Безсъние и болки в гърба заплашват спящите по корем

Спането по корем, което е любима поза за голям брой хора, е изключително вредно за целия организъм, тъй като може да доведе до безсъние и болки в гърба, както и до редица други проблеми

Когато човек спи по корем, главата му е обърната на една страна, а това на свой ред прекъсва нервния път на врата, създавайки много голямо напрежение върху третия лумбален прешлен, който представлява центърът на земното притегляне на цялото тяло.

Именно това натоварване е причина впоследствие да се появят болки в гърба, както и хронични проблеми със съня, изразяващи се най-често с безсъние.

Лежането по корем е един много вреден за организма навик, заради който шийните прешлени постоянно се намират в неправилна позиция. С течение на времето това в един момент става причина за проблеми с раменния пояс, което допълнително създава сериозен дискомфорт в организма.

Испански психолози откриват неотдавна и може би най-шокиращия ефект, който спането по корем може да има и за двата пола, освен безсънието и неприятните болки в гърба – отразява се много зле на либидото.

Лежането по корем притиска всички вътрешни органи, в това число и пикочния мехур, което пък може да доведе до много неприятни проблеми в леглото.

Спането по корем се отразява много неблаготворно и на общия външен вид на човек. Когато тази поза се превърне в нещо нормално, човек започва да държи главата си обърната наляво или надясно. Това с течение на времето ще доведе до образуване на бръчки около устата или носа, които ще стават все по-дълбоки с времето.

Страдащите от проблеми с гръбначния стълб, както и хората, които имат неправилна стойка, трябва по всякакъв начин да избягват спането по корем, тъй като то само може да влоши още повече и без това влошеното им състояние.

безсъние и болки в гърба при лежане, спане по коремЛекари съветват да се заспива с прегърната възглавница, която ще компенсира нуждата от натиск върху корема.

Друга възможност е да се постави възглавница под краката, което ще направи спането по корем крайно дискомфортно.

По този начин можем да се избавим от вредното спане по корем, заплашващо ни с редица проблеми, включително болки в гърба и безсъние.

Погледнете и ТОВА:

Болки в гърба и плешката. Вляво и отдясно. При вдишване. Какво да правим?

Демир бозан билки за бъбреци

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.