Има ли заместител на Ксанакс без рецепта? Лексотан и Деанксит по-добри ли са? Мнения

Съществува ли добър заместител на Ксанакс без рецепта? Ксанакс или Лексотан е по-добър? Деанксит и Ксанакс. Мнения. Ксанакс или Диазепам? Или Клонарекс?

Ксанакс (xanax) е лекарство, което се използва за справяне със състояния на тревожност и депресия и което задължително се приема само по лекарско предписание. Медикаментът е предпочитан и за лечение на паник атаки и панически разстройства.

Ксанакс е най-често предписваното лекарство в горе изброените случаи, но приемът му трябва да се следи стриктно от лекар и в никакъв случай не бива да го прекратявате по собствена инициатива, дори да се почувствате по-добре.

Същото важи и за самоволното приемане на медикамента. В тази тема от zdrave.org ще покрием всички основни въпроси, които трябва да знаете относно лечението с Ксанакс – кои важни неща не забелязваме в листовката, как трябва да се приема, може ли да доведе до пристрастяване.

Листовка – какво не забелязваме в нея

Ксанакс е медикамент, който задължително трябва да се приема само след предписание от лекар. Който ще ви разясни как точно трябва да приемате медикамента и какво да избягвате. В листовката също е обяснено подробно какво да очаквате от действието му. Но все пак има моменти, които пациентът доста често пропуска, затова решихме да им обърнем специално внимание.

На първо място никога не прекъсвайте приема на Ксанакс по своя преценка, дори да се почувствате по-добре! Лекарството се спира винаги поетапно и винаги под строгия надзор на лекар. В някои много редки случаи е възможно да се появят мисли за самоубийство по време на приема на медикамента, които също незабавно трябва да бъдат обсъдени с лекуващия ви медик.

ВАЖНО: Вижте мнения за Ксанакс, Лексотан и Деанксит и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Откъде си вземате лекарства без рецепта? Кой от тези медикаменти ви действа най-добре? Какви странични ефекти ви дават! Пишете във форума! Това ще бъде от полза за всички!

С приема на Ксанакс трябва да се внимава и ако страдате от психично заболяване, както и ако пиете други медикаменти, особено такива за лечение на СПИН. Пациентите със заболявания на бъбреците и черния дроб трябва незабавно да уведомят лекуващия ги лекар преди да започнат да пият Ксанакс.

В никакъв случай не бива да приемате медикамента, ако страдате от заболявания на невро-мускулите, както и ако сте алергични към някоя от съставките му. Медикаментът не бива да се използва при лица, които не са навършили 18 години.

Още в текста: Какво представлява Ксанакс и за какво се използва? Цена, мнения, действие. Заместители: Лексотан, Деанксит, Атаракс, Диазепам, Клонарекс. Намира ли се без рецепта? Може ли с алкохол (бира)? Странични ефекти. Листовка – какво не забелязваме в нея. Прием и дозировка на таблетки 0.5 и 0.25 mg. Описание (действие на алпразолам като антидепресант) и инструкция. При панически атаки. За отслабване. При аритмия. При депресия. При безсъние. При шизофрения. С алкохол, бира, вино. Цена. Отзиви, мнения и коментари. С рецепта ли е? Спиране и абстиненция. Лекарства заместители: Ксанакс или лексотан? Или диазепам? Неолексан. С валериан. С ципралекс. Със золофт. Наркотик ли е? Вреден ли е? Противопоказания. С жълт кантарион.

Прием и дозировка на таблетки 0.5 и 0.25 mg

Ксанакс се предлага на таблетки от по 0.5 и 0.25 мг. Като начинът на прием и дозировката им се различават. Имайте предвид, че лечението трябва да бъде назначено задължително от специалисти. Най-често предписваният прием на таблетки от по 0.5 мг е по едно синьо хапче два пъти дневно – сутрин и вечер, непосредствено преди лягане.

