Злато може да ви излекува, но и да ви разболее. Лечение със злато

Злато се използва за направата на красиви бижута, но освен това то може да се използва за лечение, а също така и за подобряване на мисълта.

Дълго време бива използвано в стоматологията и при лечение на ревматизъм.

Според астролозите например, хора, страдащи от високо кръвно налягане или такива които са лесно възбудими, не бива да носят много често златни украшения. А по мнението на доста медици, дори количество, колкото за направа на сватбена халка, може да бъде опасно за здравето. По ръцете на човека, има най-много енергийни точки, които отговарят за работата на различни органи в нашето тяло. Ако на средния си пръст например, носите постоянно пръстен от злато, то вие сте застрашени от заболявания, като атеросклероза или радикулит.

Сватбените халки пък от своя страна, могат да предизвикат мастопатия, различни видове болести по половите органи или някои жлези. Смята се за целебно при дълготрайна депресия, да се насладите на някои златен пръстен, които слагате на ръката си, защото имало успокоително действие върху нестабилни нерви.

Вярва се, че вода, в която сте варили златни бижута или предмети, без скъпоценни камъни за украса по тях, спомагала за развитието на по-добра памет и силен интелект. Такава ‘’ златна вода’’, може да получите, като залеете няколко златни бижута с количество вода, която да ги покрива. Оставяте на тих огън да поврат около 20 минути, след което изваждате скъпоценния метал, оставяте водата да изстине и след което я изпивате.

С продължение на времето, златните бижута загубват своя блясък, и това често навежда на мисълта, че този ценен метал е загубил своите целебни свойства. Хора, които не вярват в тези твърдения, смятат, че вината за това е изцяло на окислителните дейности, на които са подложени химичните елементи, помагащи за изграждане на златни украшения.

Злато може да ви излекува, но и да ви разболее
Злато може да ви излекува, но и да ви разболее

Всъщност трябва да знаете, че злато с висока проба, има отлични качества и характеристики и е застраховано от потъмняване за много години напред.

Оценка на читателите
[Гласували: 3 Средно: 1.7]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.