Ленено семе с кисело мляко вечер. Мнения и противопоказания

♠ Защо съчетаваме ленено семе с кисело мляко ♠ Ползи от комбинацията ♠ Прилагане вечер ♠ Противопоказания ♠ Техника на прочистването ♠ За отслабване ♠ Счукано семе или на брашно ♠ С чиа ♠ С овесени трици или ядки ♠ С чиа ♠ С пектин

Лен и кисело мляко – ето вълшебна комбинация за прочистване на тялото и за отслабване, която заслужено се превърна в лидер сред всякакви други съчетания.

Двата продукта така идеално си пасват, че съвместно успяват да постигнат исканите резултати. При това по мек и ненатрапчив начин. Ленът с млечен продукт чисти безопасно и без болка. Той не ни осъжда да прекараме часове в близост до тоалетната чиния, нито ни кара да се присвиваме от пронизващи болки в корема.

Каква е тайната?

Непреработените остатъци от храна се извеждат от тялото през червата.

кисело мляко и ленено семе

Съчетанието е супер вкусно

Когато смляната маса се придвижва през дебелото черво, част от нея засяда в гънките му. Складирана в своеобразни джобове, тя остава незасегната от следващите потоци храна. Само отгоре й се отлагат нови количества.

С времето заседналите отпадъци растат като количество и променят същността си.

Какво се случва:

Отлаганията в гънките стават благоприятна среда за размножаването на микроорганизми;
 Те започват да гният и да отделят токсични в-ва;
 Токсичните в-ва се всмукват в кръвта и причиняват ред заболявания;
 Самите фекални маси се втвърдяват и заприличват на камъни;
 Те стават дотолкова твърди, че затрудняват храносмилането;
 Забавят обменните процеси;
 Редуцират възможността да усвояване на хранителни в-ва и витамини.

Излиза, че храненето като редовен процес нанася тежки вреди на чов. тяло, при това с натрупване. Но нима природата не е помислила за този проблем?

Да, тялото е създадено със способност за самопочистване. Само че човекът приема твърде много преработена и малко жива храна. Той поглъща основно мазно, пържено, тестено и сладко. Ето защо днешните тела трупат много отпадъци. Влошаващи фактори са слабата активност и многото стрес.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
ленено семе и кисело мляко, кефир, извара

Съчетаването на лен с кисело-млечен продукт е перфектно: за терапия, вталяване и за изчистване на ред органи

В резултат днес имаме затлачени черва, с тесен канал в самия център, през който минават свежите хранителни постъпления.

Организмът ни постоянно сигнализира за затлачените черва със симптоми като:

 • Нередовно изхождане, запек;
 • Дискомфортни усещания в коремна зона;
 • Подуване на корема, газообразуване;
 • Слабост, липса на енергия, прекомерна уморяемост;
 • Главоболие, изнервеност, раздразнителност;
 • Напълняване, затлъстяване;
 • Неприятна миризма от устата, на тялото и на потта;
 • Пъпки, нездрава кожа, лош тен;
 • Подуване на краката, отоци, подпухване на лицето, торбички под очите.

Без съмнение днешните хора сме ангажирани целенасочено да чистим червата и периодично да се освобождаваме от гниещите токсични отпадъци. Повечето познати методи обаче изискват да се отдели време, свързани са с подготовка и ни затварят за известно време вкъщи.

Затова ленът с кисело мляко изпъква като супер алтернатива за чистене. Меко, продуктивно и минимално ангажиращо.

Допълнителен плюс е, че млечният продукт незабавно възстановява чревната микрофлора и я балансира като състав. Хармонизира цялото храносмилане. Получаваме ползи 2 в 1 и дори 3 в 1 срещу минимален разход на пари, на време и усилия.

Точно в духа на модерното съвремие, нали? Вижте и това преди да продължим надолу с текста:

Детоксикация на черен дроб. Прочистване и отслабване

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Как да приемаме правилно

Комбинацията от лен с кисело мляко (в някои страни – с кефир) се използва с две главни цели, които са взаимно свързани:

 1. За прочистване на червата от всичко ненужно и излишно в тях, включително фекални камъни, шлаки, токсини и паразити;
 2. За отслабване.

Самото изчистване на червата води до известно отслабване. И най-ефективната диета не сработва на максимум, ако червата са затлачени. Така че това са две страни на една и съща монета.

Целебната смес е показана и при следните конкретни проблеми:

 • Запек;
 • Подпухване и отоци;
 • Заболявания, протичащи на фона на замърсени и нефункциониращи черва.

