Неолексан. Мнения и заместители, цена на 150, 100 и 50

Какви мнения има за Неолексан 500, 150, 100 и 50. Заместители. Има ли Serotonin на таблетки, цена. Билкови хапчета за настроение и розови хапчета за нерви. Чай Демир бозан

Неолексан е добавка, която подпомага производството на серотонин.

Защо трябва серотонин
Функция Характеристика
Стабилизатор на настроението намалява депресия, регулира тревога, създава радост
Движения на червата серотонин се среща основно в стомаха и червата, помага да се контролират движенията и функциите на червата
Сън стимулира части от мозъка, които контролират съня и пробуждането
Съсирване на кръвта тромбоцитите отделят серотонин, за да заздравяват раните, той заставя артериите да се свиват и формира съсиреци
Здрави кости играе роля в опорно-двиг. апарат, но високото ниво на серотонин води до остеопороза
Сексуална функция връзката е обратно пропорционална – ниско ниво на серотонин повишава либидото, високите нива го намаляват

Мнения за Неолексан от БГ Мама и др.

Мненията за Неолексан в БГ-мама са отрицатели, във форума на Пулс.БГ са положителни. При „майките“ има няколко отзива на пациентки за нулев резултат. В Пулс са се изказали мъже и са доволни.

От обсъжданията съдим, че препаратът е добър за гранични състояния, но е слаб за паническо и други видове диагностицирано тревожно разстройство. Негов плюс е, че не дава негативни реакции.

Основната съставка Л-триптофан се препоръчва сутрин за настроение, а вечер – за хубав сън.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Неолексан и обезателно дайте и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте?

За какво се пие Неолексан и как?

Неолексан подава триптофан, от който се състои серотонина.

снимка 3

Серотонинът изпраща сигнали между нервните клетки. Среща се в храносмилателната система, в тромбоцитите и в цялата ЦНС. Това са трите точки, в които най-силно влияе подаването на триптофан.

Неолексан при тревожност

Дефицитът на триптофан води до дефицит на серотонин, който води до разстройства на настроението. Приемът на незаменимата аминокиселина подобрява предаването на стимули между мозъчн. клетки, поддържа психичната функция и здравословно настроение.

Накратко, тревожните разстройства и депресията са свързани с ниски нива на серотонин. И обратно, достатъчният серотонин създава усещане за щастие, спокойствие, съсредоточеност, емоционална стабилност.

Как го ползват за отслабване?

Серотонинът има отношение (макар и косвено) към теглото. Когато недостига щастието, човек яде повече, яде сладки неща и търси в тях заместител на удоволствието. Стресовото хранене и пълнеене се пораждат точно от недостига на серотонин. Теглото расте при стрес, зимно мрачно време, финансови проблеми, болести.

Демир бозан билки против инсулт

На следващ етап липсата на серотонин пречи на отслабването – без него няма сила на мотивацията и нужната настройка. Освен това порочната система се самозадейства. Серотонинът се изработва в червата, затова те трябва да се поддържат чисти. А сладкото и тестеното ги замърсяват и вредят на синтеза на нужния хормон.

За синтеза на достатъчно серотонин се приема триптофан. В зависимост от индивидуалните особености на организма дневно трябват 300 – 400 мг триптофан. Неолексан доставя 500 мг.

За серотонин, при безсъние

Дали спим или бодърстваме зависи от това кой рецептор на серотонина се използва и коя мозъчна област се стимулира. Освен това триптофан е предшественик не само на серотонина, но и на мелатонина – хормона на съня. Затова приемът му категорично подпомага заспиването.

За сън L-триптофан се приема на празен стомах 1 – 2 часа преди сън, за да може към момента на заспиването да оптимизира производството на мелатонин и да доведе до бързо отпускане.

Още случаи на прием

Освен Л-триптофан, Неолексан подава още два В-витамина, които благоприятстват нервната с-ма като цяло. В този си състав препаратът работи за дневен тонус и настроение и добра нощна почивка. На трето място помага за премахване на вредни навици, като подпомага спазването на режими, норми, ограничения.

Колко време се пие Неолексан?

снимка 3

Доказателствена база за приемането и ефектите от триптофан е ограничена, предвид че аминокиселината се влага в добавки, а не лекарства. Специалистите смятат, че е възможен продължителен прием при добро понасяне и висока ефективност.

Относно дозирането има виждане, че в доза до 500 мг триптофан се приема до 1 месец, а за по-дълъг период дозировката се снижава до 200 мг.

Откъде се купува Неолексан, цена

Производителят на Неолексан по-рано е имал серия варианти на препарата – дозировки от 50, 100 и 150 мг, като едната форма е била с удължено освобождаване. В два от препаратите е влаган Л-триптофан, а в третия – по-съвършената форма 5-НTP.

Към момента в някои аптечни сайтове са останали следи от тези три варианта на Неолексан, но продуктите са свалени от производство. Те са заменени от един вид Неолексан, който подава 500 мг Л-триптофан и витамините В3 и В6.

Дават ли го без рецепта

Неолексан 500 е регистриран като добавка. Продава се в аптеките, но без да е нужна рецепта.

Странични ефекти от Неолексан

При прилагане в препоръчаната доза Неолексан се понася добре. Възможни са алергични реакции към триптофана. Аминокиселината не се препоръчва при белодробни заболявания, защото провокира кашляне.

