Имунобор – незаменим в сезона на вирусите и инфекциите

Имунобор кидс, сравнен с другите имуномодулатори за деца. На сироп. На капсули. Актив. Уро. Състав. Странични ефекти. Имунобор Уро за възрастни. Бронхо. Пробиотикът Биотик. Синус. Цена. Мнения, отзиви и коментари. Колко процента е чистотата на патентования бета глюкан в имунобор кидс сироп? Какъв вкус има? Имунобор с ехинацея. С котешки нокът. Със саменто. При бременност. Заместител: Есберитокс.

Имунобор е един от най-предпочитаните продукти за превенция на различни заболявания, причинявани от вируси и бактерии, особено сега, в разгара на сезона им. Употребата на билковата добавка подсилва сериозно имунната система на човек и съответно прави организма много по-устойчив на атаките на различни вируси, бактерии и гъбички.

Освен това имуностимулаторът действа и в случаите на хронична умора и като цяло подобрява общото състояние на човек. Имунобор може да се използва както за превенция от различни заболявания, така и за активно лечение на вече изразена клинична картина. Освен това препаратът помага и оздравителния процес.

Какво се съдържа в Имунобор, коя разновидност на имуностимулатора да изберем, как точно действа – специалистите от zdrave.org отговарят на всички въпроси, които ви вълнуват.

Имунобор кидс, сравнен с другите имуномодулатори за деца

Имунобор кидс е специално разработен препарат за малките пациенти като предназначението му е да засили имунната система на децата като подсили способността на клетките да се справят с вирусите и бактериите, причиняващи болести.

Имунобор кидс има едно много основно предимство пред останалите имуномодулатори за деца и това е наличието на Бета глюкан в състава му. Това вещество от доста време е признато за истинска революция в света на медицината именно заради способността му да стимулира организма сам да се справя с болестотворните вируси и бактерии.

Освен това Бета глюканът увеличава и резистентността на бронхиалната система, както и на чревната и пикочна такава към външни „нашественици“. Освен това Имунобор кидс е създаден специално, за да се харесва на малките пациенти и да превърне приема му в удоволствие, а не в неприятно задължение за пиене на лекарство. Препаратът е с вкус на диви ягоди, който доказано се харесва на децата.

На сироп

имунобор на сироп

Имунобор на сироп е подходящ за деца

Имунобор кидс се предлага удобно под формата на сироп, за да се улесни приема му от малките пациенти, които с радост могат да забравят за горчивите хапчета. Друго негово предимство, освен приятният му ягодов вкус, е напълно натуралния му състав, който гарантирани премахва риска от нежелани странични реакции.

Сиропът може да се използва целогодишно, при необходимост като може да се прилага и при пациенти с алергии. Употребата му е изключително лесна – нужно е детето да пие една или максимум две лъжички, веднъж на ден. Може да се пие директно или разтворен в топла напитка, например чай.

Приемът зависи както от възрастта на детето, така и от симптомите му – за малчуганите до осем години е достатъчна една лъжичка на ден, а по-големите могат да пият и по две. Една лъжичка се равнява на 5 мл.

“Фигурин

На капсули

Имунобор кидс се предлага и на капсули като действието им е същото като действието на сиропа. Препаратът стимулира имунната система и организма като цяло сами да се преборят с вирусите и бактериите, които причиняват болестите. Имунобор кидс на капсули може да бъде закупен от аптечната мрежа под името Имунобор кидс Актив. Подходящ е за употреба от малко по-пораснали деца – такива в училищна възраст и нагоре.

Този продукт също съдържа така ефикасния Бета глюкан, за който с право се говори като за най-силния имуностимулатор в природата. Освен това в капсулите се съдържа и витамин С, както и ехинацея, които го правят изключително мощен в борбата с болестотворните микроби и вируси.

Приемът на Имунобор кидс Актив е два пъти на ден за деца до 12 години. За по-големите, дозата е три капсули на ден, които трябва да се пият на гладно. Имунибор се предлага на капсули и за възрастни. Действието им е сходно с действието на добавката за децата – те притежават общо укрепващо организма действие и повишават естествените му защитни сили срещу вирусите, причиняващи болести.

Може да се прилага както в случаите на често боледуване, така и по време на възстановяването след болест, а също и ако човек се оплаква от хронична умора, благодарение на общото си тонизиращо действие. Освен това Имунобор подпомага действието на храносмилателната система, а освен това действа и като антиоксидант. Приемът на Имунобор на капсули за възрастни е по следната схема: три пъти на ден по една капсула след хранене в продължение на десет дена.

След това се продължава с една или две капсули докато се почувствате по-добре и тонизирани. Децата също могат да пият Имунобор за възрастни на капсули, но не повече от една капсула на ден.