Това е първоначалният прием, който може да бъде променен, ако лекарят прецени, че има нужда. Максималната дневна доза 4 мг на ден или осем таблетки от по 0.5 мг. Ако пациентът има здравословни проблеми или е на възраст, първоначалното лечение трябва да е наполовина – само по една таблетка Ксанакс от 0.5 мг на ден.

Тази дозировка се предписва в състояния на тревожност. Ако става въпрос за панически атаки и разстройства, дозата варира и може да надхвърля обичайната от по 4 мг, но това става само след преценка на специалист.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Приемът на таблетките от по 0.25 мг е по идентична схема, но също трябва задължително да бъде предписан от лекар. Който ще прецени дозировката според индивидуалните ви нужди и симптоми. Приемът на таблетките, без значение от техния грамаж, не бива да надхвърля 12 седмици, като в този период се включва и етапът по постепенното намаляване на дозата.

Ако сте надвишили предписаната ви доза, незабавно потърсете лекарска помощ.

Описание (действие на алпразолам като антидепресант) и инструкция

Активното вещество в Ксанакс е алпразолам, което е от групата на психоактивните вещества, които въздействат директно върху централната нервна система на човека като намалява усещането за тревожност и пристъпите на паника. Таблетките Ксанакс са с удължено освобождаване и съдържат по 0.25, 0.5, 1 или 2мг от веществото, в зависимост от вида на опаковката.

При приема на медикамента трябва да следвате изричните инструкции на лекаря си.

При панически атаки

Паник атаките засягат все повече хора и се появяват буквално от нищото като причиняват парализиращи сетивата, често напълно неоснователни страхове. Освен това неприятното състояние е съпроводено с редица физически оплаквания като сърцебиене, световъртеж, гадене, припадъци, усещане, че се задушавате.

Цялостното усещане е за загуба на контрол на случващото се. Паническите атаки могат да продължат и години като сериозно влошават социалния живот на човек. Ксанакс се изписва именно в случаи на паник атаки, като дозата за прием се определя от лекуващия лекар според силата на симптомите на пациента.

Най-често се прилагат таблетки от по 0.5 или по 1 мг като дозировката може и да надхвърли препоръчителната от 4 мг, ако заболяването го налага.

За отслабване
ксанакс за отслабване

Ксанакс не бива да се използва за отслабване

Един от страничните ефекти на Ксанакс е, че доста често предизвиква гадене и повръщане. Освен това медикаментът сериозно потиска апетита, което няма как да не се отрази на теглото. Това обаче не означава, че може да се прилага като препарат за отслабване, дори напротив.

Заради силното му въздействие върху нервната система, употребата на медикамента трябва задължително да е само и единствено по предназначение – за лечение на депресивни и тревожни състояния и нищо друго.

Освен това в някои случаи вместо до загуба на тегло се стига до точния обратен страничен ефект – увеличаване на килограмите.

При аритмия

Паник атаките доста често са съпроводени с аритмия на сърцето. Това състояние се появява и вследствие на силен, хроничен стрес. Доста често лекарите изписват Ксанакс за лечение на цялостното психическо състояние на пациента, ако сметнат, че това е довело до аритмията.

Имайте предвид, че лекарството е силно и не бива да си налагате самолечение с него.

При депресия

Основното приложение на Ксанакс е именно за лечение на депресия и депресивни състояния. Лечението с медикамента протича на етапи – първоначално се изписва една доза от лекарството като тя постепенно се намалява.

Ксанакс при депресия

Ксанакс помага при депресия

В зависимост от тревожността на симптомите, Ксанакс може да се прилага за по-дълго или по-кратко време, но в никакъв случай за повече от 12 седмици (около три месеца). Ако лекуващият лекар сметне за нужно, може да комбинира медикамента с друго лекарство с подобно действие, за да се справи с депресивното състояние.

Имайте предвид, че колкото по-кратък е периодът на прием на лекарството, толкова по-лесно е то да бъде спряно, без да се рискува пристрастяване към него.

Което е един от възможните рискове, който ще разгледаме подробно малко по-надолу в темата.

