Сини сливи против запек, може и сушени

Сини сливи против запек са едно прекрасно природно средство

От запек или констипация страдат голяма част от съвременните хора, тъй като храната, с която се храним, и заседналият начин на живот, който водим, оказват изключително негативен ефект върху храносмилателната система и върху човешкото тяло като цяло.

За тези, които страдат от запек, не е тайна колко неприятно и потискащо е това състояние. И макар първоначално към проблема да не се подхожда с особено внимание, когато той се задълбочи, неутрализирането му и възстановяването на нормално изхождане става нелека задача.

Запекът, освен неудобства, може да се превърне в предпоставка за натравяне на организма. При по-тежки форми на констипация може да се стигне дори до рак на дебелото черво, алармира Агенция Блиц.

Именно поради това още с първите дни, в които усетите, че стомашното съдържание не се изхвърля редовно от отделителната ви система, най-добре е да предприемете съответните мерки за облекчаване на състоянието.

Един от познатите в народната медицина лекове срещу запек са сините сливи. Те спомагат за правилното протичане на храносмилателния процес, като по този начин възстановяват и спомагат за своевременното изхождане.

сини сливи против запек

За целта около 400 грама сини сливи, предварително почистени от костилките, се мелят на машинка. Към така получената гъста каша се добавя около 200 грама мед и се разбърква до получаване на хомогенна смес (добре е медът да е течен).

Полученият лек се съхрнява в хладилник, а вечер преди лягане една чаена лъжичка от него се приема заедно с топла вода.

Оценка на читателите
[Гласували: 1 Средно: 1]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.