Актив

Имунобор кидс Актив се предлага под формата на сироп и на капсули, както вече споменахме и служи както за укрепване на детския организъм като цяло, така и за подпомагане на възстановяването на малките пациенти вследствие на вирусно, гъбично или бактериално заболяване.

Уро

Имунобор Уро също е природен продукт, чието действие е насочено към справяне с инфекциите на пикочните пътища като пиелонефрит, цистит, уретрит, а също и за профилактиката им.

По преценка на лекаря, Имунобор Уро може да бъде предписан като част от антибиотичното лечение при остри форми на тези заболявания. Добавката не позволява на бактериите, причиняващи инфекциите, да се закрепят на стените на пикочните пътища. Приемът му е следния: при лечение на остри или хронични инфекции, Имунобор Уро трябва да се пие минимум три месеца по три капсули на ден за възрастни. При деца на възраст между 6 и 12 години дозата е две капсули на ден.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Най-малките пациенти – под шестгодишна възраст не бива да пият повече от една капсула Имунобор Уро на ден.

За профилактика на изброените заболявания е нужно да пиете по една, максимум две капсули дневно.

Състав

Основната съставка на Имунобор е Бета глюканът, който е известен с мощните си имуностимулиращи свойства. Именно благодарение на него препаратът предпазва от вируси и инфекции и в същото време способства оздравителните процеси, ако болестта вече е настъпила.

Освен Бета глюкан в Имунобор се съдържат и други природни съставки, доказали своето благотворно действие върху имунната система. Това са котешки нокът, мака, пау де арко и йерба мате. В различните разновидности на добавката, има и други съставки, отново изцяло на природна основа.

Странични ефекти

Тъй като е изцяло природен продукт и в него няма никакви химии, Имунобор на практика няма нежелани странични ефекти и реакции и приемът му може да продължава много дълго време като няма проблем да се прилага и при пациенти с алергии.

Нещо повече, редица учени са провели изследвания за ефекта, който добавката оказва върху имунната система на човек и са категорични, че от употребата му има само ползи.

Освен това Имунобор има и противораково действие.

Имунобор Уро за възрастни

Както вече споменахме в една от по-горните точки, Имунобор Уро е препарат, подходящ за употреба от възрастни, които страдат от хронични инфекции на пикочните канали, както и за превенция на болести, свързани с тях.

В състава на Имунобор Уро влиза и екстракт от червена боровинка, която е известна с мощната си сила при прочистването на отделителната система. Препаратът няма никакви странични ефекти и може да се използва дори и от бременни жени, които доказано страдат от уро инфекции по-често.

Бронхо

Имунобор бронхо

Имунобор Бронхо помага при пневмония

Имунобор Бронхо, както можете да се досетите от името му, се използва за справянето с инфекции на дихателните пътища, както и за превенция срещу тях. Освен на традиционните грип и настинка, Имунобор Бронхо е незаменим и при лечение на пневмония, бронхит, синузит.

Може да се използва в комбинация с антибиотик по преценка на лекаря, а освен това спомага за по-бързото заздравяване на отворени рани.

Пробиотикът Биотик

Имунобор Биотик е пробиотик, който се грижи за микрофлората в червата и интимната област при дамите, които доста често биват нарушени в следствие на приема на антибиотик.

Освен това препаратът е незаменим при диария и може да се пие както по време на лечение с антибиотичен медикамент, така и след края на приема му.

Пробиотикът може да се използва и при обострени алергии – хранителни или кожни. Помага за общото подобряване на състоянието на организма при провеждане на химиотерапия.

Синус

При проблеми със синусите е най-удачно да изберете Имунобор Бронхо, който ще повлияе състоянието, тъй като е разработен именно с цел да лекува инфекции на дихателните пътища.

Доста често пациентите бъркат препарата с Ибупром Синус, който си е лекарствен продукт. Той също помага при проблеми със синусите като двамата медикамента могат да се пият комбинирано, за по-бързо елиминиране на възпалението.

Ако до три дена от началото на приема все пак не почувствате облекчение, е желателно да се консултирате със специалист.

Цена

Цената на Имунобор варира в зависимост от различните варианти на добавката. Стандартната опаковка от 30 капсули е от порядъка на 19-20 лева в аптечната мрежа.

Толкова е и цената на Имунобор Уро, както и капсулите за малките пациенти Имунобор кидс. Имунобор Бронхо и Биотик също се харчат долу горе за тази сума, а малко по-евтин излиза Имунобор Бета Глюкан, който струва около 17 лева за 30 капсули.

Мнения, отзиви и коментари

Мненията за Имунобор са изцяло положителни, тъй като пациентите не крият колко са доволни от действието на препарата и най-вече липсата на каквито и да било странични ефекти от употребата му.

„Няма друго натурално средство, което да съдържа котешки нокът и да е толкова евтино“, не крие задоволството си дама, представила се в здравен форум като Ася. Друга дама – М. Томова, споделя, че пие Имунобор едва от един месец, а вече усеща разликата, тъй като се чувства много по-жизнена и тонизирана.

А най-доволни са потребителите от факта, че добавката може спокойно да се използва и от пациенти с алергии, в това число и деца.

Колко процента е чистотата на патентования бета глюкан в имунобор кидс сироп?

Както споменахме още в началото на темата, уникалното при Имунобор кидс Сироп, което го отличава от другите имуномодулатори за деца, е наличието на бета глюкан в състава му. Чиято чистота е цели 93%, което ще рече, че само една чаена лъжичка от сиропа (т.е. 5 мл) съдържа цели 30 мг бета глюкан във възможно най-чистия му вид.

Което пък прави сиропа изключително ефикасен при подсилване на детския организъм.

Какъв вкус има?

Имунобор на капсули няма абсолютно никакъв вкус, докато сиропчето за деца – Имунобор кидс, е специално разработено, за да се харесва на малките пациенти. И да превръща процеса на приема му в удоволствие като се избегне мръщенето на горчивите хапчета.

Имунобор кидс Сироп има вкус на диви ягоди, който доказано се харесва и възприема от малчуганите.

Имунобор с ехинацея

Имунобор Ехинацея, както се подразбира от името му, съдържа сериозни количества ехинацея, благодарение на които продуктът действа изключително благотворно върху дихателната система като я предпазва от инфекции и при необходимост подпомага оздравителните процеси при вече започнали заболявания като грип, синузит, бронхит.

Като цяло Имунобор Ехинацея притежава общотонизиращо организма действие.

С котешки нокът

имунобор с котешки нокът

Имунобор с котешки нокът укрепва организма

Имунобор Котешки нокът съдържа висок концентрат от билката котешки нокът, която е сред най-мощните природни средства за подпомагане и укрепване на имунната система.

Добавката е незаменима при хора, които страдат от чести инфекции, без значение дали причинени от вируси, бактерии или гъбички. Освен това Имунобор с котешки нокът потиска образуването на туморни клетки.

Със саменто

Имунобор със саменто е просто другото наименование на Имунобор Котешки нокът. Всъщност саменто е натуралният материал, получен от билката котешки нокът. Помага на организма по-бързо да се отърве от инфекцията освен това саменто притежава свойството да регулира налягането в артериите и действа пречистващо и детоксикиращо. Има и подчертано антиоксидантно действие.

При бременност

Въпреки, че няма доказателства за вредни странични ефекти от приема на Имунобор, не е удачно да приемате добавката без преди това да сте се консултирали с лекар, ако очаквате дете.

Изключение прави единствено Имунобор Уро, който служи за пречистване на пикочните пътища и справяне с уроинфекции като цистит. Които инфекции засягат доста често бременните жени.

Заместител: Есберитокс

Есберитокс е най-често предпочитаният заместител на Имунобор. И двата препарата представляват хранителна добавка на изцяло билкова основа с ехинацея в състава си.

Изборът дали да се спрете на Имунобор или Есберитокс е по-скоро личен и зависи от индивидуалните предпочитания на пациента. Цената на Есберитокс е малко по-ниска от тази на Имунобор – около 12 лева за капки и 14 лева за таблетки. Но пък този препарат не е привлекателен за децата, тъй като не притежава сладкия ягодов вкус, характерен за сиропчето Имунобор.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Имунобор – незаменим в сезона на вирусите и инфекциите

  1. Здравейте, как да си подсиля имунната система. От половин година все съм болна и все на антибиотици?

    • Каквото и да пиеш и да поемаш ще си навредиш повече,имунната система иска изчистване не затлачване.Това е ендокринна система също като кръвоносната но на обратно да изкарва отпадъците от работата на организма и клетките. Тя сама се изчиства ако и дадете нужното време без да вкарвате допълнителни храни и химикали.

    • Направете биорезонансно изследване, за да се види цялата картина. Засилете имунитета, но и същевременно изчистете причината за антибиотиците. Двете неща едновременно трябва да се направят при вашата ситуация.

    • Ако не ви харесва Имунобор, проверете на сайта рецептите, които имаме за котешка стъпка. Но и съветите, които ви дават читателите по-горе, не са за пренебрегване!

    • В продължение на 3 месеца пих по една опаковка „женшен с пчелно млечице“!Съдържа 10 броя шишенца с много приятен сироп,пих по едно на ден! Една опаковка на месец така ми каза лекарят!Сега се чувствам много добре!Опитай те!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.