При безсъние

Безсънието е един от страничните ефекти при лечение с Ксанакс. Макар да не е често срещано, това действие на медикамента засяга 1-2-ма човека на всеки 1000. Неприятното е, че безсънието доста често е съпровождано с агресия и засилено състояние на тревожност, въпреки, че медикаментът би трябвало да го облекчи.

Често до тези нежелани реакции се стига, ако приемът на Ксанакс бъде спрян внезапно, без дозировката да бъде понижена внимателно и постепенно, под строг контрол на лекар.

При подобни ситуации, трябва незабавно да потърсите помощта на специалист. Разберете повече по темата Безсъние (Insomnia).

При шизофрения

Много хора погрешно (и опасно) смятат, че Ксанакс може да лекува шизофрения. Мнение, което е абсолютно погрешно и дори може да застраши и влоши състоянието на пациента.

Шизофренията не е състояние, което може да се излекува, то единствено се контролира чрез приема на определени медикаменти, но Ксанакс не е сред тях. Нещо повече, съществуват твърдения (все още недоказани научно), че медикаментът има връзка с разболяването от шизофрения.

Спиране и абстиненция

Както вече споменахме, Ксанакс е много силен медикамент, който крие сериозен риск от пристрастяване и съответно да доведе до проблеми при спирането му. Поради тази причина никога не си позволявайте да спирате приема на лекарството на своя собствена глава, тъй като това почти гарантирано ще доведе до тежка абстиненция и дори криза.

Спирането на Ксанакс се прави по предварителна схема на прием, назначена от лекуващия ви лекар, за да се избегне пристрастяващия ефект на медикамента.

С алкохол, бира, вино
Ксанакс с алкохол, бира, вино

Ксанакс не бива да се комбинира с алкохол, бира, вино

Ксанакс е изключително силен медикамент, който в никакъв случай не бива да се комбинира с каквито и да било алкохолни напитки, дори и леки като бира и вино. Комбинацията между лекарството и алкохолни напитки може да доведе до много тежки усложнения на здравословното състояние, а при по-високи дози дори и до смърт. Това се дължи на факта, че алкохолът засилва действието на активните съставки на Ксанакс, които са опасни за живота във високи количества.

Както знаете, Ксанакс е едно от лекарствата, които Уитни Хюстън е приела преди смъртта си в комбинация с голямо количество алкохол. Което в крайна сметка, й струва живота.

Цена

Ксанакс се предлага в опаковки от по 30 таблетки от по 0.25, 0.5, 1 и 2 мг, като именно това е определящо за цената на лекарството. В аптечната мрежа най-малките таблетки – по 0.25 мг струват между 2 -3 лева за 30 таблетки. 0.5 мг са по около 4 -5 лева опаковката.

По-големите таблетки са съответно около 8-9 и 17-18 лева за опакова от 30 хапчета. Доста достъпната цена на медикамента подлъгва много хора да си назначават сами лечение с него дори и при най-малките прояви на тревожност, които може да нямат нищо общо с депресията и да не налагат медикаментозно лечение.

Не забравяйте, че Ксанакс трябва да се пие само и единствено след решение на лекар и под стриктен контрол на специалист.

Отзиви, мнения и коментари

Ксанакс е медикамент, който предизвиква разнопосочни мнения и коментари в здравните форуми.

 • Повечето пациенти са категорични, че лекарството действително помага, но цената за това е твърде висока и от не от финансова гледна точка.
 • Голяма част от използвалите Ксанакс се оплакват, че отказването от медикамента е изключително трудна задача, тъй като лекарството може да доведе до пристрастяване. Особено ако бъде спряно от веднъж, не под надзора на лекар.
 • “Той е нож с две остриета, колкото помага, толкова и вреди, тъй като се свиква с него много бързо и спирането му води до криза”, пише потребителка в здравен форум с името Сени.
 • Сред по-редките оплаквания са, че медикаментът причинява тежки пристъпи на гадене и повръщане, дори и при краткотраен прием. Още мнения ТУК!

