Ето какво представлява популярната еднодневна диета

Еднодневна диета може и да изглежда като нещо несериозно за някои хора, но след като на празниците не е толкова трудно да прибавим по нещо към теглото си, защо да не можем и да отслабнем в рамките на денонощие

За тази цел е достатъчно да се следва определен хранителен режим, който да се спазва по един ден всяка седмица. Само след един месец (общо четири дни диета) ще бъдат видими и самите резултати. Хубавото на тази диета е, че тя помага да не се саботират хранителните навици, които човек има, запазвайки и личната мотивация за някаква здравословна промяна.

Ето кои са и някои от най-честите пречки по пътя на отслабването и по какъв начин еднодневната диета може да се справи успешно с тях:

1. На снощната вечеря единствената алтернатива е била бюфет и днес имаме колебания дали да продължим с диетата или пък да се откажем.

еднодневна диета
Еднодневната диета може и да изглежда като нещо несериозно, но защо да не можем да отслабнем в рамките на 24 часа

В този случай менюто на еднодневната диета се оказва много подходящо за сутринта, тъй като чрез него отново ще влезем в ритъм и ще намалим калориите, без да изпитваме глад след час.

2. През седмицата се храним разумно, но през уикенда се отдаваме на забавления и не се ограничаваме особено, заради което в началото на новата седмица се чувстваме не много добре.

Спазвайки еднодневната диета всеки понеделник, можем да компенсираме преяждането от изминалите няколко дни и да държим своето тегло в разумни граници.

3. В по-натоварен ден може да пропуснем хранене, след което да залъжем своя глад с чипс, бонбони, сладки или някаква друга нездравословна храна.

Еднодневната диета включва ястия, които се приготвят много лесно и бързо и са особено подходящи за подобни ситуации, когато гладът надделява.

Ключът на еднодневната диета е в подбора на правилните храни. В менюто ѝ се включват много плодове и зеленчуци, намалено количество мазнини и ниско съдържание на захар.

При еднодневната диета са позволени и т.нар. междинни хранения, с които да се „поглезим“ с някакъв продукт (сладолед, мюсли, пуканки, солети), съдържащ 100–120 калории на порция. Важно е менюто да не надвишава 1200 калории, в което се включва и междинното хранене.

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.