Уникален апарат облекчава болката при мигрена

От мигрена страдат милиони хора по света, като статистиката показва, че жените по-често са засегнати от това неприятно състояние, отколкото мъжете

Мигрената е едно заболяване, което може да се прояви още в най-ранна детска възраст, през пубертета и в зряла възраст. Все още причината за нейното появяване не е съвсем изяснена, но съществуват няколко фактора, които могат да я отключат, сред които умора, стрес, недоспиване, притеснение, тютюнопушене, смяна на сезони, определени видове храни и много други. Към момента все още не съществува възможност за окончателното ѝ излекуване, тъй като не са известни точните причинители, но пък има средства, чрез които поне да бъде облекчена неприятната болка.

мигрена
От мигрена страдат милиони хора по света, като статистиката показва, че жените по-често са засегнати от това неприятно състояние, отколкото мъжете

Последното средство, създадено, за да помогне на страдащите от коварната мигрена, съдържа леденостудена течност, чрез която мозъкът се охлажда и по този начин болката изчезва. Създателите на въпросното устройство смятат, че то може да помогне на хора, страдащи от тежко главоболие.

Изследвания показват, че мигрената се появява, когато мозъчните кръвоносни съдове се разширят. Новото устройство свива тези съдове до нормални размери благодарение на студената течност, съдържаща се в него.

Предстои изобретението да бъде тествано и върху хора, страдащи от мигрена, които ще бъдат третирани с него, когато получат криза. Самата процедура отнема около двадесет минути, за да даде желания резултат, но тя трябва да бъде извършена от лекар.

През тънка тръбичка в носа на пациента се вкарва ледената течност, която след това се изпарява, попадайки в носната кухина. Именно по този начин спомага за по-нататъшното охлаждане на тъканите.

Много хора, страдащи от неприятната мигрена, използват топлина, студ, натиск върху определени участъци по главата си, за да намалят по този начин болката.

Авторите на иновативното устройство твърдят, че идеята за него идва от твърденията на много страдащи от мигрена хора, че след консумация на студени храни и напитки болката намалява. Различни доклади посочват, че сладоледът премахва или намалява главоболието.

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.