Бабини зъби. Рецепта на Борис Николов срещу холестерол. Други рецепти

♠ Кой е Борис Николов ♠ Как открива Бабини зъби ♠ Оригиналната рецепта за воден извлек ♠ Научни изследвания ♠ Добавката Боралин

Още в текста: ♠ Ликьор с Бабини зъби ♠ Магии с Бабини зъби ♠ Други рецепти ♠ Полза от Бабини зъби като чай ♠ Екстракти и тинктури на пазара

Бабини зъби се знае и ползва от незапомнена древност не само по нашите ширини. Гърците са я ценили като диуретик, китайците – за оздравяване на вътрешни органи, у нас е наблегнато на хормоналните проблеми.

Страната ни изпъква и заради друго –  брана тук билка е особено лековита, много силна и изключително ценна. Не случайно някои чуждестранни производители на суплементи отбелязват на етикета си, че суровината е български Трибулус. Обяснението е, че активната съставка – сапонините, при нашия материал се разграждат и усвояват най-добре и най-пълно.

И трети повод , по който се открояваме – фитотерапевтът Борис Николов и неговата многогодишна работа по проучване на растението Трибулус терестрис и терапевтичните ползи от него.

Борис Николов умира през 2009 г., като оставя сериозна фактология, много разкрития за билката, хиляди лекувани лично и още десетки хиляди – чрез книгата му.

Големият принос на фитотерапевта е рецепта, по която Бабини зъби изчиства кръвта от холестерола. Както коментира неговият внук Юлиян Димитров, чистенето на холестерола все още е проблем, на който фармацията не е открила идеалното решение – лекарства има, но не и такива с постоянен ефект и без странично негативно отражение.

Кой е Борис Николов

Рецепта на Борис Николов с бабини зъби,

Фитотерапевтът, книгата му и марката, която накрая се създава, за да разпространява целебната мощ на бабини зъби

Той тръгва към мисията на живота си като обикновен пациент. На 16 г. се разболява от дизентерия, рязко губи тегло и се възпаляват ставите на краката. Македонска знахарка му казва за бабини зъби и го учи как да си я приготвя. Нар. целители от векове са запознати с нея и я прилагат.

Борис оздравява с бабините зъби, но животът пак го изправя пред нуждата от това народно лекарство. Години по-късно той пада от дърво, удря си гърба и получава хронични болки и схващания.

Отделно, Борис перманентно страдал от слабо сърце, ставите му продължавали да се подуват, от малко усилие мъжът се уморявал. Малко след 50-та си година той очаквал смъртта си.

“Фигурин

В някакъв момент той се сетил за македонската знахарка и нейния лек и започнал да пие чай от бабини зъби. Постепенно проблемите му започнали да изчезват, обновил се, енергизирал се, сякаш се подмладил. От крайна развалина той станал нов човек. Бил така впечатлен, че цялото му внимание се насочва към билката.

Той й посвещава остатъка от живота си – този остатък, който самата билка му спечелила с лечебната си сила.

Проучвания на Б. Николов

В началото Николов препоръчва билката на приятели, после на познати, а после и на непознати хора. Започва да придобива име на лечител.

След като се пенсионира, експериментира и проучва билката с помощта на лекари и научни работници. Отначало пробва върху зайци, а после – върху себе си и върху пациенти. Сътрудниците му също виждат уникалните лечебни ефекти, без никакви вредни странични действия на билката.

Така става, че при експериментите Николов установява как бабини зъби повлиява липидната обмяна и как разгражда холестероловите плаки. Оказва се, че билката е уникален борец срещу лошия холестерол, атеросклерозата, причинявана от него, и прекрасен тоник за очистване на кръвта.

Рецепта на Борис Николов с бабини зъби,

У нас бабини зъби се предлага в сушен рязан вид, а в някои страни я купуват на прах

Борис Николов върви по официален път – подава документи за патентоване, показва резултатите си пред различни комисии, съумява да докаже, че билката лекува сериозни патологии като хипертонии, пиелонефрити, хепатити, тежки разстройства на ЦНС, ставни болести и т.н.

Казват, че лично Николов е излекувал 15 хиляди пациенти, а на останалите, които не успява да приеме, подарява оригиналната си рецепта за чистене на холестерола и възможността да се лекуват сами.

Вижте и тези свързани публикации. Текстът продължава и след тях!

Рецептата на Борис Николов

Фитотерапевтът работи в лаборатории, извличайки от бабини зъби екстракт, прилага и по-мащабно производство. Така се ражда добавка „Боралин”.

Но има и опростен метод за приготвяне вкъщи, който е даден в книгата, а внукът му Юлиян наскоро демонстрира нагледно в едно от предаванията на Ути Бъчваров.

Безценната му рецепта

Воден извлек от бабини зъби – еднократна доза с 1 л вода, която стига за един курс на лечение.

 1. Изсипваме водата в съд студена и я загряваме;
 2. Малко преди да кипне, добавяме 5 с.л. препълнени от нарязаната билка, така че двата елемента да достигнат кипене заедно. Според Юлиян така течността излича по-голямо к-во от полезните в-ва;
 3. Щом кипне, намаляваме котлона, покриваме съда и оставяме да къкри 1 час;
 4. Билката се поохлажда и стигаме до най-важният елемент – прецеждането.

Плодовете на баб. зъби изсъхват и се превръщат в миниатюрни трънчета, които имат много здрави шипове. С тях растението се разпространява върху нови територии.