С рецепта ли е? Заместители с и без рецепта

Ксанакс се приема само и единствено по лекарско предписание и с рецепта. В никакъв случай не опитвайте да се лекувате сами с медикамента, тъй като последствията може да бъдат много сериозни. Но много хора се притесняват да отидат директно при личния си лекар и да го помолят за такава рецепта. Предпочитат да го вземат от непознат човек. Тези предразсъдъци, разбира се, са неоснователни, защото работата на личния лекар не е да се присмива на пациентите си, нито да клюкарства за тях, но неудобството така или иначе съществува.

Сигурно по тази причина в обявите, включително и под тази статия, се предлага ксанакс без рецепта. Включете се и вие в дискусията, която става все по-оживена!

Ксанакс или лексотан?

Според индивидуалните нужди на пациента и симптомите му, лекуващият лекар може да реши и да предпише лечение с някой от аналозите на Ксанакс, които също са от групата на безнодиазепиновите препарати.

Лексотан е най-често предпочитаният заместител, който също влияе ефикасно върху депресивните и тревожни състояния. По преценка на специалист, за лечението им може да бъде предписан Лексотан, но с него също трябва да се подхожда внимателно и под стриктен лекарски контрол.

Тъй като и той може да доведе до пристрастяване.

Или диазепам?
диазепам

Диазепам е аналог на Ксанакс

Диазепам също е медикамент, който се изписва често за лечение на депресивни и тревожни състояния. Според специалисти неговото действие е доста по-слабо от това на Ксанакс, но пък за сметка на това действа много по-дълго.

Въпреки, че като лекарствен продукт е по-слаб, Диазепам също не бива да се пие без да е предписан от лекар и без негов надзор. Отказването му също е много трудно и отнема време, ако не се направи по схема. Внезапното му спиране може да предизвика дори конвулсии и гърчове.

Зопиклон

Зопиклон е също много търсен заместител на Ксанакс, затова сме посветили отделен материал на него. Непрекъснато ни звънят и се налага да обясняваме, че не продаваме нито него, нито никакви други лекарства. Но вижте за какво става дума ТУК: Мнения за Зопиклон, ефекти и др., защото това е наистина търсено лекарство.

Демир бозан

Много хора, които търсят Ксанакс без рецепта, минават на алтернативни варианти като билкови чайове от рода на Демир бозан. В нета ще намерите стотици отзиви на страдащи от безсъние, които са се оправили благодарение на билките. Те, разбира се, са ги пили успоредно с изписваните им от лекаря лекарства. Но тези, които са нямали рецепта или са искали да избегнат страничните ефекти, са се ориентирали към чайовете без проблем.

Ще намерите мнения ТУК: За Ксанакс и неговите заместители с и без рецепта. Как се поръчва Демир бозан и как действа.

Също така има и много хубава музикотерапия, която почти 100% сигурно ще ви подкоси краката и ще ви приспи поне за няколко часа: Опитайте да спите по-добре с помощта на Музика за дълбок сън.

Неолексан

Неолексан е доста по-лек препарат в сравнение с Ксанакс, тъй като е по-скоро хранителна добавка – аминокиселина. Той се изписва в случаи на нарушения на съня и не предизвиква сериозните странични ефекти на тежките медикаменти като Ксанакс и Лексотан.

Освен това той не предизвиква пристрастяване, а лечебният му ефект се дължи на активната му съставка, която повишава нивото на серотонин (хормона на щастието) в мозъка на човек като по този начин повлиява и намалява чувството на тревожност.

Неолексан обаче не действа при тежки форми на депресия и паник атаки, когато е по-добре да се насочите към по-сериозно лечение, задължително изписано от лекар.

С валериан

Валерианът е вид успокоително на билкова основа, което също се предпочита при по-леки състояния на тревожност. Основният му плюс пред Ксанакс и останалите медикаменти като него е, че Валерианът не предизвиква пристрастяване.

Медикаментът се изписва в случаите, в които пациентът не може да пие лекарства от групата на бензодиазепините заради непоносимост или алергия към съставките им. Дали на капки или на таблетки, Валериан притежава успокоителен ефект върху нервната система и неутрализира напрежението. Има сънотворен ефект, а ако имате сърдечни проблеми, вследствие на нервно напрежение, Валерианът ще се справи с тях.