Основни препоръки

ленено семе и кисело мляко за отслабване

Рецептата работи, но да подходим разумно. При болести и неразположения да се консултираме!

 1. Преди да предприемете първо чистене, посъветвайте се с личн. лекар относно възможните противопоказания и странични ефекти;
 2. Лененото семе съдържа голям процент влакнини, затова то задължително се съчетава с не по-малко от 2 л вода за денонощие. В противен случай то провокира запек;
 3. За оздравителни цели е благоприятно да се използва домашно мляно семе, а за отслабване – ленено брашно промишлено производство, защото то е обезмаслено;
 4. По време изчистването възприемаме режим на рационално хранене, в който не присъстват тестени, сладки, мазни, пържени, пикантни, мариновани храни и полуфабрикати;
 5. По време на приема на лен с млечен продукт не употребяваме алкохол. Отделяме време за някаква физическа активност – за предпочитане със средна натовареност като каране на велосипед, интензивни разходки, туризъм, плуване и подобни;
 6. При възникване на неочаквани трудности или притеснителни реакции не се боим да се отнесем към лекар.

Как да изберем продуктите?

Добрият резултат от изчистването се предполага от избора на правилните и качествени продукти.

Ленът

За описваните тук цели семето на лена не върши работа. На практика е безсмислено да ядем цели семена, защото те са твърди, не се смилат и се извеждат от тялото в неизменен вид.

Какъв лен можем да вземем:

 • Ленено семе, което саморъчно да смелим на прах (с ръчна или електрическа мелничка за кафе или такава за подправки, но не за месо);
 • Ленено брашно промишлено производство (препоръчително е за отслабване, защото от него е изтеглено по-голям процент от маслото).

Брашното или мленият лен са уязвими към светлина и въздух, лесно се окисляват. Правилно се запазват в херметична опаковка, в хладилник. Вземете си буркан с херметичен капак, той ще ви служи добре при периодичните прочиствания.

При избора на брашно обръщайте внимание на написаното на етикета – дали е обезмаслено или полуобезмаслено, има ли химически добавки, дали е био и т.н.

Кисело-млечен продукт

Отбелязваме го така, защото може да изберете измежду к. мляко, йогурт или кефир. Последното вече се намира и у нас, в диетичните магазини. Преимуществото му пред натуралното нашенско мляко е съмнително, но не пречи да опитате и да прецените за себе си.

Разликата между киселото мляко и кефира е главно във формата – кефирът се пие, а млякото е храна. То задоволява физическата необходимост на тялото да се храни и психологическото чувство за глад.

Техники за прочистване

Разработени са няколко технологии за използване на тандема лен/ кисело мляко за прочистване.

ленено семе и кисело мляко за прочистване от паразити

С ленено-кефирената композиция чистим черва, бъбреци, черен др.

Класически метод

(прочистване на закуска)

Осъществява се за 1 месец. През това време всяка сутрин, още със събуждането и преди приема на каквато и да била храна или течност, на тялото се подава

Мляно семе от лен (брашно) + кисело-млечен продукт (КМП)

Дозирането се извършва по следната схема:

 • 1 – 7 ден – 1 ч.л. лен + 100 мл КМП;
 • 8 – 14 ден – 2 ч.л. лен + 100 мл КМП;
 • 15 – 28 ден – 3 ч.л. лен + 150 мл КМП.

През цялото време на прочистването закуската е такава. Тя не се допълва с друга храна, не се подкрепя с течности, плодове или зеленчуци. Поне не веднага. Междинната утринна закуска е разрешена.

Някои нар. целители препоръчват прочистването да продължава само 3 седмици, а не четири, като се опасяват, че тялото ще загуби много калории от диетичните закуски.

Алтернативен метод

(прочистване на вечеря)

Тук показанията и дозирането са идентични, но ленено-млечната смес замества не закуската, а вечерята.

Алтернативният способ определено е за предпочитане, ако се цели:

 • по-бързо вталяване – вечерното хранене носи най-много негативи на тялото;
 • значително вталяване – методиката позволява прилагане не 1, а 2 месеца. Така накрая ще имаме повече свалени килограми.

Друга отлика между класическия и алтернативния метод е, че първият е допустим веднъж годишно, докато вторият може да се повтаря колкото е необходимо, стига между двумесечните прочиствания да се осигурява едномесечна пауза.

Прочистване с ленено масло

Този подход е за предпочитане, когато не е правено чистене. Предполага се наличието на втвърдени фекални маси, на които олиото от лен ще въздейства по правилния начин. Мазната субстанция ще защити и червата, чиито стени биха пострадали от раздвижването на вкаменелостите.

