Йога за стягане на тялото или Как йога ни прави по-красиви

Знаете ли, че йогата ни прави по-красиви? Мога абсолютно твърдо да застана зад тези си думи и то с вирната брадичка!

А защо това е така, ще прочетете малко по-надолу и ако сте съгласни с мен значи е време да извадите шалтето и да пробвате някои асани.

Едно от нещата, които йога ви дава, е смирение. Ако опитате някоя поза и просто не ви се получава, се учите на смирение с възможностите си. А смирението в една жена показва, че не е прекалено горделива, което в днешно време много хора се опитват да изкарат положително черта, но вие знаете, че не е.

Йога ви дава сила, а силната жена е красива. Тя е стегната, тъй като йогата стяга бедрата, ръцете, раменете, без да натрупвате мускулна маса, която би показала сила, но пък и отнема от женствеността. Стегнатото тяло е безспорно красиво и се забелязва.

Йога ви дава румени бузки! Как става това? Както всяко физическо натоварване и тук притокът на кръв се увеличава, докато практикувате упражненията. Само след няколко асани ще забележите, че кожата ви изглежда по-ведра и жизнена.

Освен това упражненията са направени така, че с времето да удължавате този прекрасен ефект. Загледайте се в някой, който практикува редовно и от дълго време йога и ще забележите, че изглежда винаги тонизиран и бодър. Това е красиво.

Освобождава от стреса! Никой не е красив, когато е под стрес, изнервен и ядосан. Йогата ни учи да управляваме тази болест на днешното време, да бъдем по-позитивни и отворени към света. Можем да контролираме емоциите си по-добре и да отсяваме истински важните неща в живота.

Йога изправя стойката! Говорили сме го и сме го писали! Знаем го, но спазваме ли го? Стойката може да смъкне години от раменете ни, да премахне видимите иначе проблеми. или пък да добави всичко това, че и в повече. Йогата изправя стойката и я оформя да бъде правилна.

йога за стягане на тялотоДори и да сте постоянно наведени и да не сте от хората с вродена хубава стойка, практикуването на йога ще ви помогне да отстраните проблема и да изправите хубаво раменете. Така ще успеете да „глътнете” корема и да приберете дупето. И вталените дрехи ще ви стоят по-добре и какво ли още не… А това е красиво, нали?

Йога помага за отслабването! Но по по-различен начин. Не е диета или рецепта за отслабване. Йогата е рецепта за здравословен живот. Помага за регулирането на метаболизма и правилното кръвообращение. А това стои в основата на всяко напълняване. Когато чрез йога оправите тези проблеми в тялото си и го съчетаете с правилно хранене (не използвам нарочно думата диета), ефекта ще бъде не само прекрасен, но и траен.

И накрая – йогата ни учи на толкова много неща, които иначе не забелязваме. Учи ни да се чувстваме позитивни, спокойни и щастливи. Променя, макар и неусетно, начинът ни на живот и възприемането на живота. И то в положителна посока. А подобрявайки вътрешната красота, неминуемо ще подобрим и външната!

Оценка на читателите
[Гласували: 4 Средно: 4.8]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.