В определени случаи, можете да комбинирате Ксанакс с Валериан, но задължително под стриктния надзор на лекар.

С ципралекс

Ципралекс е друг медикамент, който се изписва доста често за терапия при разстройства на нервната система. Лекарството е от групата на антидепресантите, които действат като повишават нивата на серотонин в мозъка на пациента и по този начин намаляват усещането за тревожност.

Ципралекс може да бъде съчетан с Ксанакс при лечение на депресии и тревожност, но това трябва да се случи само след преценка на лекар. Дозата от двете лекарства се определя в зависимост от остротата на симптомите на пациента, а назначеният прием зависи от индивидуалните му нужди.

Със золофт

Золофт също се използва като част от лечението при депресивни състояния и въобще психични разстройства. Важно е да се знае, че Золофт не е транквилант и задължително трябва да се приема само според предписание на лекар. За да има ефект, трябва да се пие минимум две и не повече от четири седмици.

В определени случаи е възможно Золофт да бъде изписан в комбинация с Ксанакс, но само след консултация с експерт. Имайте предвид обаче, че тази комбинация е доста силна и може да доведе до доста странични ефекти като хормонален дисбаланс и прекъсване на цикъла при жените.

Атаракс
Атаракс

Атаракс е сред аналозите на Ксанакс

Атаракс е един от аналозите на Ксанакс, изписва се при състояния на тревожност, които са съпроводени със сериозни разстройства на съня.

За разлика от Ксанакс, това лекарство не само, че не води до безсъние, ами улеснява заспиването и в същото време успокоява напрежението не само в ума, но и в мускулите. Освен това облекчава гаденето и повръщането, които са в резултат на твърде силен, хроничен стрес.

Деанксит

Деанксит е друг препарат, който се прилага често при състояния на депресии, апатия и разстройства на психиката. Той облекчава потиснатото настроение и стимулира производството на серотонин. Имайте предвид, че медикаментът е доста по-лек като въздействие от Ксанакс и не е подходящ за лечение на по-тежки форми на депресия и психически разстройства. Не бива да се използва от лица под 18 години.

Не трябва да се приемат повече от четири таблетки на ден, а лечението също трябва да е под стриктен лекарски надзор.

С жълт кантарион

Много хора избягват да пият лекарства, особено когато става въпрос за силни медикаменти като Ксанакс. Затова предпочитат да се доверят на изпитани билкови рецепти от народната медицина, за да спестят на тялото си неприятните странични ефекти.

В този аспект, жълтият кантарион е едно от най-предпочитаните растения, тъй като е доказан натурален антидепресант. И предимството му е, че може да се употребява дълго време, без да повлияе негативно на пациента.

За целта е нужно просто да си направите чай от билката, който да пиете по 3-4 пъти дневно (не повече). Напълно възможно е да комбинирате чая от жълт кантарион с приема на Ксанакс, тъй като това сериозно ще подпомогне оздравителния процес и намаляването на чувството на тревожност.

За да сте напълно сигурни в ефекта на комбинираното лечение обаче, е нужно да го съгласувате с лекар.

Наркотик ли е?

Ксанакс, макар да е лекарствено средство, притежава някои от негативните особености на наркотиците.

Нещо, типично за всички лекарства от групата на бензодиазепините.

Това се дължи на факта, че организмът на приемащия лекарството много бързо привиква към веществата в него и съответно първоначално изписаната доза спира да действа. Заради което се усеща необходимост от незабавно увеличаване на приема на медикамента.

Заради това приемът му трябва да бъде провеждан изцяло под лекарски надзор. Спирането на Ксанакс също не бива да става изведнъж и по собствена преценка, за да се избегне усещането за абстиненция.

Което в определени случаи може да е толкова силно, че да доведе до припадъци и агресивни състояния. Лекуващият лекар ще ви изготви най-подходящият и възможно най-безболезнен намаляващ прием на Ксанакс, за да се избегне именно това неприятно усещане на отнемане.

