Билки за отслабване: Кои са най-хубавите и наистина действащи?

Много хора са опитвали всевъзможни средства за отслабване и вече губят вяра, че това е възможно. Отслабване с билки, сигурно би им прозвучало абсурдно…

Та ако беше възможно с толкова просто нещо, като билките, сигурно нямаше да има пълни хора. Именно защото билките са нещо толкова обикновено, те някак се пропускат като възможност. Склонни сме да вярваме на чудодейни хапчета, само не и на древните и доказали се през векове, свойства на билките.

Билки се наричат всички растения, които имат полезни и лечебни качества. Понеже са натурални средства, те се приемат естествено от организма, за разлика от медикаментите. Днес сме ги позабравили, защото не ни се занимава с варене на чай и далеч по лесно е да вземем, вместо това таблетка, без да осъзнаваме, че лекарствата са чужди на организма, имат някакъв временен ефект, но нанасят вреди на различни органи.

Много от билките са подправки, които използваме в кухнята, но и от там се опитваме да ги изхвърлим, като ги заместваме със синтетични. Няма как тогава да очакваме да сме в добро здраве и форма.
Щом нищо друго не помага, може би е време да се върнем към естествената сила на растенията.

В конкретния случай нека си припомним билките за отслабване.

Овесени ядки, Гръмотрън, Коприва, Мащерка. Царевична коса, Червена боровинка, Ленено семе, Кориандър, Глухарче, Зърнастец, Майчин лист, Зелен чай, Спирулина, Джинджифил, Кленов сироп, Салвия.

За да можете да отслабнете с билки, трябва да знаете каква е причината за наднорменото ви тегло. Храната и двигателния режим със сигурност не са на ниво, но в допълнение може да имате някакво заболяване или авитаминоза.

При някои състояния като бременност, физическо и психическо натоварване, както и сериозни заболявания, към отслабването трябва да се пристъпи внимателно. Изберете познати и безобидни билки и ги използвате внимателно и според упътването за употреба. Имайте търпение!

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 2 Средно: 3.5]

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Билки за отслабване: Кои са най-хубавите и наистина действащи?

  1. От всички изброени, пия редовно чай от джинджифил. Ефектът му е уникален, отводняващ и тонизиращ.

  2. А някакъв начин на приготвяне и препоръчителен прием ?

  3. Само с билките няма да стане. Но съм напълно съгласна, че имат ефект повечето изброени.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *