Цинарикс – лекарство за подут корем и др. с екстракт от артишок

Свойства и приложения на цинарикс като лекарство за подут корем и отслабване. Екстрактът от артишок (цинарин) на таблетки. Мнения и противопоказания.

Цинарикс е медикамент, в чиито състав влизат растителни продукти. Основният му компонент е растението артишок. Препаратът може да закупите от аптеката без да е необходимо да предоставяте рецепта.

Ако не знаете нищо за цинарикс и неговото действие върху организма, то тази статия е специално за Вас.

Тук ще Ви запознаем със свойствата и приложенията на растителното лекарство, мненията на интернет потребителите за него, дозировка, цена, странични ефекти и всичко друго, което Ви интересува.

Свойства и приложения на цинарикс като лекарство

Цинарикс е лекарствено средство с благоприятно въздействие върху храносмилателната система. Освен това препаратът успешно филтрира черния дроб от вредни вещества и токсини, които се натрупват в него.

Растителният продукт стимулира отделянето на жлъчни сокове, като по този начин подобрява функциите на жлъчката и черния дроб.

Цинарикс се препоръчва и при подут корем и газове, защото успешно нормализира състоянието на чревната флора.

Благодарение на съдържащия се в продукта цинарин се постига пълна детоксикация на органите в тялото.

А след като се осъществи вътрешен баланс, много лесно може да се овладеят и неприятните процеси, като наднормено тегло и проблемна кожа.

Действие на екстракта от артишок и цинарин

Екстрактът от артишок е основната съставка на цинарикс

Екстрактът от артишок е основната съставка на цинарикс

Действието на екстракта от артишок се състои в подобряване функциите на жлъчката и черния дроб.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Полезният зеленчук има свойството да прочиства организма от вредни вещества и токсини. Той помага за изгарянето на мазнините, нормалното функциониране на стомашно-чревната система и изхвърлянето на течностите от тялото.

Продуктът е изключително подходящ за онези, които се оплакват от стомашни проблеми, газове, подуване на корема.

При редовната му употреба Вие ще постигнете детоксикация на вътрешните органи.

Екстрактът от артишок има свойството да регулира телесното тегло, помагайки на тялото да изгори излишните калории и да стопи мазнините.

Цинарин е вид антиоксидант, който се съдържа във вълшебния артишок.

Благодарение на приема му, организмът успява да се освободи от наслоените в него токсини и отровни вещества.

За детоксикация на черен дроб и при токсикоза

Пречистете черния си дроб с помощта на цинарикс

Пречистете черния си дроб с помощта на цинарикс

Едно от основните предназначения на цинарикс е пречистване на черния дроб. Този жизненоважен орган играе важна роля при детоксикацията на организма, затова се нуждае от специално внимание.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Черният дроб има задачата да филтрира кръвта, която постъпва от храносмилателния тракт, преди да премине към другите органи в тялото. Той разгражда медикаментите, лекарствата и алкохолът, които постъпват в тялото и имат вредно въздействие върху него.

Също така произвежда протеини, които са необходими за съсирването на кръвта, участва в метаболизма като допринася за разграждането на мазнините, контролира и поставя в граници нивата на кръвната захар и инсулина.

Токсикозата е влошаване на здравословното състояние, което се предизвиква от натрупаните в тялото токсични вещества.

Състоянието се характеризира с бързо и внезапно покачване на кръвното налягане, гадене, повръщане, подуване на ръцете, краката и лицето.

За да детоксикирате черния си дроб и дори целия организъм, Вие се нуждаете от мощно пречистващо средство.

В този случай употребата на цинарикс е напълно удачна. Съдържащият се в продукта екстракт от листа на артишок имат антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. Те могат да възстановят увредените клетки и тъкани на черния дроб и да допринесат за възстановяване и тонизиране на целия организъм.

За лечение на жлъчка

Цинарикс е холеретик, чиято основна цел е да стимулира образуването на жлъчна секреция.

Жлъчният сок улеснява разграждането на мазнините, стимулира перисталтиката и подпомага процеса на прочистване на тялото от токсини.

Благодарение на съдържащия се в листата от артишок цинарин, жлъчният поток се увеличава постепенно и по естествен начин, без това да има отрицателен ефект върху организма.

Не приемайте цинарикс, ако страдате от чернодробно или жлъчно заболяване! Продуктът се приема само с превантивна цел или по лекарско предписание в случай на увреждане на черния дроб или жлъчката.

При газове и подут корем

Цинарикс

Цинарикс пречиства черния дроб и подпомага функциите на стомашно-чревните органи

Подуването на корема обикновено е резултат от излишък на газове в него, запек, консумация на неподходящи храни и напитки.

Понякога подутият корем може да се дължи на заболяване, друг път е възможно причината за това състояние да не е особено притеснителна.

