Отслабване със сода: Рецепти, комбинации, диети. Отзиви и резултати

♠ Как действа сода бикарбонат при отслабване ♠ Правила за пиене на сода ♠ Рецепти ♠ Сода в чист вид ♠ Разтвор на сода за хляб ♠ Сода за отслабване на корема ♠Вода със сода на гладно ♠ Сода и лимон ♠ Домашна лимонада ♠ Сода и джинджифил ♠ Мляко със сода

Още в текста: ♠ Масаж със сода ♠ Клизма със сода ♠ Вана със сода ♠ По Неумивакин ♠ Диета със сода ♠Евентуални вреди от содата ♠ Противопоказания ♠ Мнения на лекари ♠ Отзиви и резултати

Ненаситена натриева сол на въглеродна киселина с официално наименование натриев хидрогенкарбонат – ползваме я от векове, има я в магазина и е евтина.

Тя набухва тестото, чисти петна и сребро, унищожава плесени. Пие се при простуда и срещу киселини в стомаха. В последно време се афишира и като лек за всякакви болести.

Знаем я като сода за хляб (сода бикарбонат). Древните са я извличали от содените езера и са я добивали от изпепелени водорасли. Нуждата от промишлени количества е довело до изобретяване на съответната технология (1791 г.). Днес содата в магазините е плод на химична реакция между сол, амоняк и въглероден двуокис.

Кога содата за хляб започва да се използва и за отслабване?

Способността на содата да разгражда мазнините е първото й качество, заради което тя влиза в човешкия бит. Най-напред е станала прах за пране и суровина за сапуни.

Впоследствие, по аналогия се предполага, че содата разгражда на същия принцип и мазнини, намиращи се вътре в чов. тяло.

отслабване със сода

Содата чисти и хармонизира. Как?

Мненията по това са противоречиви. Едни пробват и съобщават, че содата наистина вталява. Други твърдят, че белият прах работи различно върху мазнини във външна среда и върху такива, намиращи се вътре в тялото.

По пътя на опита убедително се установява спад на теглото чрез пиене на сода. Но не така убедителни са опитите да се обясни как става това. Ще изложим някои мнения, без да оценяваме тяхната истинност. Така или иначе по темата споровете продължават.

Как действа

сода бикарбонат при отслабване?

“Фигурин

Според една от теориите, телесното тегло намалява за сметка на загубата на течности. От тялото се извеждат отложени в тъканите излишни количества, спадат отоците и водният баланс се нормализира. Оттам – тялото се хармонизира и теглото пада.

Друго обяснение е, че при попадане в стомаха содата и силно киселият стомашен сок влизат в реакция (така содата успокоява киселините). В резултат сокът се неутрализира, а содата – разпада. Тялото бива стимулирано да изработи още стомашен сок, за да мели храна, и дейността му се активизира.

Със сигурност няма основание тезата, че содата постъпва в реакция с мазнините от храната и ги разгражда на място в стомаха. Такъв процес е невъзможен, защото мазнините се разграждат не в стомаха, а в червата. Тоест те нямат пряк контакт със содата.

Има виждане, че ежедневният прием на сода ускорява обменните процеси. Естественото засилване на метаболизма води до по-качествено усвояване на храната и до по-малко мастни отлагания. Тялото е провокирано и да използва част от старите си запаси.

натривки със сода, масаж със сода

Содата се дозира на грамове. Ползваме лъжици, след като претеглим колко събират точно нашите

Така, содата за хляб не изгаря директно мазнините в тялото, а стимулира тялото само да ги изгори. И да работи по-ефикасно.

Как става това? Чрез следните процеси, върху които се отразява содата:

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!
 • поддържане на имунната отбрана;
 • антиоксидантна защита;
 • предпазване от загуба на калций;
 • почистване от токсини и шлаки;
 • балансиране на алкално-киселинната среда и др.

Тялото става по-здраво, а здравото тяло работи добре и не отлага мазнини.

На място е да споменем и теорията на онколога Тулио Симончини, че ракът е следствие от гъбична инвазия. Гъбичките завземат тялото, свалят имунната защита и след това атакуват функционалните системи. Симончини унищожава гъбичките със сода. Освен него, подобна теория изграждат Дейвид Айк и Ел. Рьорих.

Симончини се занимава с рака като крайна проява на срива, който претърпява чов. организъм в следствие на гъбични поражения. Можем да си представим преди да се стигне до рак, какви други вреди се нанасят на тялото. А содата го оздравява, изчиства и му позволява да функционира по предвидения от природата начин.

В обобщение, содата има противници и застъпници. Не са единици тези, които я използват за отслабване. Създадени са рецепти за самостоятелно приложение и за такова в комбинации. Както и правила за безопасно пиене на сода.

Правила за пиене на сода

 • Първо и най-важно правило е содата да не се пие в чист вид, без течност. Въпреки че тя не се разтваря, водата помага да безопасното й преглъщане;
 • Содата се пие 1.5 часа пред или 2 часа след трапезата. Така ще си осигурите максималния възможен ефект;
 • Някои диетолози предпочитат содата да се поеме еднократно, веднага след пробуждане сутрин. Като най-добро се сочи времето между 8 и 9 ч., когато тялото се събужда и пуска в действие обменните процеси;
 • Главно условие е содата да попадне в „спящ“ стомах и в никакъв случай – по време на активното преработване на храна;
 • Дозировката на приеманата сода се увеличава постепенно. Започва се с една малка щипка на 24 часа и с времето се достига до 5 г за същия период. Увеличената доза се дели на 2 или повече приема;
 • Като профилактично средство содата се пие веднъж в седмица, но в двойно к-во – примерно 10 г в 300 мл вода;
 • За подобряване на чревната перисталтика веднага след содения разтвор направете кратка разгрявка – раздвижете крайници, пробудете тялото си;
 • Максималната продължителност на соденото отслабване е 3 седм., при условие, че белият прах се поема 1-2 пъти на 24 часа;
 • Терапията се осъществява на курсове, между които задължително се осигурява едномесечна пауза.

А за отслабване на корема?

На корема и в зоната на талията се отлагат най-упоритите мастни слоеве. Там се трупа и по хормонални причини, и заради стрес, и заради определени болести. Свалянето понякога е невъзможно.

Дали содата би се справила? Да, но не толкова чрез вътрешен прием, колкото чрез някои процедури като обтриване, содени масажи и содена вана. За тях ще кажем по-долу.

За противоречивите мнения относно содата се говори и ТУК: За 101 болежси: сода бикарбонат.

Хлебна сода за пиене

Рецепти, средства

рецепти със сода бикарбонат за отслабване

Работещи комбинации със сода за вталяване

Вариант №1. Сода в чист вид

Содата се изпива едноразово, при събуждане. Загребваме от пакетчето к-во на върха на ножа,  поставяме под езика и преглъщаме с малко вода. Постепенно дозировката се увеличава като се умножават приемите, а не к-вото за едно приемане.

Отбелязваме метода, защото се практикува, но той се смята за рисков и не е препоръчителен.

Вариант №2. Сода с вода

Загрейте профилтрирана вода от кана до 60-70° и пуснете в нея необходимото к-во сода. Започнете с една щипка към 30 мл и през 3 дни повишавайте и двата компонента.

При съприкосновение със содата водата започва да шипти. Изчакайте да стихне газирането и содата частично да се утаи. Изпийте наведнъж. Раздвижете тялото и изчакайте 2 часа до хранене.

Комбинации за отслабване:

Сода и лимон

Изцеждаме сока от 1/2 лимон и го разреждаме до 225 мл с топла, изворна или пречистена вода. Добавяме 6-7 г сода, като изсипваме по малко и изчакваме да стихне газирането.

Щом течността се успокои, изпиваме и изчакваме 1/2 час. Домашна лимонада се приема оптимално един път сутрин.

Сода и джинджифил

Отрязваме 1 см от корена, почистваме и накълцваме на тънки шайби. Попарваме със 150 мл и изчакваме 30 мин. Накрая добавяме 20 г мед, 30 мл цеден лимон, ½ ч.л. сода. Бързо разбъркваме и изпиваме наведнъж.

Джинджифилът със сода се взема двукратно за денонощие, в течение на 2 седм. След това е препоръчително осигуряването на 14-дневна пауза.

Самият корен се използва за вталяване, а в съчетание със содата, ефектът се удвоява. Напитката стимулира кръвообращението, активизира храносмилането и действа вталяващо. Пием я 40 минути пред хранене.

Сода и мляко

рецепти със сода бикарбонат за отслабване

Млечните са чудесен носител на содата, когато базовото ни хранене е силно редуцирано

С прясно мляко

Наливаме 225 мл мляко с ниска масленост, подгряваме в микровълновата до 45° и добавяме 15 г сода за хляб. И тук изсипваме белия прах по малко, като изчакваме шиптенето да стихне. Когато млякото се успокои, започваме приема на напитката – на малки глътки.

Мляко със сода бикарбонат би могло да се пие и след храна, но изчакваме да минат 1.5 часа.

Курсът е 2-3 седм., последвани от почивка.

С кефир и джинджифил

Взимаме 230 мл нискомаслен кефир (до 1.5%) и добавяме 3 щипки фино мляна канела + половин десертна лъж. сода за хляб. Изсипваме и млян джинджифил – ок. 5 г.

Разбъркваме интензивно напитката и добавяме към нея стиска пресен копър или магданоз, предварително измити и нарязани на много ситно.

Коктейлът се пие бавно, на малки глътки – до 2 часа пред лягане вечер.

Курсът на отслабване е 15 дни, последвани от още толкова пауза.

С кисело мляко и грейпфрут

За приготвянето на коктейла ни трябва нискомаслен айрян, към който добавяме 20 г мед, 10 г сушен джинджифил на прах (или смлян пресен), щипка канела, щипка лют пипер и 7 г сода бикарбонат. Разбъркваме с дървена лъжица и изсипваме сока от половин грейпфрут.

Този коктейл е странен на вкус, но му се приписват мощни вталяващи качества. Пие се само веднъж на денонощие – сутрин, веднага след отваряне на очи.

Курсът на прием е 14 дни с последваща 7-дневна пауза.

Сода и газирана вода

Смесваме 300 мл газирана вода с 12 г сода бикарбонат. Подгответе се за интензивно шиптене, но в един момент то ще се успокои. Разделете посоченото количество на 6 порции и ги поемайте последователно непосредствено преди храната и 1 час след нея.

За усилване на ефекта можем да добавим в напитката 30 мл цеден грейпфрут или лимон.

Други приложения

За максимален отслабващ ефект се препоръчва комбинирането на пиене на сода с външни процедури. Хлебната сода се отразява прекрасно на кожата – почиства я, отваря й порите и позволява самоочистващите процеси в тялото да се провеждат по-качествено. Особено силен е този ефект, ако се натриваме със сода.

Масаж със сода

(натриване)

натривки със сода, масаж със сода

Вариант на процедурата е обтриване със сода и затопляне под фолио

Най-напред ще си направим содено-меден скраб за тяло. За основа взимаме няколко лъжички течно миещо средство – например душ гел. В него изсипваме голяма лъжица сода и мед на око. Чудесно допълнение са фино млените овесени ядки – ок. 7-10 г на еднократна порция.

Разбъркваме скраба – той леко ще се запени, и го нанасяме на влажна кожа. Супер е с него да се натрие цялото тяло, но при липса на време се обработват проблемните зони с по-дебело натрупване на мазнини. Обработката се прави с интензивен масаж за десетина минути. Накрая отмиваме всичко под душа и лягаме за кратка почивка.

Натривките със сода са чудесна алтернатива на содените вани, които са противопоказани по време на менструация. Те се провеждат и като самостоятелни отслабващи процедури през 3 дни, желателно – във втората половина на деня и не на пълен стомах.

Клизма със сода за отслабване

Някои диетолози застъпват клизмите като метод за категорично изчистване на стари отлагания и оптимизиране на работата на тялото. Индиректно организмът бива стимулиран да се прости и със старите мазнини.

Клизмата със сода ефикасно се справя с хелминти в червата (ако има такива), с шлаки и втвърдени изпражнения.

Ако не са правени клизми в близко време, се започва с по една процедура през 2 дни, като общо курсът е не повече от 3 до 4 процедури. За този срок се очаква премахването на 2 кг вредни отлагания. Кантарът също ще покаже по-малко число.

Процедура

 • 1 етап – направете очистваща клизма с 2 л топла вода. Въведете накрайника в правото черво и задържте за 2-3 минути в зависимост от усещанията. След това червото се изпразва.
 • 2 етап – за повторното напълване на иригатора приготвяме разтвор на 30 г сода бикарбонат в 800 мл затоплена вода (33-35°). Този път се стараем да задържим за по-дълго време – оптимално 10 мин.
 • 3 етап – завършваме с промивка, подобна на 1 етап, с 2 л чиста вода.

Още начини за очистване на червата сме описали ТУК: Как и с какво можем да се изчистим. Клизми с лайка, кафе, йод, чесън и още 20+ начина.

Вана със сол и сода

вана със сода бикарбонат, бани със сода бикарбонат

Хубав, цялостен курс за прочистване чрез бани продължава 3 седм.

Отлагането на токсини и шлаки в тъканите задържа мазнините и обратно – освобождаването им води и до вталяване. Содените вани помагат индиректно за разграждането, както и осъществяват дълбоко отваряне на порите. Други усилия, полагани за отслабване, стават по-успешни и ускорени.

Оптималната темп. е 37-38°. Ако сте активно спортуващи, намалете до 36°. Продължителност на една процедура – 25 мин.

След процедурата изпийте голяма чаша топъл чай с щипка сода, облечете се топло и си полегнете.

Рецепти за добавки във ваната:

 • Сода и лайка – сваряваме 80 г цвят в 3 л вода. Запарваме за половин час. Добавяме 450 г сода и няколко капки етер. масло за аромат. Разбъркваме и изсипваме във ваната;
 • Сода и джинджифил – настъргваме половин корен на ситно ренде и го попарваме с 2 л вода. Запарваме за 30 мин. и добавяме 50 г мляна канела и 100 г мед (по желания). След поохлаждане на сместа слагаме и 500 г сода бикарбонат. Щом премине кипването, преливаме във ваната;
 • Сода и морска сол – тази препоръка е чудна срещу целулит. Трябват ни 170 г мляна морска сол, 145 г сода, 30 мл зехтин. Разтваряме в гореща вода и изсипваме във ваната.

Лечение и отслабване със сода

по Неумивакин

Руският професор Неумивакин е застъпник на оздравяване със сода, подобна на цитираните по-горе личности. Той е разработил няколко метода срещу най-тежките заболявания.

На отслабването със сода професорът е посветил доста публикации и практически видеоуроци. По негово мнение сода с вода е чист елексир на младостта и здравето.

Неумивакин изтъква, че чрез содата тялото се избавя не само от излишни тлъстини, но и от излишъка от соли и холестероловите плаки. Той е измерил, че непосредствената реакция на содовия разтвор в организма настъпва 15 до 20 мин. след приема. За това време се извършва възстановяване на киселинно-алкалния баланс, следва обновяване на кръвните клетки и на тялото като цяло.

Някои правила по Неумивакин

Започва се с неголеми дози сода. Първият път се изпива само малка щипка и постепенно се увеличава до 1 ч.л.

Професорът предписва содата да се пуска в средна на темп. вода – нито гореща, нито ледена. Препоръката му е за 3 подобни коктейла на ден, на гладно. След храна содата предизвиква газообразуване.

По думите на Неумивакин содата е съвършено безвреден продукт. Но самият процес на отслабване е индивидуален. Предпочитан е курсово с паузи за хармонизиране на тялото между тях.

И според професора, пиенето на сода чудесно се комбинира с вани и очистващи клизми.

Какви ползи носи содата:

 • Усилва резултатите от основната диета;
 • Намалява целулита;
 • Нормализира киселинността в стомаха;
 • Преборва излишния апетит.