При купуване на ленено масло гледайте да е в тъмно стъкло, защото то е много придирчиво към светлината.

Схема:

 • 1 – 7 ден – 1 ч.л. лен. масло се глътва сутрин, на незапълнен все още с храна стомах. След него се взема чаша чиста вода. Закуската е след минимум 20 мин., най-добре след час;
 • 8 – 14 ден – към сутрешн. доза се включва и вечерен прием, ок. 1.5 ч. след последното хранене. Вечерният продукт представлява чаша кефир + 1 ч.л. масло. Някои целители съветват маслото да се изпие чисто, да се хапне след нещо парченце лимон срещу гадене, а след минутки да се изпие и кефирът;
 • 15 – 28 ден – схемата е подобна на тази през втората седмица, обаче увеличаваме дозата – лъжиците, постепенно от 1 чаена до 1 супена;
 • До навършването на 3 месеца се приема по 1 с.л. лен. масло сутрин и вечер.

Рецепта с масло срещу запек

ленено семе и кисело мляко

И двата вида семе – златно и кафяво, са подходящи за чистене и терапия

Четвъртата технология, която ще ви представим, има най-силно изразен слабителен ефект. Затова тя се използва при затегнат запек и при предразположени към нередовно изхождане.

Тъй като е достатъчно премерена и разумна, тя може да се прилага продължително време в качеството й на профилактично средство.

Как се провежда: пред сън се изпива чаша кефир (или айрян) с 1 с.л. масло от лен.

Ленено семе с кисело мляко за отслабване

Съчетанието не само изчиства червата, но и подпомага отслабването като:

 • Ускорява метаболизма;
 • Насища тялото с елементи, необходими за правилната обмяна;
 • Лецитинът разтваря и евакуира мастни отлагания в червата, като препятства всмукването им в организма;
 • Има лек слабит. ефект.

Всичко това, съчетано с изчистващата функция, допринася за редукция на телесната маса.

Дадените по-горе изчистващи технологии вталяват, но на същата база може да се изгради и диетичен режим, който да донесе по-значими резултати.

Допълнителни ползи:

 • Нормализира храносмилането;
 • Укрепва имунитета;
 • Регулира функционирането на сърцето;
 • Изчиства съдовите стени от отлагания;
 • Снижава холестерола;
 • Подобрява кожата и я лекува от патологии;
 • Успокоява и противодейства на стреса;
 • Профилактира поява на злокачествени образувания.

Счукано или на брашно?

Счуканото, раздробено или мляно ленено семе е чудесно за изчистване. Маслото в него има много здравословни качества. Но щом главната цел е отслабване, по-добре да се лишим от него.

ленено семе и кисело мляко

И двата вида семе – златно и кафяво, са подходящи за чистене и терапия

В нашия случай по-добро е лененото брашно, защото е обезмаслено. То е истински диетичен продукт.

Кога да включим лен с кисело-млечен продукт?

С тези две съставки + диетична добавка можем да създадем питателни и здравословни блюда, които пълноценно да заместят обичайната храна. Така не се усеща глад, режимът не се нарушава, а храненето е диетично и килограмите се топят.

Възможни схеми за заместване:

 • Закуската;
 • Закуска и вечеря;
 • Само вечерята.

За работещите без съмнение е удобно да заместват обяда, защото вместо да търсят къде и как да се хранят диетично, просто ще отворят бурканче с кисело мляко, обогатено с лен.

Подобна схема е възможна, но не е оптимална. Добре е обедното хранене да бъде пълноценно и на него да се подаде растителна жива храна.

Защо да предпочетем кефир:

 • Той нормализира чревния тракт, подобрява микрофлората;
 • Стимулира изпразването на червата;
 • Нормализира обменните процеси;
 • Подобрява нервната с-ма;
 • Нормализира кр. захар.

Приятни допълнения към ленено-млечната смес са:

 • Канела – тя допълнително ускорява обменните процеси и преработването на мазнинните отлагания. Освен това придава известна сладост на коктейла и той заприличва на десерт;
 • Овесени трици/ ядки – те подсилват млечно-ленената смес и увеличават нейната питателност. С добавени трици тя вече е едно пълноценно хранене. Препоръчва се добавянето на ов. ядки за начинаещи, които все още не са свили стомаха си и изпитват силно чувство за глад. Подходяща е тази смес и при продължителни диети на лен и кисело мляко;
 • Чиа (чия) – тази супер храна е с висока енергийна стойност. Добавя енергия, добавя хранителни влакнини и допълнително редуцира усвояването на мазнините от храната. Полезна е със съдържанието си на цинк, витамини и магнезий. Подобрява клетъчния метаболизъм. Прием: 1 ч.л. мляна чия към ленено-млечния коктейл;
 • Пектин – той има свойството да извлича отровите от тялото. Ще предпочетем тази добавка, ако се безпокоим, че сме много замърсени. Пектинът подобрява и храносмилането. К-вото е 1 ч.л. от прахообразната смес.

Диета с ленено семе и кисело мляко

ленено семе и кисело мляко за лечение

Оптимални резултати получаваме при добавянето на билки, зърнени и натурални масла към ленено-мл. коктейл

Режим за хубава кожа

 • Закуска: обезмаслен био йогурт с пресни ягоди, посипани със счукано семе. Ако страдате от акне заменете йогурта със соево или ядково мляко;
 • Междинно: парченце плод;
 • Обяд: средиземноморска салата против стареене: наред с домати, лук, зелен фасул или зеленчуци по вкус обогатяваме с риба тон и 1 варено яйце. Подправете с ленено масло и оцет без захар, поръсете със счукано семе от лен. Ако имате акне, изключете от салатата картофите, ако имате розацея, изключете оцета;
 • Междинно: зеленчуков сок;
 • Вечеря: к. мляко 0.1% с ленено семе с канела.

Ниско-въглехидратен режим

 • Закуска: 2 варени яйца + зеленчукова салата с мляно лен. семе;
 • Обяд: 150 г. варени пил. гърди/ пуешко филе + 200 г броколи с подправки и лен. масло.
 • Междинно: 250 г кефир + 1 ч.л. мляно семе;
 • Вечеря: 200 г печена риба + салата.

Изчистване от паразити

Благотворна профилактика с/у паразити е приемането веднъж на ден йогурт/ к. мляко или мед с 1 с.л. лен. масло. Курсът е разчетен за 1 седмица.

Ако има основателно съмнение за наличието на глисти, пациентът непременно трябва да спре месото е месните продукти, които подсилват паразитите.

Гладуването е забранено, то не дава ефект.

При силно опаразитяване се използва друга рецепта – отвара от лен и карамфил. Тази рецепта, както и други терапии с ленено семе описваме ТУК:

Ленено семе: ползи и рецепти. Лечение на сърце, запек, нерви. Чистене на паразити

Разликата между счуканото и мляното ленено семе разясняваме ТУК:

Ленено брашно: Рецепти за лечение и в кухнята. За прочистване, срещу запек. Маски

Ползите от лененото масло (олио) отделно разглеждаме ТУК:

Ленено масло (олио): Правилен прием. За отслабване, диета. Лечение с ленено масло

Отзиви

за съчетанието лен + кисело мляко

Весела Иванова: След раждането ме започна запек. Пробвах чайове, сини сливи, шоколадчета и други неща от аптеката. Стигнах и до лена с кисело мляко. За две седмици приключих с проблема и започнах да отслабвам. Това беше неочакван подарък.

Милена Г.: Редовно се чистя с лен и мляко. Поне един месец карам по схемата, докато усетя, че всичко е излязло. Благодарение на тези чистения ми мина акнето и косата ми се заздрави.

Людмила Г.: Неведнъж към опирала до лененото семе, за да се удържам в някакви норми (много бързо качвам килограми). Само че го комбинирам със семе от копър и с кориандър. Запарвам, правя чай и пия на големи глътки. Идеално изчиства червата и после правя диетата.

Глория98: На мен лененото семе с кефир ми го изписа гастроентеролог. Имах проблеми със стомах и черва. Благодарение на това се нормализирах изхождането. Свалих и тегло. Освен това се придържам към вегетарианско хранене.

Противопоказания

Очистването с лен и кисело-млечен продукт е ефективно, но и много мощно. Затова към него има ред противопоказания.

Не използвайте този метод при:

 • Бременност – има риск от преждевременно раждане;
 • Лактация – отделените токсини ще минат в кърмата и ще разстроят детето;
 • Камъни, холецистит, хепатит;
 • Диабет;
 • Повишена киселинност в стомаха, обострен гастрит;
 • Фиброма, поликистоза и ендометриоза.

Ако забележите алергична реакция или нещо необичайно, прекратете приема и отидете на преглед.

Руснаците предпочитат да се чистят с кефир. Рецептата са демонстрирали във видеото:

Пробвали ли сте вече чистене с мляко и лен? Споделете резултатите си
или само своите усещания и впечатления.
Заповядайте при нас в коментарите.

Източник:

 

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.