Колко време се приема Флуанксол и как?

Мнения за Флуанксол Депо. Килограми. Колко време се приема? Схема за спиране. Депакин

Още в текста: Топ начини за употреба. При депресия. Хронична невроза. Паническо разстройство. Натрапчиви мисли. При шизофрения. Антидепресант ли е? Дозировка. Странични ефекти. Сънливост. Кога води до „внезапна смърт” и „спиране на сърцето”? Зависимост и спиране. Алкохол. Цена. Мнения. Флуанксол депо. Заместители. Деанксит. Ципралекс. Лексотан. Ксанакс. Депакин. Тритико. Анафранил. Золофт. Жълт кантарион.

Ако страдате от депресия или паническо разстройство, ако се чувствате подтиснати и обсебени от натрапчиви мисли, то със сигурност сте чували за флуанксол.

Може би вече сте прибегнали до употребата на този медицински продукт или все още се колебаете дали да го използвате.
Прочетете тази статия, за да добиете по-ясна представа за флуанксол и неговото действие върху тялото и психиката.

Това лекарство е известен антипсихотик, който се използва за подтискане на различни болести, появили се на психична основа.

Флуанксол успешно се бори с подобен род проблеми. Приемът му обаче не трябва да става без лекарско предписание.

В следващите редове подробно ще отговорим на следните въпроси: При какви ситуации се прилага медикамента, има ли опасност при приемането му и кои са неговите заместители?

Топ начини за употреба

Флуанксол е лекарство, което допринася за подтискането на симптомите на депресия, хронична невроза, паническо разстройство, натрапчиви мисли и други подобни състояния.

Понякога се препоръчва приемът на този медикамент в комбинация с антидепресанти. Друг път флуанксол се използва самостоятелно за успешно лечение на психични неразположения.

Лекарственият продукт е предназначен само за възрастни като лечението винаги започва с минимална доза, която постепенно се увеличава.

Дали този вид антипсихотик е подходящ за Вас, може да прецени само и единствено Вашият лекар.

Първоначално при лечението с флуанксол може да се почувствате замаяни и отпаднали, затова избягвайте да шофирате или извършвате друга дейност, която би застрашила живота Ви.

“Фигурин

Ако се интересувате от приложението на този медикамент, неговите странични ефекти, дозировка, заместители и всичко свързано с продукта, моля продължавайте да четете.

От тази статия ще получите най-подробна информация за всичко, което трябва да знаете при употребата на флуанксол.

При депресия

Флуанксол се използва за лечение на депресия, шизофрения, паническо разстройство
Флуанксол се използва за лечение на депресия, шизофрения, паническо разстройство

Флуанксол е антипсихотик, който успешно потиска симптомите на депресия.

Депресията най-често се изразява в нервност, безсъние, напрежение, постоянна умора, липса на концентрация, раздразнителност.

Ако имате някой от тези симптоми по-дълго време, няма да е излишно да направите консултация със специалист, който да Ви предпише подходящото за Вас лечение.

За да Ви избави от вътрешното напрежение, Вашият лекар може да предпочете флуанксол или друго по-подходящо лекарство.

Хронична невроза

Обикновено неврозата се изразява в тревожност и страх. Тя се поражда от определена ситуация. Това може да бъде загуба на близък, уволнение от работа, раздяла с любим човек или друг фактор, от който се променя целият живот на индивида.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Вследствие на тези проблеми, може да се развие невроза от различен тип – страхова, депресивна, хистерична или друг вид.

При подобен проблем и по преценка на Вашия психотерапевт може да се наложи прием на флуанксол.

Медикаментът има успокоително действие при пациенти, страдащи от тревожност.

Паническо разстройство

Паническото разстройство успешно се лекува с флуанксол
Паническото разстройство успешно се лекува с флуанксол

Паническото разстройство се изразява в получаване на пристъпи на силен страх без да има конкретна причина за това.

