Болни зъби и болести. Температура от болен зъб, отравяне на кръвта

Болните зъби могат да станат причина за редица здравословни проблеми, сред които ревматизъм, сърдечно-съдови заболявания и много други

Човешкият организъм представлява изключително сложно устроена система, която реагира и на най-незначителната промяна, настъпваща в нея. Именно поради тази причина всеки проблем с нашите зъби рефлектира директно върху дейността на храносмилателния тракт, което пък от своя страна се отразява върху всички органи и системи в организма.

Когато зъбите боледуват, намиращите се в устната кухина бактерии или техните отровни вещества преминават чрез кръвта в цялото тяло.

Това може да причини изключително тежки и понякога животозастрашаващи възпаления – в ставите, белия дроб, мозъка или сърцето. Възможно е също така да се образуват гнойни натрупвания в очите, дебелото черво, черния дроб, а така също инфекции на гърлото и фаринкса.

В случай че опасните бактерии успеят да се размножат в кръвта, съществува сериозен риск от отравяне на кръвта, което представлява животозастрашаващо състояние. Много често огнищата на подобни заболявания представляват хронични възпаления в корените на зъбите. Умъртвените зъби също не са за подценяване и могат да представляват огнища на подобни опасни за здравето бактерии.

Признаците, по които можем да разпознаем съществуващи бактериални огнища, са: зъбобол, оток, температура и увеличени лимфни възли на долната част на устата. В подобни случаи е наложително незабавно да се потърси стоматологична помощ, чрез която опасното състояние да бъде овладяно. Само опитен лекар е в състояние да прецени адекватно състоянието и да предприеме съответните мерки.

Лекарите предупреждават, че изобщо не бива да подценяваме своите зъби, тъй като има около 80 заболявания, в чиято основа е именно инфекция в устната кухина.

температура от болен зъбСред тях са ревматизъм, сърдечно-съдови проблеми, заболявания на стомашно-чревния тракт, очите, ушите, бъбреците, ендокринни проблеми и нервни разстройства.

Възпалението на венците също може да се отрази и върху другите органи.

Болестите на зъбите и пародонта могат да доведат до ревматизъм, сърдечно-съдови заболявания, очни, кожни и бъбречни болести.

Дайте своето мнение или коментар в нашия форум по-долу!

Konstantin Serafimov

Казвам се Константин Серафимов и работя за сайтовете Chudesa.net, Lechitel.net, Zdrave.ws и Zdrave.org, в които отразявам разнообразни теми, свързани със здравето и необичайното около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.