Рак на дебелото черво и гроздови семки

Учени успяха да установят чрез проведени от тях изследвания, че гроздовите семки увеличават значително ефективността от химиотерапията при рак на дебелото черво, намалявайки също така и появата на странични ефекти, съобщава за любопитното откритие сайтът vesti.bg

„Нейчър уърлд нюз“ съобщава, че тайната на този изненадващ ефект се крие в антиоксидантите, които се съдържат в самите гроздови семки, в дъбилните вещества и полифенолите. Освен това те  притежават и мощно противовъзпалително и противораково действие.

Австралийски учени успяха да установят в проведени от тях изследвания, че гроздовите семки увеличават значително ефективността от химиотерапията при рак на дебелото черво, намалявайки също така и появата на странични ефекти

Австралийски учени успяха да установят в проведени от тях изследвания, че гроздовите семки увеличават значително ефективността от химиотерапията при рак на дебелото черво, намалявайки също така и появата на странични ефекти

Учени от Училището за агрикултура, храна и вино към университета в Аделаида заявяват, че екстрактът от гроздовите семки трябва да бъде приеман перорално, за да може по този начин да се намали степента на възпаление и уврежданията на дебелото черво, които  се предизвикват от самата химиотерапия, на която болните от рак на дебелото черво пациенти са подлагани..

Оказва се също така, че самият екстракт не влияе по никакъв начин на здравите клетки. Нещо, което не може обаче да се каже за химиотерапията, която не действа селективно, а уврежда също така и здравите клетки.

Австралийските учени са на мнение, че е много добре медикаментите при рак на дебелото черво да се приемат заедно с гроздовия екстракт.

В проведения експеримент е използван екстракт, чиято концентрация е до 1000 милиграма на килограм. Възпалението намалява с до 55%, а спирането на растежа на туморните клетки благодарение на самата химиотерапия е равно на 26%.

Специалистите смятат, екстрактът от гроздовите семки може да помогне не само в лечението на коварния рак на дебелото черво, но така също и при терапията на някои други чревни заболявания.
Важно е да се отбележи също така, че в проведените от австралийските учени опити е използвана търговската версия на самия екстракт, вече предлагана на пазара.

Гроздовите семена са много богат източник на витамин Е, линоленова киселина, флавоноиди и концентрирани танини. Екстракти и масла от семките, които най-често се отделят, са полезни при повишен холестерол, хипертония и възпалителни процеси.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.