по-впити рокли, което налага носеното му по чисто естетични причини. За друга част обаче то е просто неизменна част от гардероба им, с която се обличат ежедневно.

стягащо бельо
Стягащото бельо може да донесе куп здравословни проблеми, включително язва и рак на хранопровода

Редица лекари обаче предупреждават, че подобен аксесоар може да се окаже повече вреден за здравето, отколкото полезен, тъй като при неговото носене се притискат органите на дамите.

Дерматологът д-р Мариан Микхаил, гастроентерологът д-р Джон Кюмерле и хиропракторът д-р Кармен Ериксън са на мнение, че стягащото бельо може да предизвика някои много неприятни състояния в организма, като например киселинен рефлукс, стомашни киселини, подуване на корема, газове, болки в корема, инконтиненция и различни видове инфекции. Хората, които са предразположени към изпускане на урина, са застрашени от неочаквана инконтиненция.

Това далеч не е първият път, когато лекари алармират за вредата от носенето на стягащо бельо върху организма. Според твърдения на различни специалисти то увеличава натиска върху долната част на стомаха, което пък на свой ред увеличава риска от язва и даже рак на хранопровода.

Експертите са повече от убедени, че носенето на стягащо бельо пречи на дишането и даже може да стане причина за пристъпи на паника при някои от представителките на нежния пол, които имат слабост към него. Краката на жените могат също да пострадат, защото те пък се сковават. Лоша циркулация, съсиреци, подути глезени и разширени вени са други възможни здравословни проблеми, които могат да сполетят жените, за които носенето на стягащо бельо е ежедневно занимание, без обаче да подозират за рисковете за здравето, сред които язва и рак на хранопровода.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.