Производителят препоръчва приемът на Неолексан да се обсъди с лекар в случаите на проблеми с черен дроб, бъбреци, стомах, кръвосъсирване. Проблем има комбинирането с лекарства, които потискат загубата на серотонин, трициклични антидепресанти и някои други медикаменти.

Поради липса на информация за безопасността, добавката не се дава под 12 г. и при кърмене.

Заместители, съчетания и аналози

Не съществува аналог на Неолексан, който да подава точно триптофан, В3 и В6. Има подобни препарати, в които основата е L-триптофан, а допълненията варират между витамини, растителни извлеци и други аминокиселини. Всички продукти благоприятстват производството на серотонин, противодействат на тревожността и депресивните състояния.

Ципралекс и Неолексан

Ципралекс е представител на група лекарства, които не трябва да се комбинират с Неолексан. Това са инхибитори, които пречат на загубата на серотонин и като следствие увеличават нивата му в организма.

снимка 2

Ако Ципралекс или подобни на него лекарства се съчетаят с Неолексан или друг източник на L-триптофан, има риск от сериозно предозиране и достигане на серотонина до опасно високи нива.

Погледнете и ТУК: Мнения за Ципралекс. Има ли излекувани с него?

Неолексан и Алора

Алора е успокояващо средство, базирано на една билка – пасифлора. Екстрактът от нея подава съединения, които оказват успокоителен ефект. Успокояването касае болка, спазми, страх, тревожност, тоест работи на физическо и на психическо ниво.

Алора е противотревожно средство, което работи по различен от Неолексан механизъм. Това позволява двете добавки да се съчетават за овладяване на проблеми с психиката и емоциите.

Деанксит и Неолексан

Деанксит е съчетание от антидепресант и успокоително. Заради антидепресивната си съставка той не трябва да се приема заедно с Неолексан.

Розови хапчета за настроение

Наименованието идва от Деанксит, който се изпълнява в розов цвят и се има за леко и безобидно успокояващо. Но той не е безопасен, нито безобиден и не трябва да се приема без назначение.

Името „розово хапче“ остава за успокоителни, които се приемат с лека ръка. Днес компаниите се пазят от този цвят и внимават да произвеждат успокояващи таблетки извън асоциацията за безотговорен прием.

Чай Демир бозан като заместител

Билковата смес Демир бозан безопасно се комбинира с препарати с L-триптофан. Тя работи по механизми, които нямат съвпадение с механизмите на Неолексан.

Демир бозан се приема и като заместител на Неолексан, вместо него. Билковият сбор лекува изразена тревожност до степен на тревожно разстойство. Ефективно премахва симптомите на панически, социални, фобийни и генерализирани разстройства. Има успехи по отношение на шизофрения и други тежки състояния.

За разлика от Неолексан, билковият продукт няма ограничения за времето на прием. Той присъства в ежедневието на болния, докато има нужда от него.

Плюс на Демир бозан е, че третира и физическите последствия от тревожността и психическата патология – високо кръвно, шум в ушите, нестабилност, замъглено съзнание и др.

Още по темата ТУК: Неолексан и други хапчета за оросяване на мозъка. Как Демир бозан засилва действието им?

Билкови хапчета за нерви

Групата на билковите успокоителни е огромна. Произвеждат се стотици препарати, от най-различни фарма компании и държави.

снимка 1

Основните съставки са по-ограничен кръг. Това са традиционните успокояващи билки маточина, мащерка, риган, пасифлора, лавандула, жълт кантарион, валериана, глог и др., както и някои източни растения като женшен и ашваганда.

Някои от тези хапчета са регистрирани като лекарства (безрецептурни), което показва сериозния им ефект. Примери за растително успокоително лекарство са Симпатил на основата на глог и ешхолция и Ремотив на основата на жълт кантарион.

Неолексан или Ремотив?

Ремотив е лекарство само с един компонент – жълт кантарион. Той е с фиксирана и стандартизирана концентрация, която води до проектирания резултат. Препаратът е силен и ефективен, затова се използва само краткосрочно. Прилага се само за възрастни за лечението на депресия и лабилност на настроението. Подхожда за тревожност, вътрешно напрежение, безсъние, когато са породени от стрес, проблеми напрежение.

Ремотив има ефектите, които обещава и Неолексан, но ги постига по съвършено различен механизъм. Билковият екстракт не засяга нивата на серотонин и не работи посредством хормона.

Симпатил и Неолексан

Симпатил е другият лекарствен продукт на билкова основа. Той се базира на глог, който подкрепя сърцето, и на калифорнийска ешхолция, която намалява нервната възбуда. Препаратът има особено приложение – той успокоява патологично повишена нервна възбуда и нарушения, предизвикани от нея като безсъние, сърдечна възбудимост. Със „сърдечна“ цел се дава само на пациенти със здраво сърце.

Симпатил има по-различен фокус от този на Неолексан, затова евентуално може да се обсъди с лекар тяхното съчетаване. Не съчетавайте самостоятелно.

Вижте и ТОВА: Кой заместител на Ксанакс без рецепта върши работа? Лексотан, Диазепам и други хапчета за нерви и при безсъние.

Неолексан и Мелатонин

Неолексан добре се комбинира с мелатонин. Има други продукти, в които съставките на Неолексан са фабрично комбинирани със синтетичния хормон, например Мелакрон, Бенидорм, Невро Релакс и др. Те показват, че е безопасно мелатонин да се добавя и самостоятелно. В този си вид съчетанието ще третира най-силно нощния сън и тревожни състояния, които пречат на нощната почивка.

Видео представяне на Неолексан.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *