Ефективни съвети: Как да отслабнем бързо и лесно

Отслабването е процес, който може да протече различно във времето при всеки човек.

Самата структура на телата е различна, затова при някои може да се получи веднага, а при други с времето. Нужно е обаче да се спазват някои конкретни дадености, без които няма как да отслабне даден човек.

Ефективни съвети

Ø Откажете се от вредните храни–

българинът обича да яде хляб и тестени продукти, но от тях много бързо може да се пълнее. Ако прекалите с въглехидратите, то рязко ще започнете да пълнеете, а след това много по-трудно ще отслабнете. Консумацията на хлебни продукти може да не бъде изключена на 100%, но е нужно да се замести с пълнозърнест хляб, който има по-ниски нива. 1 до 2 филийки на закуска са достатъчни като дневен прием. Откажете се от всякакви американски храни като хот-дог, бургер, двоен хамбургер и други. Те ви доставят единствено лоши мазнини, които се прокрадват в телесния ви запас малко, по-малко;

Ø Пийте повече вода

– водата е полезна, защото помага на тялото да се възстановява по-бързо, да изкарвате ненужните токсини и същевременно се чувствате сити през повечето време. Много пъти при чувство на глад е по-добре да изпиете една чаша 200 мл. вода, вместо да приемете някакъв вид храна. Дневната ви дозировка трябва да е минимум 2 л. и максимум 3. При спортисти се позволява и повече. С повишена консумация на вода ще засилите вашето отслабване.

Ø Яжте преди и след тренировка

– консумирайте нежно малко и леко 1 час преди тренировка. За да може тялото ви да бъде изпълнено с енергия и да има време храната да не тежи. След тренировка храненето е задължително, защото е тясно свързано с процеса на възстановяване. Все пак не трябва да се прекалява с порциите, те трябва да са умерени и да се следи калоричността;

Ø Здрава психика

– поставите ли си цели, то изпълнявайте ги. Не се поддавайте на вредни храни и лошите навици изградени с годините. Опитайте се да наложите нови правила на вашата психика и вашето тяло.
Статията е написана от екипа на http://webselo.com – ние предлагаме писане на текстове за сайтове и издания!

Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 5]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.