Содата е успешна при хора, които не са способни да спазват строги диети.

Диета със сода

Сигурно сте чували за диета на сода и се чудите какво е това. Содата не е хранителен продукт и на нейна база не се изгражда хранително меню. Под диета се разбира съчетаване на диетичен режим по избор с пиенето на сода и процедури като масаж, вана и клизма.

Противопоказания

противопоказания на сода бикарбонат

Дори най-безопасният продукт вреди, когато се ползва непремерено

Пиенето на сода и содените процедури са противопоказани при следните случаи:

 • При дерматит и други патологии на кожното покритие;
 • В период на лактация и през всички етапи на бременността;
 • При повишено съдържание на захар в кръвта;
 • При варикозни разширени вени;
 • При нестабилно кръвно;
 • При сърдечна недостатъчност;
 • При гинекологични заболявания;
 • При възпалителни процеси по кожата, гнойни образувания, тумори;
 • При понижена киселинност на кръвта и стомаха;

При алергична реакция срещу натриевия хидрокарбонат.

Приемът на неразумни количества в прекалено дълги периоди може да нанесе вреди, предупреждават медици.

Мнения на лекари

Специалистите подчертават, че преди пиене на сода пациентът трябва да си изясни каква е киселинността на стомашния му сок. Ако е повишена, содата в умерени дози принася полза. Но ако киселинността е понижена, содата е способна да навреди.

Спрямо содените процедури няма предупреждения. Те се възприемат като безопасни и особено се харесват от козметиците. Главното е да се спазват пропорциите, за да не се причини прекомерно изсушаване на кожата.

Отзиви и резултати

Елена, 41 год.: Приятелките ми пият сода, но аз имам гастрит с понижена киселинност, затова лекарят ми забрани. Правя си бани и много ми харесва. След тях кожата ми става гладка и нежна, а вече нямам и целулит.

Благовеста, 24 год.: След ставане пия ½ ч.л. сода. При моите постоянни киселини ми идва добре. Веднага изчезва тежестта в стомаха. Оправиха ми се червата и леко отслабнах.

Жана, 33 год.: Със сода не успях да сваля толкова, колкото исках, но има ефект. Само че на мен ми трябва по-силно нещо.

Анастасия, 52 год.: Правила съм си содени вани в санаториум, бяха ми ги изписали. Сега вените не са ми добре и не издържам на топла вода. Обаче с клизми свалих 4 килограма за половин година.

Вероника, 26 год.: На мен содата ми действа. На диета съм и бягам вечер.

Мария, 37 год.: Пих сода, но нямаше ефект. Само дето стомахът започна да ме боли. Личната ми се скара, защото не съм била подходяща за такова отслабване.

Вие изпобвали ли сте сода? Молим, кажете ни!

Други ползи от содата

(натриев бикарбонат)

Содата е универсално в-во, чиито качества човекът използва от 2 хиляди години. Тя има някои незаменими приложения в бита, козметиката и медицината.

За лекуване със сода са разработени някои методики, както и фундаментални теории като тази на онколога Симончини. Какво точно лекува тя, сме описали ТУК:

Лечение със сода бикарбонат: При киселини, подагра и още 20+ болести. Рецепти

Някои ползи в кухнята

 • Содата чисти плодове и листни зеленчуци от замърсявания, микроби и химикали;
 • премахва прекомерната киселинност на плодовете;
 • помага за по-бързото сваряване на зелето и боба;
 • сварено със сода яйце се бели лесно;
 • премахва неприятни миризми от хладилника;
 • веднага гаси огън;
 • избелва зъбите.

Още битови ползи от содата, както и приложението й в козметиката даваме ТУК:

Ползи от хлебна сода (бикарбонат) за лице и коса. Маски и рецепти

Във видеото се показва най-простата рецепта за соден коктейл:

Източник:

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Отслабване със сода: Рецепти, комбинации, диети. Отзиви и резултати

 1. Абсолютно вярвам, че содата цери, убива паразити, всичко. Не вярвате, защото е евтина, хирата не вярват на евтиното. Аз съм пробвала, всичко оправя, КатоЧудо!!!!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.