Вреден ли е?

Когато се прилага по лекарска схема и под лекарски контрол, Ксанакс няма как да навреди на пациента, а по-скоро ще повлияе благотворно на симптомите на тревожност, депресия и паник атаки.

Все пак имайте предвид, че лекарството е изключително силно и е възможно да предизвика доста странични ефекти, които ще разгледаме в подробности в следващата точка. Сред тях са безсъние, гадене, халюцинации.

Безспорно най-неприятната вреда от приема на медикамента е рискът от пристрастяване към него и трудностите при отказването му, ако не е по лекарска схема. Сред които трудности понякога са и припадъци и раздразнителност.

Странични ефекти и противопоказания

Ксанакс е изключително силен като състав и действие медикамент и съвсем естествено, може да предизвика доста странични ефекти. Обикновено тези реакции се появяват в самото начало на курса на лечение и е напълно възможно да изчезнат от само себе си след няколко дена прием.

Ако това не се случи, е задължително да потърсите помощта на лекар, който да прецени дали е нужно да изпише някой от аналозите на Ксанакс, с който да продължи терапията. Сред най-честите странични ефекти от пиенето на Ксанакс, са чувство на объркване, нарушения в говора и паметта, запек, проблеми със зрението, неспособност за концентрация, гадене, повръщане, силна раздразнителност.

По-редки, но все пак сравнително често срещани странични ефекти, са силно агресивно поведение, засилване на състоянието на тревожност, безсъние, невъзможност за задържане на урина, силно чувство за нервност и напрежение. нарушения в цикъла (при дамите), слабост в мускулите, амнезия и промяна в теглото (рязко отслабване или качване накилограми).

В много редки случаи може да се стигне до тежка алергична реакция като подуване на лицето и гърлото, което може да застраши живота на пациента. Документирани са и случаи на хепатит, вследствие на приема на Ксанакс, но те са изключително редки.

Ако прекратите внезапно пиенето на медикамента, освен абстиненция, можете да си докарате крампи, да изпаднете в състояние на делириум и да почувствате, че сте по-раздразнителни от обикновено.

Затова не се препоръчва да прекратявате сами лечението си, без да сте уведомили лекаря си.

Enjoyed this post? Share it!

 

10 коментара по “Има ли заместител на Ксанакс без рецепта? Лексотан и Деанксит по-добри ли са? Мнения

 1. Ксанакс. Това лекарство го няма в момента .Какво да правят хора с депресия. Като мен и може ли да бъде заменено с друго.

 2. Не се заблуждавайте, че само Ксанакс е нож с две остриета! Всяко едно лекарство е с двойно действие, ако не се прилага разумно, дори антибиотик. Когато е налице свръхпреумора, без значение по какви причини, валериана или жълт кантарион ще се окажат твърде слаби. Не забравяйте, че точно ефективните лекарства се спират уж заради тяхната “вредност”. Всичко е с една цел-влошаване на здравето в световен мащаб,, заради безумната алчност на фармацевтичните гиганти. В един момент организмът сам си показва от какво количество препарат има нужда, на моменти дори няма. Ксанакс, Флуанксол и производният му Деанксит са стари и доказани субстанции, които имат своята полза. Добре проведената терапия дава добри резултати. Останалото е въпрос на лекарската продажност и некадърност. Ксанакс може да се взима дори с години, стига да се знае как и по колко. Не се лъжете от фалшивите листовки и антиреклами. Да, както се писа по-горе, депресията е форма на слабост, но да не подценяваме мощната биохимия на организма, която при свръхстрес така се обърква, че от само себе си няма как да се възстанови! Мислете с главите си, за да бъдете наистина здрави! ?

 3. Когато започнах приема на Каанакс,бе за паник атаките. Стигнах до психиатър. Сега вече втора година го пия само преди лягане по 0,25 мг. Мисля скоро да го спра,но след консултация с лекар. Както положителни,така и отрицателни черти си има всичко. Като е толкова вредно и забранено лекарство,защо не го спрат?

 4. NE ISKAM DA PISHA S PODROBNOSTI.SAMO ISKAM DA KAJA,CHE PRI MEN SE PROQVI MNOGO RQDKO STRANICHNO DEJSTVIE NA XANAXA- NEVROVEGETATIVNA DISTONIQ….PRIPADACI. DOKATO RAZBERA CHE E OT KSANKSA MI TRQBVAHA POCHTI 2 GODINI,ZASHTOTO LEKARITEE NE SE I SETIHA CHE MOJE DA BADE OT NEGO. SEGA SAM NA LORAPAM.

 5. Ксанакса е едно от най-опасните лекарства на пазара. Забранен е в много държави, вкл. САЩ и Франция заради страничните му ефекти. Това нещо буквално инвалидизира здрави хора. Много са малко българските лекари, които знаят кога и как да лекуват с него и много са малко състоянията, които налагат използването му.

 6. Нож с 2 остриета.От него изпаднах в тотална депресия..Не на всеки организъм действа положително.

   • Здравейте, г-н Латин Начев! За съжаление ние не продаваме лекарства, нито каквото и да било. Този материал за Ксанакс, както и останалите по сайта, са само информативни и нямат търговска насоченост. Потърсете други канали, по които можете да си го доставите.

 7. Депресии, тревожност, мисли за самоубийство… и всичко това заради неправилен подход. Лошо осъзнаване на реалността в която живеем. Вярване на грешни норми и правила на поведение, неосъзнаване на личната воля и постоянен стремеж към следване на идеали.
  А колко лесно би било просто да загърбим всички глупости и да погледнем на света с нашия си поглед , не с чуждия. Да видим всичко около нас, да усетим себе си . Да разберем ,че всички останали хора не съществуват или че тяхното съществуване няма никакъв смисъл за нас. Да спрем да забелязваме и всички незначителни неща ,които сме приели, че са от огромна важност. Да приемаме света такъв какъвто е, а не такъв какъвто се опитваме да го направим, защото света никога няма да се промени- ще се променим ние. И то ще се променим спрямо възгледите си. А света – той ще си остане същия , без да му пука въобще за нас и нашите измислени тревоги и стремежи. Но тези тревоги и стремежи ще ни погубят, ще ни направят роби на самите нас.
  И да разберем следните неща:
  -Светът е огромен и никога няма да го опознаем до такава степен,че да скучаем. Скучаещият човек е спрял човек- той е постигнал всички свои цели и за него нищо останало не съществува. Този човек не живее. Той е готов да умре .
  -Депресията е за хора без желание. Хора,които не е трябвало да се раждат въобще. Депресията е когато си отчаян. А в живота има една единствена причина да се отчаяш – когато осъзнаеш,че не можеш да избегнеш смъртта. Всички други причини са с нищожна важност. Но тъй като не можем да се надяваме да сме сред тези ,които ще избегнат смъртта, това не бива да ни влияе. В крайна сметка можем да продължаваме да опитваме. И ще имаме по-голяма надежда за успех в сравнение с всички останали доволни и щастливи хора, които даже не правят опити.
  -Как да се справим със страха и тревожността? Помнете- винаги има нещо по-страшно от това което ви тревожи в момента. Не познаваме толкова много от света в който живеем ,но се надяваме да го опознаем (защото да сме отчаяни и депресирани е безмислено и съответно ние не сме). И в процеса на опознаване ще срещнем сто пъти по-страшни неща от сега. Ако сега се плашим, как ще понесем по-страшните неща? Смело напред, ще има и по-страшно. Загърбете страха за глупости, и все пак помнете – и от големия страх има още по-голям . ЗАГЪРБЕТЕ И ГОЛЕМИЯ. Не си заслужава да се хабим за глупости.

  Разберете тези основи , забравете всичко ,което някой ви е втълпил. Защото има много по-лоши неща ,които ще се опитат да ви бъдат втълпени, а тези в момента са просто измислици. Не се водете от измислиците и всичко ще изчезне- и депресии и страх и отчаяние .

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *