6 правила срещу безмилостните бръчки, които сте следвали грешно

Най-омразните вестители на времето върху кожата ни – това са безмилостните бръчки

Времето е безпощадно с кожата ни и оставя следите си под формата на бръчки, независимо от нашето желание. Колкото и да е неравна борбата ни с тях, винаги има какво да се направи. Може би някои козове сте подценявали, а други правила сте следвали грешно? Ето защо резултатите ви не са задоволителни.
Ако промените представите си и погледнете от нов ъгъл на бръчките, вероятно ще успеете да си осигурите един по-дълъг прозорец, в който не само ще се чувствате млади, но и ще изглеждате по същия начин.

Генът и бръчките

Това е една от първите заблуди, която е широко разпространена сред повечето дами. И на вас ви се е случвало да срещнете съученичка и да си кажете, ако не на глас, поне на наум, че тя се е запазила свежа, защото е наследила добър ген. Със сигурност е така, но истината гласи друго.
Вярно е, че гените имат съществена роля, но те не надделяват. Ключово е какъв живот водите, дали сте пристрастени към цигарите, до колко оставяте кожата си незащитена от слънцето, как се грижите за нея, с какви продукти се храните, не на последно място и нивото на стрес е от значение.

Аз пия вода, ще избегна бръчките

Може би доста дами ще останат разочаровани, че се налага да опровергаем твърдението. Не може да се отрече приносът на водата за равновесието в тялото, както и по отношение на баланса на хормоните, но консумацията й не помага срещу бръчките. С помощта на водата бихте могли да се сдобиете с по-бляскава кожа наистина, но тя не е основен фактор за поддържането на еластичността й.

Гимнастика на мускулите срещу бръчки

А дано, ама надали, както е казал народът. Перфектно решение е да упражнявате мускулите на лицето си, но имайте предвид, че свиването и разпъването им може да създаде идеалната среда за… бръчки. Голямата звезда на България Лили Иванова знае тази тайна. Години наред тя не е позволявала на своя козметик да експлоатира прекалено кожата на лицето й. Целта й била да я съхрани от съзнателни движения, които образуват вдлъбнатини, превръщащи се в бръчки.

Мазната кожа има по-малко бръчки

Не, мазната кожа не е по-малко склонна да образува бръчки, това е абсолютен мит. Бръчките се появяват от липсата на колаген. Понякога мазната кожа може да създаде тази илюзия, защото е с по-голямо количество вода в клетките, а при сухата те се открояват заради дехидратацията.

На сянка за млада кожа

Слънцето може да увреди кожата и да се стигне до бръчки, но то не е първостепенният виновник. Не е нужно да стоите на сянка, това няма да ви спаси от времето. Просто използвайте качествена козметика с висока степен на защита.

Дневният крем е достатъчен

Всъщност не е, а дори може да се окаже по-маловажен, отколкото този поставен преди сън. Препоръчително е след ставане да хидратирате кожата си и да й осигурите стабилна основа за през деня, но не подценявайте вечерния крем. Зоната около очите също изпитва остра необходимост от такъв. Не пропускайте и своята най-вярна приятелка – незаменимата със своите свойства маска за лице. Така кожата ви си почива и всички съставки навлизат дълбоко в нея, което е гаранция за по-малко бръчки, поне за известен период от живота ви.

Още за четене. Форум с мнения и коментари – по-долу:
Оценка на читателите
[Гласували: 2 Средно: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *