Домашно лечение на булимия с билки и позитивно мислене

Има ли домашно лечение на булимия и как се осъществява то с билки от рода на ангелика, коприва, джинджифил и др.?

Заболяването булимия се характеризира с поемането на големи количества храна, последвано от само предизвиканото и повръщане.

Болните страдат от неописуем страх от напълняване или наднормено тегло. 

Терминът има гръцки произход и всъщност означава “волски глад“.Булимията всъщност е хранително разстройство, доста трудно за откриване, тъй като болните умело прикриват симптомите.Някой от тях дори приемат слабителни и диуретични препрати за да се освободят по- лесно от поетата храна. Заболяването е най- разпространено предимно сред младо жени- във възрастовия диапазон между 15 и 30 години.Крайната и фаза обикновено се изразява в достигането на силна депресия, последвана от самоубийство.Лечението варира от групови консултации с психолог до стационарно наблюдение на заболелия в специализирано заведение, в зависимост от това колко се е развило заболяването.

Ето и някои билки които могат да окажат благотворно влияние при хора страдащи от такива проблеми.

Джинджифил  – невероятен природен дар, който се използва както за подпомагане на храносмилането, така и за предотвратяване на гаденето.Може да го използвате в прясно или също така и в изсушено състояние, като чай, запарки, тинктури, джинджифилов хляб и други.

Жълт кантарион – в съчетание с валериан има седативно следствие, което може да спомогне за контрол над емоциите при хранене.Препоръчва се консумацията му под формата на чай или тинктура.

Ангелика – билка известна още и под името женски жен-шен, влияе не само върху симптомите на тревожност и емоционална нестабилност, но и спомага за баланса на хормоните отделяни от половите жлези и повишава жизнения тонус.

домашно лечение на булимия

Булимия се лекува с билки и позитивно мислене

Копривата – освен че се използва при борбата с целулит, консумирана под формата на чай, премахва излишните количества вода, натрупана в организма и подобрява кръвообращението.

Портокалите – подпомагат храната да премине по-бързо през храносмилателния тракт, като не възпрепятстват усвояването на полезните хранителни вещества.

Не забравяйте обаче, че булимията е състояние, което съсипва не само тялото но и съзнанието на заболелия.Търпението и позитивното мислене, както и подкрепата към болните, е съпътстваща част по пътя към изхода от тази болест.

Демир бозан билки против инсулт
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.