Това състояние често е причина за дискомфорт и може да доведе до депресия и липса на самочувствие.

За да се освободите от налягането в корема Ви не е достатъчно само да разкопчаете копчето на дънките си. Вие се нуждаете от нещо наистина ефикасно.

Цинарикс е подходящ за употреба при храносмилателни проблеми, газове и подуване на корема.

Продуктът, съдържащ артишок улеснява храносмилането и облекчава стомашно-чревния дискомфорт.

Приемайки цинарикс Вие ще забележете, че коремът Ви е плосък и изчистен от мазнини, липсва усещането на тежест в него и досадното чувство, че всеки момент ще се „пръснете”.

Освен приема на растителното лекарство, Вие трябва коренно да промените начина си на хранене. Ограничете консумацията на газирани напитки, бобовите храни, млечните продукти, които съдържат лактоза. Приемайте повече плодове, зеленчуци и вода.

За отслабване

Редовният прием на цинарикс води до стройна и изчистена от мазнини фигура

Редовният прием на цинарикс води до стройна и изчистена от мазнини фигура

По-суетните наши читатели може би ще се заинтересуват от факта, че цинарикс има благоприятен ефект върху фигурата.

Полезният продукт регулира храносмилането и ускорява метаболизма, като по този начин помага за изгарянето на натрупаните в тялото мазнини.

Богатият на фибри артишок, съдържащ се в цинарикс улеснява работата на дебелото черво, понижава нивото на лошия холестерол, подпомага изхвърлянето на токсични вещества от организма и регулира нивата на инсулина.

Тези обстоятелства са от голямо значение за понижаване на телесните мазнини и поддържането на стройна фигура.

Освен това цинаринът, съдържащ се в артишока подпомага изгарянето на мазнините. Богатият на фибри зеленчук съдейства за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Цинарикс е продукт, чиято цел не е понижаване на килограмите, но този резултат се постига благодарение на добрият ефект на медикамента върху жлъчката, черния дроб и стомаха.

Когато тези органи функционират правилно, положителният резултат се отразява и върху фигурата.

За кожата при пъпки

Приемайки цинарикс Вие прочиствате не само вътрешните си органи, но и кожата

Приемайки цинарикс Вие прочиствате не само вътрешните си органи, но и кожата си

Имайки предвид, че цинарикс действа добре върху целия организъм, може да се каже, че той има положително въздействие и при кожни проблеми.

Правилното функциониране на всички вътрешни органи, естествено, се отразява и на външния вид. Доброто храносмилане и правилната дейност на черния дроб, благодарение на която тялото се пречиства от натрупаните токсини, окзват влияние върху свежестта на кожата.

От друга страна артишокът, който се съдържа в продукта също лекува проблемната кожа.

Полезният зеленчук е богат на антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали, регенерират клетките и подобряват структурата на кожата, придавайки й младежки вид.

Артишокът подобрява циркулацията на кръвта, което респективно допринася за по-свеж и здрав вид на кожата.

Това съвсем не означава, че трябва да приемате лекарствения продукт в случай, че имате проблемна кожа.

Заличаването на пъпките е един вид последяваща реакция от употребата на цинарикс по предназначение. Още за артишока – в ТАЗИ статия: 20+ ползи и приложения на невероятния артишок!

При черни точки

Досадните черни точки са проблем, който засяга много жени и мъже. Те се появяват при запушване на отвора на порите с кератин, себум и мъртви клетки.

Понякога този козметичен дефект предшества акнето, друг път черните точки остават върху лицето Ви без да се преобразуват в пъпки.

За да поддържате кожата си гладка и здрава е необходима консултация с дерматолог и използването на специална козметика.

В този случай едва ли приема на цинарикс би бил добро решение на проблема.

Таблетки и цена

Цинарикс таблетки подпомагат образуването на жлъчен сок, което е и едно от основните предназначения на продукта.

Както вече стана ясно лекарството, в чиято основа е растението артишок, може да бъде използвано и при нарушено храносмилане, подуване на корема, газове. Цинарикс пречиства черния дроб от всички токсини, които се отлагат в него.

Вълшебните таблетки са предназначени за лица над 12 години, като приемът им се извършва 3 пъти дневно по 1 или 2 капсули.

Поради безвредните компоненти, които влизат в състава на медикамента, той може да се взема и по-дълго време, като преди това е важно да поискате мнението на медицинско лице.

Ако изминат 2 седмици от приема на продукта и състоянието Ви не се подобри, задължително се консултирайте с лекар, който да смени лекарството с друго.

Цинарикс може да бъде открит на различна цена във всяка една аптека. Обикновено стойността на продукта е около 6 лв. за кутийка, съдържаща 24 броя таблетки.

Цинарикс сироп

Цинарикс сироп има приятен вкус и аромат

На сироп

Цинарикс сироп е добра алтернатива, за тези, които се затрудняват с приема на хапчета.

Също както и при таблетките, продуктът съдържа екстракт от артишок и е предназначен за лица над 12 години.

Лекарството има приятен портокалов аромат, което го прави предпочитан продукт за лечение на деца.

Приема се по 1-2 лъжички, 3 пъти дневно.

Мнения и коментари от форума

За да бъдем напълно обективни, ние от Здраве.орг отделихме от своето време, за да се поровим в различните форуми и да съберем мнения за ефекта при употребата на цинарикс.

Голяма част от интернет потребителите споделят, че препаратът е изключително ефикасен особено що се отнася до лечението на храносмилателни проблеми и подут корем.

Форумците съобщават, че резултатът от медикамента се усеща само след няколко приема, а редовната му употреба значително подобрява оплакванията от подуване и газове в корема.

Драстичното стопяване на излишните килограми също е част от положителното въздействие на цинарикс върху организма.

И не на последно място препаратът е предпочитан поради натуралния си характер. Потребителите споделят, че без резерви и страх приемат цинарикс, защото основният компонент на продукта е извлек от артишок, а не синтетични вещества.

Ако сте бременна, не приемайте цинарикс преди да се консултирате с лекар

Ако сте бременна, не приемайте цинарикс преди да се консултирате с лекар

При бременност и кърмене

Тъй като цинарикс е натурален продукт, няма опасност от увреждане на плода или здравето на бъдещите майки.

И все пак приемът на какъвто и да било препарат по време на бременност трябва да бъде съгласуван с лекар.

Ако планирате създаването на нов живот, вече сте бременна или кърмите своето бебе, задължително се консултирайте с Вашия лекар относно пиенето на хапчетата или сиропът от артишок.

При деца

Цинарикс е медикамент, който не се препоръчва за употреба от лица под 12 години.

Ако Вашето дете е над тази възраст и препаратът е изписан от специалист, няма пречка да бъде проведено лечение с него.

Дозировка и прием

Макар и безопасен поради своя характер, цинарикс не трябва да бъде вземан безразборно.

Ако сте предприели лечение с таблетки, то Вашата дневна доза не трябва да надвишава 6 хапчета, разпределени в 3 приема.

Същото се отнася и за сиропът, който може да приемате сутрин, обед и вечер по 1-2 лъжички.

Странични ефекти

Тъй като цинарикс е медикамент, в чиято основа са изсушени листа от зеленчукът артишок, е малко вероятно да получите нежелани реакции при употребата му. И все пак не пийте лекарството, ако сте алергични към екзотичното растение.

Има още няколко причини, при които не трябва да приемате растителния лекарствен продукт. Ако Вашият лекар Ви изпише цинарикс, задължително го информирайте в случай, че страдате от холецистит, нарушена чернодробна функция, имате запушване на жлъчните пътища или епием на жлъчния мехур.

Имайте предвид, че медикаментът съдържа захар. Този факт е от изключително голямо значение за лицата страдащи от диабет, инсулинова резистентност и други заболявания, свързани със завишени нива на глюкозата или инсулина в кръвта.

И въпреки, че почти не се съобщава за нежелани реакции, все пак е възможно в много редки случаи да се проявят такива. Киселини, болки в стомаха, гадене и диария могат да бъдат причина, поради която да спрете лечението с продукта.

Може ли с алкохол ?

Ако сте любители на чашката, може би се чудите дали е възможно по време на лечение със цинарикс да се приемат алкохолни напитки.

Отговорът е положителен. Не се споменава за отрицателни реакции върху организма при прием на растителния лекарствен продукт и алкохол.

И все пак нашият съвет е да не консумирате спиртни питиета, в случай че използвате цинарикс за пречистване на черния дроб.

Както не веднъж сме писали в нашите статии, алкохолът е враг номер едно на този жизненоважен орган. Редовната употреба на спиртни напитки може да доведе до цироза, гастрит, язва, хипертония, подагра и други заболявания на нервната и ендокринната система.

Надяваме се, че статията за вълшебното лекарство, чиито основен компонент е артишокът е била любопитна за Вас.

Моля, споделете я, за да може повече читатели да бъдат информирани по отношение на ползите от цинарикс.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Цинарикс – лекарство за подут корем и др. с екстракт от артишок

  1. Много се надявам Цинарикс да ми помогне. Обаче мога ли да го взимам, при положение, че жлъчката ми е отстранена преди четири години.

    • Цинарикс принципно увеличава жлъчната секреция, но при положение че жлъчката ви е премахната, не би трябвало да има проблем. Във всеки случай започнете с минимално количество и вижте как ще ви се отрази. Но вероятността да ви навреди е супер минимална! А от дребно количество пък – изобщо!

  2. Интересува ме, може ли да се пие цинарикс при прегъната жлъчка без камъни?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.