Избавете се от кокоши трън с билки

В тази статия сме събрали няколко от най-ефикасните рецепти за лечение на кокоши трън с билки

Но първо нека разкажем какво представлява това заболяване и дали наистина можем да се отървем от досадния, а понякога и доста болезнен кокоши трън с билки.

Причината за възникването му е така нареченият човешки папилома вирус. Проблемът при този вида брадавици обаче е, че те могат да враснат на голяма дълбочина в кожата. Ако не се лекуват навреме, това може да доведе до тяхното разпространение.

Всички знаем, че кокошите тръни предизвикват болка и неудобство. Важно е да можем да се отървем от тях и именно поради тази причина повечето хора прибягват до медицински методи, за да предотвратят проблема.

Но това не е единственият начин. Можете напълно да се доверите на народната медицина, както и на някои билки, за да се справите с това заболяване, причиняващо дискомфорт.  Ето и няколко рецепти, които избрахме за вас.

Млечка

Наберете си прясна млечка. Това можете да направите през месеците април и май. Със сок, изстискан от нея, намазвате всяка сутрин кокошия трън. Но за да получите по-бързо желания ефект, налагайте пострадалото място всяка вечер с малко сок и лимонтозу.

Змийско мляко

Едно от най-ефикасните лечения на кокоши трън с билки е с помощта на растението змийско мляко. От него се събират само листата. След като се измият добре с вода, трябва да изцедите сок от тях. С него намазвате засегнатото място, като процедурата се повтаря няколко пъти на ден.

Чесън

змийско мляко

Змийското мляко е добър помощник в борбата с кокошите тръни

Направете си каша от чесън! Колкото по силен е чесънът, толкова по-бърз ще е ефектът от процедурата. Обелете една глава от него и го намачкайте на каша. Поставете малко от нея върху кокошия трън, като предварително разраните леко кожата около него. Поставете лепенка и оставете така поне 12 часа. Повтаряйте тази процедура в продължение на три денонощия.

Кокиче

кокоши трън с билки

Елиминирайте досадния проблем само с помощта на билките

Опитайте с луковицата на кокиче. Трябва само да я разрежете на две и да поставите едната половина върху кокошия трън. Направете превръзка с бинт, която трябва да смените след едно денонощие. Повтаряйте процедурата до пълната загуба на кокошия трън.

Каквото и лечение да приложите, не го отлагайте във времето. Важно е да ограничите разпространението на вируса.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Опитайте и нашите предложения и сами ще се уверите, че можете да се отървете от досадния кокоши трън с билки. Ако сме ви помогнали, споделете тази статия с ваши приятели!

Още ТУК:

Кокоши трън. Народно лечение. Премахване с подръчни средства

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.