Вижте каква опасност ни атакува чрез храната!

Възможно ли е да се храним здравословно в днешно време, когато в храната ни се съдържа цялата Менделеева таблица?

Колкото и голямо желание да имаме да водим здравословен живот, което включва и консумацията на здравословни храни, хранителната индустрия прави това практически невъзможно.

Само фактът, че одобрените емулгатори или познати още като „Е-та“, които се влагат практически във всички храни, които консумираме, са 1900, показва, че здравословното хранене се оказва мисия невъзможна.
Според проф. Донка Байкова само в хляба има 5 вида емулгатори, които подобряват вкуса му у повишават трайността на продукта.

Изключително обезпокоителен е фактът, че тези добавки до появата на хиперактивност във все повече деца и драстично увеличаване на случаите на рак при възрастните хора, обяснява професор Байкова.

И въпреки че буквата „Е“, която се среща в етикетите на всички храни означава, че добавката е преминала тестове и е одобрена от европейската служба, чиято централа се намира в Парма, Италия, то вредата им за здравето не е за подценяване.
Т.н „полезни добавки“ в храните са витамини, минерали и обогатители, а емулгаторите се водят подобрители.

Основният проблем е не толкова в качеството, а в количеството. Защото колкото и безвредни да са тези добавки, те са изкуствени съединения, които събрани заедно могат да попълнят Менделеевата таблица, а това в никакъв случай не може да се нарече здравословно.

emulgator, емулгатори
Хлябът съдържа поне 5 „Е-та“

С две думи -количествените натрупвания водят до качествени изменения, тоест дори и в малки количества даден емулгатор да не е вреден, ако се консумира постоянно и се влага в повечето храни, натрупването му в организма води до сериозни изменения на клетъчно равнище и не рядко до появата на туморни образувания.

Дори и ако човек реши да се откаже от месото, тъй като колбасите и месните продукти съдържат твърде много Е-та, то консумацията предимно на плодове и зеленчуци не гарантира здраве, продължава проф. Байкова.

Емулгатори таблицаПо-голямата част от плодовете и зеленчуците, които се продават и нас са вносни. Това означава, че са пропътували стотици километри и, за да останат свежи също са били третирани с химически препарати.

Вкусът, който придобива храната в днешно време се дължи предимно на химически съединения, чиито ефект върху организма може да е пагубен.

Оценка на читателите
[Гласували: 0 Средно: 0]
Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

2 коментара за “Вижте каква опасност ни атакува чрез храната!

 • 14.06.2013 в 12:47
  Permalink

  si4ko e za natravqne na obshtestvoto depytatite dali qdat takiva hrani ot magazina?

  Отговор
 • 15.06.2013 в 9:06
  Permalink

  Попчев, благодаря за рекламата, може и да се възползвам, ама като че ли не му е тука мястото…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.