Семената се закрепят по животни, хора и автомобилни гуми и намират нови територии, за да се вкоренят. Тези трънчета са много твърди и казват, че можели да пукнат автомобилна гума. Затова е съществено те да не попаднат в течността за пиене – вредите върху тялото ще бъдат ужасни.

Юлиян Димитров показва как се прецежда отварка от бабини зъби – първо слагаме фуния, в нея много ситна цедка, а в цедката – филтърна хартия (или гъст плат). Само така ще сме сигурни, че нито едно трънче няма да премине в течността.

Рецепта на Борис Николов с бабини зъби,

При домашно извличане най-трудно е да се отделят трънчетата

В никакъв случай не прецеждайте през марля или пред обикновена цедка, защото миниатюрните семена преминават без никакъв проблем.

Прием на елексира

За пречистване на кръвта от холестерол отварката от бабини зъби се приема по следната схема, винаги след нахранване:

 • Ден I – 3 Х 3 с.л. (30 мл);
 • Ден II – 3 Х 4 с.л. (40 мл);
 • Ден III и нататък до края на течността – 3 Х 5 с.л. (50 мл).

Отварката стига за ок. 7 дни. Следващите 10 дни се почива и не се пие от билката, защото тя продължава да действа в тялото с количеството, което е било прието по-рано.

Лечебният курс представлява 4 подобни цикъла, ок. 3 месеца. Същата схема е чудесна и за профилактично изчистване, разказва внукът на фитотерапевта.

Според написаното в книгата обаче, в рецептата, предадена от внука, са спестени два важни момента:

 1. При варенето част от водата е извряла, затова накрая тя се допълва отново до 1 л с кипната вода;
 2. След сваряване се оставя да предстои 24 часа и тогава започва приемът.

Докато се пие, билката стои в хладилник.

В книгата е посочено още, че билката е водата са в равни пропорции, обаче тогава той е работел със собствено набран и обработен материал, който е бил по-едър и рехав. Сега ние имаме на разположение продаваното в аптеките, което е по-ситно и плътно. Затова рецептата е модифицирана, а количество на билката е променено на 5 лъжици.

Още за оригиналната рецепта ТУК: Целебните качества на бабините зъби.

Важно предупреждение от Юлиян Димитров:

Бабини зъби започва да цъфти през юни, но тогава не се бере. Тогава растението има твърде много токсични елементи. Брането е през септември.

Всеки би могъл да си събере от билката в природата, защото тя няма двойник и не може да се обърка.

Добавката Боралин

Под това име наследникът на Борис Николов – внукът Юлиян, продължава делото на дядо си. Отварите са заместени от промишлено произведен и контролиран извлек от Бабини зъби в няколко варианта (вариации), насочени към различни групи заболявания.

Боралин има следните индекси:

 • 1 е препарат за нормализиране на половата с-ма и за патологии от този ареал;
 • 3 е гел за регенериране на тъкани, необходим за масажи при ставни патологии и такива на опорния апарат;
 • 4 е срещу гъбички, простатит, безплодие, за потентност;
 • 5 е направен за холестерол, хипертония, сърдечни патологии, съдови проблеми като тромбофлебит;
 • 8 също става за холестерол, но и още за бъбреци и ставни проблеми.

Всички препарати съдържат извлек от Трибулус, обогатен с различни други билки според конкретната насоченост.Рецепта на Борис Николов с бабини зъби,

Рецепта на Борис Николов с бабини зъби,

Един от продуктите в пълен пакет за цял терапевтичен цикъл

Боралин се продава и на пакети, които осигуряват пълния курс за лечение – 4 опаковки + специалния сироп.

Ликьор с Бабини зъби

Впрочем, Ути Бъчваров, който прави предаване за баб. зъби, сам е възхитен от билката и същата година пуска серия ликьори, първият от които – вишновка, обогатява с тази билка. Нарича го „за любов“, защото Трибулус кара самолетите да излетят, обяснява той с намигване.

Магии с Бабини зъби

Бабини зъби във всички времена е използвана от магове и вещици за заключване и заклинания. Например брана нощем билка се попарва и се изричат магически думи за пречупване на волята на човека:

Тъй както тази билка лази по земята, така и ти … (името), раб Божий,

лази и се подчинявай на волята на … (името). Амин!

Отварата се дава на мъжа да я изпие, за да изпълнява дадените му нареждания. Ако с течността се намажат стъпалата му, докато спи, той ще гледа към съпругата, не към др. жени.

Сушени бабини зъби се слагат край входната врата, за да привличат материално благополучие и стабилност към дома, любов и съгласие към обитателите му.

Други рецепти с Бабини зъби

До наши дни са дошли и други рецепти за извличане и концентриране на активните съставки от Трибулус. Водният екстракт на Борис Николов идва след стотици години използване на растението, което показва, че са налични и по-стари рецепти и формули.

До наши дни са достигнали такива, без автор и без датиране. Разполагаме с технологии за приготвяне на воден, водно-етанолов и на спиртен извлек от растението.

Рецепти за приготвяне на чай, отварки и тинктури даваме ТУК:

Билка бабини зъби и чай от нея. Ползи и приложения

Промишлените екстракти, оформени като капсули и готови тинктури описваме ТУК:

Бабини зъби на таблетки, тинктура и екстракт. Цена и как да изберем

А ето и красотата на Трибулус много отблизо – едно прекрасно видео:

Източници:

 • ayzdorov.ru
 • ltravi.ru
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Бабини зъби. Рецепта на Борис Николов срещу холестерол. Други рецепти

 1. А къде се продава книгата на лечителят, Можем ли да я закупим

 2. С Местения гравис(очна форма) вземам Калимин и преднизилон мога лида ползвам бабини зъби

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.