Уреди за домашна физиотерапия и рехабилитация или професионални терапии

Съвременната физикална медицина предлага изключително голямо разнообразие за лечение и терапии за облекчаване на болките, свързани с опорно-двигателния апарат.

Пазарът вече изобилства от физиотерапевтична апаратура, която комбинира терапии, постигащи бързи резултати. Болките се повлияват както от рехабилитация с различни апарати за физиотерапия в медицинските центрове, така и в домашни условия.

Един от методите за облекчаване на болката в коленете, който може да се прилага в домашни условия е носенето на наколенки.

Предимството им е, че може да се използват навсякъде и по всяко време, дори вкъщи. Те облекчават болката чрез инфрачервени лъчи, които проникват дълбоко в мускулите и ставите. Подобряват подвижността на коленете, успокояват болката и отпускат мускулатурата. Може да се използват при леки болки, скованост или при дегеративни ставни заболявания при хора в напреднала възраст.

Положителни резултати в елиминирането на болките в кръста, причинени от дископатия са коланите, които действат на принципа на ,,въздушния джоб“. Това е революционен колан, който намалява натоварването в лумбалните прешлени и им осигуряват механична подкрепа.

Разнообразие от комбинирана физиотерапевтична апаратура предлагат много компании, сред които БТЛ Индъстрийз. Тя е изцяло в помощ на кинезитерапията и рехабилитацията с богат продуктов каталог за физиотерапия.

Голяма част от революционните апарати действат на принципа на ултразвука, тъй като той имат болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.

уреди за домашна физиотерапия - 01

Из интернет може да се намерят и купят много уреди за домашна физиотерапия.

Иновативност в това отношение е серията BTL-4000, както и апликаторът за ултразвук BTL Handsfree Sono, интегриращ технология, осигуряваща равномерно разпределение на ултразвуковите вълни, благодарение на последователно задействане на кварцови кристали.

Едно от най-приятните лечения на опорно-двигателния апарат се осъществява посредством хидромасажни вани. Освен че лекуват успешно ставните и костни болки, те имат и релаксиращ ефект, като осигуряват ненадминато облекчение и комфорт. Имат мощна масажна система, а най-хубавото е, че не се срещат само в медицинските центрове, но и в СПА центровете.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.