Паническите атаки в повечето случаи са краткотрайни, но изключително неприятни.

Проявяват се във внезапен страх, сърцебиене, виене на свят, задух, обилно изпотяване. Индивидът не може ясно да разграничи реалност от въображение.

Ако Вие имате някои от посочените симптоми, може да обсъдите това с Вашия психолог, който да реши дали е правилно в този случай приема на флуанксол или друг подходящ медикамент.

Натрапчиви мисли

Натрапчивите мисли често са Вашите страхове, които се опитват да Ви завладеят. Те се изразяват в страх от смъртта, притеснения за най-близките, внушение за болести, катастрофа и други подобни неприятни събития.

За да се отървете от тях често не е достатъчна само терапия. Понякога се налага и приемът на медикаменти, които да допринесат за лечението на пациента.

В тези случаи флуанксол е подходящ продукт, но неговият прием и доза трябва да Ви бъдат изписани от специалист.

При шизофрения

Шизофренията е психическо разстройство, при което често се появяват халюцинации, паранои, дезориентиране.

В подобни случаи Вашият лекар може да Ви изпише флуанксол депо, който ще разгледаме подробно малко по-надолу в статията.

Продуктът е подходящ за по сложни състояния, като се поставя на пациента под формата на инжекционен разтвор.

Ако се интересувате от употребата на флуанксол депо, моля, продължавайте да четете. Преди това един анонс към подробния ни материал за шизофренията (след който продължаваме с текста за Флуанксола):

Шизофрения. Прогноза и ремисия. Лека, параноидна и хебефренна

Антидепресант ли е?

Флуаксол не е антидепресант. Продуктът е антипсихотик, което означава, че има директно действие върху централната нервна система на пациента. Медикаментът има успокояващо действие и успешно потиска психичните прояви.

По преценка на Вашия психиатър флуанксол може да бъде изписан в комбинация с антидепресанти.

Честа практика е продуктът да се комбинира с ривотрил, золофт и други лекарства.

Дозировка

Приемът на дневната доза флуанксол може да бъде определен най-точно от лекуващия Ви лекар. Обикновено се започва от доза, която е малка и безопасна. Постепенно тя се увеличава.

Най-често медикаментът се приема по една таблетка сутрин и вечер.

За лица над 65 години се препоръчва първоначална доза не повече от едно хапче дневно.

След около седмица дозата може да се увеличи, докато достигнете до броя предписаните за Вас таблетки.

Странични ефекти

Както всички лекарства, флуанксол също има странични ефекти. Най-често те се изразяват в сънливост и сухота в устата, които отшумяват с редовния прием на лекарството.

Едни от честите нежелани реакции при употребата на този медикамент са подтиснатост, сърцебиене, световъртеж, затруднено дишане. Понякога, в много редки случаи приемът на флуанксол може да доведе до скованост, повишена кръвна захар, обрив, ниско кръвно, липса на апетит.

Високият пролактин също може да се дължи на това лекарство, поради което има риск от нарушение в менструацията при жените.

Сънливост

Флуанксол може да предизвика сънливост
Флуанксол може да предизвика сънливост

Както вече споменахме, употребата на този медикамент често води до сънливост.

Това обаче не трябва да бъде пречка за Вас, тъй като симптомите бързо отшумяват. Организмът се нуждае от определен период, за да свикне с лекарството, след което преодолява това състояние.

В началото на лечението и докато сънливостта отшуми, избягвайте да шофирате и работите с машини, които могат да застрашат живота и здравето Ви.

Кога води до „внезапна смърт” и „спиране на сърцето”?

Много пациенти отказват да приемат флуанксол, защото лекарството притежава едни от най-страшните странични ефекти. В изключително редки случай приема на хапчето може да доведе до „внезапна смърт” и „спиране на сърцето”.

Колкото и минимален да е рискът, голяма част от пациентите не желаят да застрашават здравето си и отказват лечение с флуанксол.

Ако след прием на този медикамент усетите затруднено дишане и болка в областта на гърдите, незабавно потърсете лекарска помощ.

Зависимост и спиране

При безконтролна и безразборна употреба на флуанксол може да се развие зависимост. Ако приемате стриктно предписаната Ви доза, няма опасност да се пристрастите към лекарството.

Спирането на медикамента в никакъв случай не може да стане изведнъж, защото рискувате да отново да се върнете в начална позиция.

Вашият психиатър е човекът, който трябва Ви изготви схема за постепенното намаляване на лекарството и окончателното спиране на приема му.

Алкохол

Не употребявайте алкохол по време на лечението с флуанксол
Не употребявайте алкохол по време на лечението с флуанксол

Не се препоръчва консумацията на алкохол по време на приема на флуанксол. Употребата на двата продукта може да доведе до сънливост и замаяност.

При лечение с тези таблетки не рискувайте с консумацията на алкохол, независимо дали това да е чаша вино или бира.

Цена

Флуанксол може да бъде намерен в различните аптеки на цена около 10 лв. Срещу тази сума получавате една кутийка от продукта със 100 броя таблетки в нея.

Мнения

Мненията за лекарството са най-различни. След подробно проучване от наша страна във виртуалното пространство, се оказва, че флуанксол е сравнително стар продукт.

Ето защо голяма част от пациентите го отхвърлят като ефикасно средство и преминават към употребата на по-модерни лекарства. Други пък напълно се доверяват на медикамента, поради факта, че толкова години е оцелял на пазара.

Разбира се, остава си страха от „внезапната смърт” и отказа на много пациенти да рискуват живота си, приемайки лекарството.

Мненията са най-различни, но най-важното в случая е Вашето здраве.

Важно е да се вслушате в съветите на Вашия лекар, който най-правилно може да прецени дали лечението с флуанксол може да бъде ефикасно в конкретния случай. Оставете и вие своето мнение по-долу в коментарите! Това е жизнено важно!!

Флуанксол депо

Флуанксол депо е инжекционен разтвор
Флуанксол депо е инжекционен разтвор

Както вече споменахме флуанксол депо е инжекционен разтвор, който се използва най-често за лечение на шизофрения. Лекарството е силно и малка доза е достатъчна за да въздейства благоприятно и да възвърне психическото Ви равновесие.

Вашият лекар може най-точно да определи правилното количество лекарство.

Не забравяйте, че по време на лечението с флуанксол или флуанксол депо приемът на алкохол не е желателен.

Заместители

Флуанксол може да бъде заменен от друг вид антипсихотици или антидепресанти. Понякога лекарството се изписва като част от лечението с деанксит, ципралекс, золофт и други антидепресанти.

Ако лечението с флуанксол не повлияе добре на пациента, медикаментът може да бъде заменен с друг.

В следващите редове ще разгледаме най-подходящите лекарства при състояния като депресия, шизофрения, паническо разстройство, хронична невроза.

Деанксит

Ако често сте подтиснати, апатични или тревожни, Вашият психиатър може да Ви предпише терапия с деанксит. Медикаментът е антидепресант, който помага да си възвърнете спокойствието и да се концентрирате върху ежедневните си задължения.

Ако вие не се чувствате добре след приема на флуанксол, Вашият лекар може да смени лекарството с деанксит.

Ципралекс

Ципралекс е антидепресант, който често се комбинира с флуанксол
Ципралекс е антидепресант, който често се комбинира с флуанксол

Ципралекс е ефикасен лекарствен продукт, който облекчава симптомите на депресия. Този антидепресант често се изписва като допълнителна терапия при лечение с антипсихотици, какъвто е флуанксол.

За да се определи необходимостта от приема на това лекарство, моля обърнете се към Вашия терапевт.

Лексотан

Няма начин да не сте чували за този медикамент и неговото благоприятно въздействие върху емоционалното състояние. Лексотан се препоръчва при краткотрайно лечение, защото продължителният му прием може да доведе до пристрастяване.

Имайте предвид, че по време на лечението могат да възникнат изключително неприятни странични реакции като халюцинации, безпокойство, раздразнителност и други подобни.

Не комбинирайте лексотан с алкохол, защото може да се стигне до сериозни последствия.

Ксанакс

Ксанакс е медикамент, който се отпуска само с рецепта. Лекарството се изписва за лечение на депресия, паническо разстройство и други подобни състояния.

Не се препоръчва продължителен прием на този медикамент.

Често ксанакс и флуанксол се изписват заедно, за да имат по-силно влияние върху пациента.

Преди да прекратите приема на този медикамент се консултирайте с Вашия лекар, за да Ви изготви схема, по която постепенно да спрете лекарството. В противен случай рискувате да се сдобиете с така наречения „синдром на отнемане”, който се характеризира с главоболие, безсъние, тревожност.

Този синдром се поражда от рязкото спиране на ксанакс, което се отразява негативно на организма.

Депакин

Депакин е лекарствен продукт, който се използва при епилепсия и маниакални състояния. Ако медикаментът е подходящ за Вашето състояние, той ще Ви бъде изписан от специалист.

Може да го приемате самостоятелно или едновременно с други лекарства.

При лечение с депакин е важно да се следи състоянието на панкреаса и черния дроб. Върху тези органи медикаментът може да има негативно влияние.

Тритико

Тритико е антидепресант, който се изписва при депресивни състояния. Лекарството е предназначено за прием само от възрастни, като обичайната доза се приема вечер преди лягане.

Въз основа на Вашата възраст, тегло и състояние, Вашият лекар ще определи подходящата доза.

Важна особеност е, че тритико трябва да се прилага с изключителна бдителност при лица с нарушена бъбречна, чернодробна или сърдечна функция.

Анафранил

Анафранил е антидепресант, който допринася за нормализиране на психическото състояние при депресии, фобии, паническо разстройство.

Възможен е приемът на анафранил от деца, при лечение на нощно напикаване. Разбира се, подходящата доза трябва да бъде определена от лекар.

Лекарството може да се приема продължително време. Преди да решите да прекратите лечението, обърнете се към Вашия лекар, за да Ви обясни как да се случи това.

Золофт

Золофт е антидепресант, който често се изписва за лечение заедно с флуанксол. Медикаментът се изписва при депресивни състояния. Вашият лекар може да прецени, че имате нуждаете от него, ако се чувствате подтиснати, тъжни, изморени, тревожни.

Лекарството се приема в малка доза, която постепенно се увеличава. Спирането на золофт също се извършва по схема.

Таблетките могат да бъдат закупени само срещу рецепта, а Вашият лекар е този, който ще реши дали този продукт е подходящ за Вашето състояние.

Жълт кантарион

Понякога жълтият кантарион замества флуанксол
Понякога чаят от жълт кантарион успешно замества терапията с флуанксол и други лекарства

Преди да започнете каквото и да било лечение, може да се възползвате от вълшебната сила на билките. Всеизвестен факт е, че жълтият кантарион действа благоприятно на централната нервна система.

Билката има мощно успокоително действие и често е препоръчвана за лечение на депресивни състояния от билкари и народни лечители.

Чаят от жълт кантарион може да има благоприятен ефект върху Вашето състояние, без да се налага да стигате до употреба на флуанксол или други антидепресанти и антипсихотици.

Ако тази статия е била полезна и любопитна за Вас, моля споделете я!

Оценка на читателите
[Гласували: 30 Средно: 2.7]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

3 коментара за “Колко време се приема Флуанксол и как?

 • 29.10.2015 в 4:15
  Permalink

  Може ли флуанксол да се комбинира с сперидан?

  Отговор
 • 02.08.2018 в 10:35
  Permalink

  Може ли флуанксол да се комбинира със сперидан?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.